Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mayıs, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ömür Parfümeri Anneler Günü Alışverişim

Merhabalar Anneler gününde her ne kadar kozmetik diyetinde olsam da kendime hakim olamadım ve birazcık alışveriş yaptım. Ancak ihtiyaç dışı gereksiz bir ürün almadığım için kendimi ayrıca tebrik ediyorum. Hadi o zaman başlayalım neler almışım.

30 Şarkı Meydan Okuması 6 - Sana Dans Etme İsteği Uyandıran Bir Şarkı

Merhabalar Geldik 30 şarkı meydan okumasında 6.şarkımıza.

26.05.2017 A101 Kitap Alışverişim

Merhabalar Bir yerlerde Beyda kızımız yine ve yine rahat durmuyor. Yine kitap alıyor. Eşi ağlıyor. Diyor "Beyda alma." Beyda dinlemiyor. Çıldırmış gibi kitap alıp, kitap okuyor. Kredi kartı da ağlıyor, feveran halinde. Ay sonunda ekstre çarşaf çarşaf olmuş ama Beyda laf dinlemiyor. Yine alıyor. Hep alıyor.

Yver Rocher Alışverişim ve Sadakat Kart

Merhabalar Bu sıra bitmeye yakın olan ürünlerimi yedekliyorum. Bunların en başında da malum banyo ürünleri geliyor. Her gün banyo yapan, duş alan bir aile olunca mecburen şampuan, duş jeli gibi ürünlerinde yedekli olmaları şart.

On Bir Ayın Sultanı : Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan

Merhabalar Şükür bu yılda Ramazan ayına erişmek nasip oldu ve işte mübarek Ramazan ayının ilk günündeyiz.

Mimlendim ve Mimledim 12 - Kahveli Bir Mim

Merhabalar Bol Kahveli  bloğunun sahibi tam benlik bir mim başlatmış. "Kahve varsa, her türlü bende varım" diyorum ve mim sorularını cevaplamaya başlıyorum. 

Aliexpress Alışverişim 3

Merhabalar Bu sıralar Aliexpress'e bizim deyimimizle Ali Amca'ya fena sarmış durumdayız. Ancak daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi siparişi aynı anda vermiş olsak bile ürünler farklı farklı firmalardan ve ülkelerden geldiği için, bize teslim süresi maalesef aynı olamıyor. Bakalım son olarak neler gelmiş?

Bitki Çaylarım

Merhabalar Sağlıklı yaşam süreci tam gaz devam ediyor. Toplamda 15 kilo verdim. Verilmesi gereken yaklaşık olarak bir bu kadar daha var. Çevreme göre "hayır iyidir. Daha fazla verirsen çirkin olursun." Değildir efendim, değildir. Yeterli değildir. Kaldı ki daha önceden denenmiş bir durumu var ve o kiloya indiğimde de hiçte çirkin falan olmuyorum.  Neyse metabolizma canlandırıcı, kilo vermeye yardımcı olan çaylarla devam ediyoruz. Buyurun bakalım.

30 Şarkı Meydan Okuması 5 - Yüksek Sesle Dinlenmesi Gereken Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan Okumasında geldik 5.şarkımıza. 

25.04.2017 Kitap Sihirbazı Kitap Alışverişim

Merhabalar Bu sıra acayip coşmuş durumdayım. Evden kovulmam yakındır ama eşim sağ olsun büyük bir sabır gösterip halen sesini çıkarmadıysa demek ki; o zaman ne yapıyoruz çılgın gibi kitap almaya devam ediyoruz. Hadi bakalım. Sırada  Kitap Sihirbazı  kitap alışverişim var. Bakalım yine neler toplamışım.

Pınar Çağlıner - Salıncak

Merhabalar Malum 3 günlük tatili fırsat bilip kendimizi Antalya sahillerine postalamıştık. Yanıma giderken aldığım kalın kitabı bitirince arabadaki acil durum yedek kitabı okuyayım dedim. 

20.04.2017 Okuoku Kitap Alışverişim

Merhabalar Her nedense bu sıra Burcu Büyükyıldız kitaplarına taktım. Çilek Mevsimi kitabını okumuştum ve yazar o kitabının üstüne kaç tane kitap çıkardı. Ben o sıralarda nasıl bir uykudaysam artık hiç bir tanesini bile almamışım. Ne hikmetse bir ışık yandı kafamda dedim ki; "Beyda sen son kalan kitaplarını topla."

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Merhabalar Bugün Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 98.Yıl dönümü. Türk milletinin bağımsızlığa ve özgürlüğe adım atışının 98. yıl dönümü.

19.04.2017 Okuoku Kitap Alışverişim

Merhabalar Yine krize girdim. Kendime hakim olamadım. Ve sonuç ortada. Yine kitap alışverişi. Bu sefer eşimin gözüne soka soka hatta ona taşıtarak eve ulaştırdım kitapları. Evet kabul ediyorum kendimi büyük bir riske attım ama nasıl olsa fark ediyordu aldıklarımı. Saklamanın da anlamı yoktu. Bakalım neler almışım.

30 Şarkı Meydan Okuması 4 - Sana Unutmak istediğin Birini Hatırlatan Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan Okumasında geldik 4.sıradaki şarkımıza.

22.04.2017 Yver Rocher Alışverişim

Merhabalar Herkesin öve öve bitiremediği Yver Rocher markasını uzun zamandır denemek istiyordum. Elimdeki banyo malzemeleri de bitmek üzere olunca hadi dedim deneyeyim. Bakalım neler almışım.

Bitenler - Çöpe Gidenler 19

Merhabalar Mart ayında başlamış olduğum kozmetik diyetim sona erdi. Aslında sona erdi de denemez. Çünkü halen daha makyaj malzemesi almamak adına direnç gösteriyorum. Sadece banyo bakım ürünleri alıyorum. İki ayı geçen bu süreçte kozmetik malzemesi hiç bir ürün almadım. Bu da büyük bir başarı bence. Bu süreçte bitirdiğim ürünleri sizlere göstermek istiyorum. Aslında bir bakıma benim için yararlı da oldu. Evdeki ürünleri bitirip hem maddi olarak yarar sağladım. Hem de son kullanma tarihleri geçmeden elimden ürünleri çıkardım. Daha da kullanılacak bir çok ürün var. Zamanla yazıları gelecek.

Anneler Günümüz Kutlu Olsun

Merhabalar Bir anne olarak anneliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu biliyorum. Hayatımda yaptığım en güzel şey bir evlat dünyaya getirmek oldu. Rabbim bana bu kutsal sıfatı layık gördü ve bir evlat nasip etti. İnşallah dileyen herkese de nasip olur.

30 Şarkı Meydan Okuması 3 - Sana Yazı Hatırlatan Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan Okuması son hız devam ediyor. Sırada 3. şarkımız var. 

30 Şarkı Meydan Okuması 2 - Adında Sayı Olan Sevdiğin Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan Okuması 2. şarkıyla devam ediyoruz. Şöyle bir 90'lı yıllara uzanalım. Bendeniz ilk çıktığında değişik tarzı ve ses tonu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 

Splat Blackwood Siyah Diş Macunu

Merhabalar Hadi toplanın bakalım yamacıma. Uzun zamandır hakkında çokça soru aldığım diş macununu sizler için bir yazıda yorumlamaya karar verdim. Zira siyah diş macunu kullanıyorum dediğimde herkes bana yok artık bakışı atıyor. Evet ama gerçekten siyah diş macunu kullanıyorum. Buyurun o zaman yorumlara geçelim. Aklınızdaki soru işaretleri gitsin. Almak isteyenlere de fikir olsun.

30 Şarkı Meydan Okuması 1 - Adında Renk Olan Sevdiğin Bir Şarkı

Merhabalar Sevgili  Öneri Makinesi  değişik bir meydan okuma başlatmış ve açıkçası benim de ilgimi çekti. Hoş apartman sohbetleri meydan okumamı henüz tamamlayamamışken yeni bir meydan okumayı ne kadar sürüdürebilirim bilmiyorum ama en azından elimden geleni yapayım istedim. Sizlerde meydan okumaya katılmak isterseniz  buradan  yazısına ulaşabilirsiniz.

Berat Kandilimiz Hayırlara Vesile Olsun

Merhabalar Bugün çok güzel bir gün. Bugün Peygamber Efendimize Peygamberliğinin müjdelendiği gün. Ne mutlu ki; bir kandil gününe, gecesine daha erişebildik.

İç Baklalı Enginar

Merhabalar Hali hazırda enginarlar çıkmışken ve zamanı da geçmeden sizlerle yenilerde öğrendiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. Sağlıklı yaşam sürecime çok uygun, kilo problemi olan olmayan herkesin de tüketmesi gereken bir besin aslında enginar. Sağlık açısından çok faydalı. Merak etmeyin 45 sayfa burada enginar faydalarından bahsetmeyeceğim. Merak edenler zaten internetten okuyabilirler. Ama mevsiminde mutlaka enginar tüketin. 

Bir Kapımız Daha Kapandı

Merhabalar Cuma gecesi çocukluğum artık tamamen maziye gömüldü. İnsanın içinde hani bir umut vardır ya, artık o umut yok oldu. Anneannem 90 gündür hastanede devam eden yaşam mücadelesini kaybetti. Çok çekti bu sürede. Çok mücadele verdi. Ama ne yazık ki artık bu dünyadan zamanını doldurup göçüp gitti.

Yoğurtlu Kereviz Salatası

Merhabalar Sağlıklı yaşam süreci tariflerime son hız devam ediyorum. Sıra da sebze protein günlerinde severek tükettiğim, vazgeçilmezim olan bir tarif var.

Sorularla Blog Partisi

Merhabalar Annesinin Prensesi  çok güzel bir etkinlik daha başlattı ve katılmasam olmazdı. Zira ilk etkinliği olan bloglar arası röportaja katılmıştım ve sevgili  Ece Abla  ile mükemmel bir ekip olup, bana göre çok da başarılı bir röportaj çıkarmıştık. Bu sefer ki etkinlik biraz daha uçuk kaçık gibi geldi. Aklımıza esen bir soruyu yazdık. Eşleşme sonucunda da bu soruları cevapladık. Hadi buyurun bakalım. Bana denk gelen grup arkadaşlarım neler sormuş? Ben ne cevaplar vermişim?

1.Aksaray Kitap Fuarı 29 Nisan - 07 Mayıs 2017

Merhabalar Yoğunluktan atladığım bir fuar var. Fuar başlamış ancak henüz bitmediğinden belki gitmek isteyen olabilir diye yayınlamak istedim. Aksaray'da bu yıl ilk kez düzenlenen bir fuar. Bizde destek olalım o zaman. 

Saç Bakım Rutinim

Merhabalar Saç bakımı hepimiz için malum çok önemli. Bazen o saç özel bir yere gidilecekse aynanın karşısında geçirdiğimiz saatlerin haddi hesabı olmuyor. Fakat iş saça bakım yapmaya gelince ne kadar zaman ayırabiliyoruz ya da ne kadar özen gösteriyoruz.

Sağlıklı Yaşam Lahmacunu

Merhabalar Kim demiş kilo verirken lahmacun yenemez diye. Hem de alası yenir. Lahmacuna yatıya giden biri olarak evde yaptığım bu lahmacunu daha çok sevdim. Doyma oranı çok yüksek. Acayip tok tutuyor. İçine istediğim kadar kıyma koyuyor olmamın yanı sıra, baharatlarını da kendim ayarladığımdan tadı daha bir güzel oldu. Hele bir de sarımsak meselesi var ki; elimden geldiğince tüm yemeklere koyarım. Bu nedenle normalde de pide yaptıracağım zaman kendim evde iç hazırlayıp fırına veriyorum. Böylelikle hem ne yediğimi biliyorum. Hemde kendi isteğime göre oluyor. Hadi bakalım sağlıklı yaşam için lahmacunu nasıl yapmışım?

Hatay Kitap Fuarı 12 - 21 Mayıs 2017

Merhabalar Hadi bakalım Hatay'a gidelim. Akdeniz'in en büyük fuarı olan Hatay Kitap Fuarı'nı hep beraber gezelim.

Asude - Babam İflas Edince

Merhabalar Yine kafa dağıtayım dediğim bir gün başladığım ve yine aynı gün içerisinde bitirdiğim bir kitap ile sizlerleyim. Asude Babam İflas Edince.