Ana içeriğe atla

Bitenler - Çöpe Gidenler 19

Merhabalar

Mart ayında başlamış olduğum kozmetik diyetim sona erdi. Aslında sona erdi de denemez. Çünkü halen daha makyaj malzemesi almamak adına direnç gösteriyorum. Sadece banyo bakım ürünleri alıyorum. İki ayı geçen bu süreçte kozmetik malzemesi hiç bir ürün almadım. Bu da büyük bir başarı bence. Bu süreçte bitirdiğim ürünleri sizlere göstermek istiyorum. Aslında bir bakıma benim için yararlı da oldu. Evdeki ürünleri bitirip hem maddi olarak yarar sağladım. Hem de son kullanma tarihleri geçmeden elimden ürünleri çıkardım. Daha da kullanılacak bir çok ürün var. Zamanla yazıları gelecek.



Dalin Papatya Özlü Bebek Şampuanı. Bu şampuanı oğlum kullanıyor. Bende aynı zamanda makyaj temizlemek ve makyaj fırçalarını yıkamak için kullanıyorum. Ürünü severek kullanıyoruz. Yeniden kesin alınacaklar listesinde.

Hunca Defne ve Sarımsaklı Saç Kremi. Bu üründen maalesef memnun kalamadım. Saçıma ne kadar uygularsam uygulayayım saçlarımda açılma olmadı. Bir daha almam.

Le Petit Marseillais Beyaz Şeftali & Nektarin Duş Jeli. Ürünü kokusunu çok severek oğlumla birlikte aldık. Ancak vücutta kalıcılığı maalesef yok. Duş sonrası banyoda bıraktığı koku çok güzel.

Selesta Saç Bakım Maskesi. Bu maskeyi sevdim. Saç kremi olarak kullandım genelde. Yeniden alınabilir.


İpek Pamuk. Yıllardır kullandığım bir marka ve çok memnunum. Yenisi alınacaktır.

Uni Wipes Islak Havlu. Çantamdan ve oğlumun okul çantasından eksik etmediğim bir ürün. Yenisi sürekli olarak alınacaktır. Islak mendilden çok ıslak havluyu tercih ediyorum. Kalınlığı ve büyüklüğü nedeniyle daha işlevsel oluyor.

Komili Islak Mendil. Her ne kadar ıslak mendil tercih etmesem de ıslak havlu bulmadığım zamanlarda alıyorum. Komili ürününü sevdim. Islak Havlu olmadığında alternatif ürün olarak alabilirim.


Dettol Sıvı Sabun. Bu ürünü makinesiyle beraber kullanıyorsunuz. Ancak makinesi pille çalıştığından ve içine su kaçtığından küflenme yapmış. Makineyi atmak zorunda kaldık. Hijyen açısından uygun bir makinesi olmasına karşın, küflenme olayı sıkıntılı. Ürünün kokusu salatalık özlü ve bayılıyorum. Makinesiz olarak yedek şişe alınıp, başka bir kutuya boşaltılarak kullanılabilir.

Neutrogena Besleyici Bakım Kremi. Bu kremi seviyorum. Yağlı yapısı nedeniyle kuru ciltlere çok uygun bir ürün. Ancak ofis içi kullanıma uygun değil. Evde olduğum zamanlarda ya da gece yatmadan önce kullanıyorum. Ellerim sabaha yumuşacık oluyor. Yeniden alabilirim.

Oriflame Hand Scrub. Bu ürünü çok uzun zaman oldu alalı ve aldığım zamanda memnun kalmamıştım. Zaten şu anda da ürünün satışı yoktur sanırım. Olsa da yeniden alacağım bir ürün olamadı.


Golden Rose Oje. Numarasını bilmiyorum silinmiş. Arkadaşımın hediyesiydi. Bir miktar kullandım. Fakat sedefli ojeler çok tercih etmiyorum. Nitekim bir kaç kullanımdan sonra yine sürmek istediğim bir gün elimden kayıp döküldü. Evet bildiğiniz yere boca ettim. Sanırım gönülsüz kullanıyordum. Yar olmadı. 

Parmex Aseton. Severek kullanıyorum. Yenisini mutlaka alırım. Oje çıkarmada oldukça başarılı.

Alix Avien 156 Nar Çiçeği Oje. Bu oje benim vazgeçilmez ojelerim arasında. Mutlaka yedeği bulunuyor. Sürümü de, kalıcılığı da güzel. İki kat uygulamanızda fayda var. Çıkarırken de ellerde kırmızı ojeler gibi boyama yapıp uğraştırmıyor.

Bu günlükte bu kadar. Yeni yazılarımda görüşmek üzere.

Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.