Ana içeriğe atla

İçeriklerim Kopyalanıyor

Bugün Kitaplara Kaçanlar bloğu ile içerik çalınması ile ilgili konuştuk ve bunun üzerinden çok geçmeden benim içeriklerimin otomatik olarak kopyalandığını tesadüfen fark etmiş bulunuyorum.
Gecemi gündüzüme katarak bir şeyler üretmeye çalışıyorum ve şerefsiz kişiler tarafından yazdıklarım noktası, virgülüne kadar, fotoğraflarla birlikte kendi web sitelerinde, sanki kendi yazılarıymış gibi kopyalanıyor ve yayına alınıyor.

Yalnız bu arkadaşların unuttuğu şeylerden biri bloğun en altında yazan bu yazıdır.

Bu blogda bulunan içeriklerin hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde Beyda'nın Kitaplığı'na aittir. İçerikler eser sahibinin izni ve kaynak olarak bu bloğa ait domain adı http://beydaninkitapligi.blogspot.com adresine link verilmesi suretiyle kullanılabilir. Kaynak gösterilmeden kopyalanması, izinsiz başka bir yerde kullanılması yasaktır. 

Bu kurallara uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde yasal işlem başlatılacaktır.

Kopyalama yapanlar bu yazının sanırım yer doldurmak amaçlı yazıldığını falan düşünüyorlar ama yanılıyorlar. Bu iş için hiç sıkılmadan uğraşacak avukat arkadaşlarım var ve sonuna kadar da tazminat alırlar.

Aşağıda verdiğim linkten belirtilen web adreslerini şikayet ederseniz çok sevinirim. Böyle şahsiyet yoksunu insanların web sitelerinin bir an önce kapatılması gerekiyor. Burada daha bir çok web ve blog yazarı arkadaşımın yazılarının kopyalandığını da gördüm. Birkaç tanesine ulaştım. Fakat hepsini kontrol etmem mümkün değil. Emeklerimizin sömürülmemesi adına bu web sitelerini şikayet edelim. Eminim ki bu yazı da yayına alındığında hemen paylaşıma girecektir. Umarım görürler ve kaldırırlar yoksa canları çok yanacak.

Bloğumda yayımlanan yazılar kaldırılmazsa telif hakları kanuna göre gerekli yasal işlemleri başlatacağımı da buradan bildiririm. 

Şikayet Linki https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=tr

Şikayet edilecek web adresleri 
https://asilturk.org/
https://ahmetdurasan.wordpress.com/

Yorumlar

  1. Geçmiş olsun. Çok çirkin bir davranış. Resmen hırsızlık. Nasıl fark ettin kopyalandığını? Benim yazılarımın da kopyalandığını anlayabilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde paylaştığım bir kitap vardı. Kitap sitelerine gelip gelmediğini araştırmak için nevra karataş doğunun incisi yazdım ve sonuç ortada. O çıkan sitedeki yazılarımı incelerken başka bir sitede daha aynı yazıların kopyalandığını fark ettim. Ana konu başlıklarınızı google aramasına yazıp bakın. Bu şekilde çıkıyor. O sitedeki yazıları da o şekilde buldum.

      Sil
  2. Bu çok iğrenç bir şey. Emek hırsızlığı... Bugün size yarın bize olabilecek şeyler. Olmasa daha iyi olur ama maalesef insan türünün bulunduğu her yerde böyle iğrenç durumlarla karşılaşıyoruz. İçerik üretemeyen tembel insanlanların yaptığı mide bulandırıcı hareketleri. Şikayet ettim. Defalarca şikayet etme hakkım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Maalesef ki karakter yoksunu insanlar başkalarından beslenmeyi meziyet sayıyorlar. İstediğin kadar şikayet edebilirsin. Ben kaç defa ettim.

      Sil
  3. Bu bile otomatik kopyalanmış pess

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama bir farkla verdiğim site linklerini yazmamış şerefsizler

      Sil
  4. Buna emek hırsızlığı denir,yazık... Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Avukatlarımla görüşüyorum. Eğer kalkmazsa dava açılacak.

      Sil
  5. Aslında blog sayfan kopyalamaya karşı korumalı yani farenin sağ kopyala kısmı çalışmıyor. Ben de bunu nasıl becerebilip te kopyaladıklarını anlamıyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel programlar var bunlar için. Sadece sağ tık kapatmak yeterli olmuyor. Bu sadece teknik detay bilmeyenler için işe yarayan bir çözüm maalesef :(

      Sil
    2. Benim ve bazı blogger arkadaşlarımızın da içerikleri çalınıyordu geçtiğimiz aylarda. Biz de tesadüfen fark ettik. RSS ile çekilip, aynı anda yayına alıyormuş yazıları.

      Üşenmedik tüm kopya içerikleri şikayet ettik, kapattırdık. Ama bunlarla nasıl mücadele edilecek bilmiyorum.

      Sana da çoook geçmiş olsun. Umarım gereken cezayı alır.

      Sil
    3. Canım bir sonraki yazımda ne yapılması gerektiğini yazdım. Oradan bakıp ayarlarını düzeltebilirsin. Maalesef bunları kontrol edebilmek mümkün değil. Ama başka şekillerde de kopyalama yöntemleri yok değil. Teşekkür ederim. Hepimize geçmiş olsun...

      Sil
    4. Rss feed'inizi kısıtlarsanız sadece 150 kelime çalabilirler diye biliyorum

      Sil
  6. Aslında çok sorun edilecek siteler değil.
    Google sıralamasına giren kopya yazılarım vardı. Bir tanesi önümde bir tanesi arkamda yer alıyor. Bunu fark ettiğimde Çok üzülmüştüm. Şimdi alıştım.Tabii örneklerimi araklayıp ön sıralarda yer alan sitelerden ise bahsetmiyorum.

    Bu siteler ise nasıl desem karmaşık kaale alınmayacak kadar kötü. Yine de mailinizi aldığımda spam bildirimini isteğiniz üzerine yaptım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler şikayetiniz için. Ciddiye alınıp alınmaması değil ama emeklerimin başka yerde görünmesini istemiyorum. Sonuçta ben yazdım ve Ahmet Durasan sitesinde kendi yazdıklarım başlığı altında yayımlanıyor. Bu hoş değil. Şayet ilgili kişi bu yayınlarımı kaldırmazsa mahkemelerde uğraşacak ve tazminat ödeyecek haberi yok.

      Sil
  7. İki buçuk aydır aranızdayım. İlk yazılarıma içeriğe uygun resimleri internetten bulup eklemiştim. Ancak, telif hakkı hususunda tereddüt ettiğimden dolayı kaynağında şüphe ettiğim resimleri sonradan blogdan kaldırıp, yerine telif hakkı talep etmeyen ücretsiz sitelerden (örnek; www.pexels.com, www.pixabay.com) aldığım resimleri ekledim. Birçok internet sitesinde artık neredeyse anonimleşmiş resimlerin kullanılması hususunda ise tereddüdüm devam ediyor.
    Yazılarımızı Beyda hanımın dediği gibi emek harcayarak hazırlıyoruz. Bloğa koymadan, son bakımlarını yapıp büyük bir heyecanla paylaşıyoruz. Benim gibi yeniyseniz, okunmuş mu, yorum yapılmış mı diye bakıp duruyoruz. İnsan ister istemez, çocuğu gibi sahiplendiği yazılarının hunharca, kolayca, kaynak gösterilmeden kes-kopyala-yapıştır yapıldığını görmek istemiyor. Bununla ilgili önlemler almak istiyor.
    Gerçi bir dönem birçok iktisat ve sosyoloji tezlerini merak edip karıştırdığımda allame hocaların nasıl intihal’e başvurduklarını görünce basit bazı sitelerdeki çalıntılara artık şaşamıyorum.
    Bu hususta duyarlı olalım, birbirimizi bir kardeş duyarlılığı ile uyaralım (yeni olduğum için buna ihtiyacım var) ve tecrübelerimizden, birikimlerimizden beslediğimiz birikimleri yüreğimizin lisanıyla yazıp paylaşmaya devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek hırsızlığı kötüdür ama maalesef insanlar bunu kendilerinde meziyet sayıyorlar...

      Sil
  8. Ya allahım adam bu yazdığınız yazıyı bile kopyalamış :D .Gülünecek bir durum değil ama bu insanların asıl amaçları ne acaba çünkü böyle çalıp çırpmayla olacak işler değil yazık günah yani :/.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne yazarsan hepsini kopyalıyor. Durumu düzelttim. Bir sonraki yazımda ayarları nasıl düzelteceğinizi anlattım. Umarım herkesin işine yarar canım...

      Sil
  9. Bu gibi şahısların sonu gelmez gelmeyecektir de! En iyisi onların anladığı dilden konuşmak ve imkanın varsa dava etmek bence. Çünkü sütten ağzı yanacak ki bir kere yoğurdu üfleyerek yesinler. Hiç utanma kalmamış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otomatik çekim sorununu çözdüm bakalım. Avukatımla görüşüyorum canım.

      Sil
  10. Bu konu benim de başımda. acemidemirci.bşogspot.be, de.... diye bir sürü yerlerde görüyorum. Bazı oyuncak firmaları çocuk öykülerimi kopyalıyor. Bu konuda dirsek temasını kaybetmesek. İleti ile yazmak isterseniz de ileti adresimi veririm.

    Dediğim gibi iletişimde kalmayı başarabilelim isterim bu konuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bir sonraki yazımda ayarları paylaştım. Oraya bakarsan ayarlardan otomatik çekimi engelleyebiliyorsun. Maalesef her yerdeler ve sitelerden otomatik çekim yapıp belli bir paylaşıma ulaştıklarında reklamlardan köşe oluyorlar. Sana da geçmiş olsun canım...

      Sil
  11. yani sen o sitelere gidip uyardın mı yaaa ve silmediler mi daha, o iki adrese baktım, hangi yazıların söleseneee yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birinde sadece yorum yazabiliyorsun Deep. O da denetlemeye düşüyor. Diğerinde o da yok. Uyarı çekmeye çekeceğim ama iletişim falan bir şey yok ki. Halen daha otomatik olarak başka sitelerden çekmeye devam ediyor.

      Sil
  12. İnsana ne diyeceğini şaşırtıyor bunlar. Çok geçmiş olsun Beyda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sapol canım. Bir sonraki yazımda ayarları paylaştım. Herkes baksın.

      Sil
  13. Elbette ki şikayet edeceğiz, etmeliyiz. Ben artık bu anlamsız emek hırsızlığına şaşırmaktan sıkıldım, onlar çalmaktan sıkılmadı. Bence tek bir harf bile kopyalanmış olsa da işin ucunda bir emek bütünlüğü var. Hele ki blog dünyası bu iş için hatırı sayılır kafa yoran bireylerle doluyken..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef insan emeklerini sömürüyorlar. Bunun adı hırsızlık ama umurlarında değil. Emekleri kopyala. Bir süre sitede tut. İstediğin kadar yayın olduğunda reklamdan köşeyi dön. Ne güzel dünya değil mi?

      Sil
  14. Benimde yazilarimi bazi sitelerde goruyorum fazla uzerinde durmiyorum ama hic hos degil tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım şöyle oluyor. Bu yazıları kendi sitelerinde yayınlayıp belli sayıya ulaştıklarında reklam almaya başlıyorlar. Sitenin hiti çok olduğu içinde reklam garanti oluyor ve gelsin paralar.

      Sil
  15. Geçmiş olsun canım. Karşına çıkmasına çok sevindim. Aynı yöntemi uygulayacak olan başkaları yeltenmez umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım teşekkürler. Evet karşıma çıktı ve düzeltme yöntemini de buldum ama çalmak isteyen için yine de caydırıcı olmayacaktır.

      Sil
  16. Google’un buna bir çare bulması lazım. Kaç tane blog var. Nerden bilelim hangi blog bizim yazımızı çalmış. İlk yazı sisteme girişi ne zamansa ikincisi girdiğinde o siteyi banlamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google şikayet ettim ama geri dönüş olmadı maalesef:(

      Sil
  17. Gecmis olsun beydacim ben hic kontrol etmedim. Rss den caliyorlar benimki ozete ayarli oldugu halde bloglovin tamamini aliyordu mesela o da kopyacilik. Bizim sietimizdan para kazaniyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Aynen öyle başkasının emeklerini kendilerinin gibi gösterip veriyorlar reklamı. Sonra gelsin paralar. Yazık....

      Sil
  18. hobi blogumu o kdar çok kopyaladılar ki, yetişemiyorum bir türlü. sürekli mail atıyorum ama pek de sonuç alamıyorum açıklama olarak içeriği satın aldıklarını söyleyen siteler var. satmadığımı söylüyorum ama ulaşmak baş etmek için mesai harcamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım içerik kopyalama engelleme yazım var. Orada en azından direkt rss çekişlerini engellemeyi anlattım. Bunu uygula bloğuna. En azından biraz da olsa engellemiş oluruz. Sana da çok geçmiş olsun.
      https://beydaninkitapligi.blogspot.com/2018/06/icerik-kopyalanmasn-engelleme.html

      Sil
  19. Çok ayıp bu yapılan emek hırsızlığı. Ya ben bazen bir haber duyurunca mesela siyasi bir haber, ya da ne bileyim bir çocuğa, bir kediye, bir köpeğe yapılan zulüm haberi fotoğraf koyuyorum altına kaynak link yazıyorum Hürriyet gazetesi, oda tv, haberin orijinal kaynağı diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek hırsızlığı ve bunun önüne maalesef ki geçilemiyor. Olabilecek tüm önemleri alıyoruz ama hackerlar yine yapacağından geri kalmıyor.

      Sil
  20. Terbiyesizlik bu. Hemen şikayetini yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bende yaptım ama maalesef geri dönen olmadı :(

      Sil
  21. Hırsızlık her yerde. Emeğe yapılan iğrenç saldırı, yüzsüzlük almış başını gitmiş toplumda. Bu gibi durumlarda birlik olmalı, birbirimize destek olmalıyız, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Maalesef insanlar başkalarının emeğini çalıp, bundan para kazanmayı da meziyet haline getirmişler.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Tarihte Bugün 14 Mart