9 Mayıs 2017 Salı

İç Baklalı Enginar

Merhabalar

Hali hazırda enginarlar çıkmışken ve zamanı da geçmeden sizlerle yenilerde öğrendiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. Sağlıklı yaşam sürecime çok uygun, kilo problemi olan olmayan herkesin de tüketmesi gereken bir besin aslında enginar. Sağlık açısından çok faydalı. Merak etmeyin 45 sayfa burada enginar faydalarından bahsetmeyeceğim. Merak edenler zaten internetten okuyabilirler. Ama mevsiminde mutlaka enginar tüketin. 
Malzemeler:

4 adet temizlenmiş enginar
Yarım kilo kadar iç bakla
1,5 adet limon
1/2 demet dereotu
Tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 bardak su

Yapılışı:

Enginarları dörde bölelim. İç baklaları kabuklarının kolay çıkabilmesi için bıçakla çizelim. Enginar ve iç baklaları tencereye koyalım. Yarım limonu sıkıp 3 bardak suyumuzu ilave edip kısık ateşte haşlamaya bırakalım. Mutfak robotunun içine zeytinyağı, kalan bir limonun suyu, sarımsak, tuz ve dereotunu koyup sos haline gelene kadar blenderdan geçirelim. Haşlama işlemi tamamlandığında buharı çıkmadan sosu ilave edip soğumaya bırakalım. Burada önemli olan buharı çıkmadan yani ocağı kapatır kapatmaz sosu dökerek tencerenin kapağını kapatmanız. Lezzetlerin buhar yoluyla birbirine geçmesi açısından önemli.

Yapılışı çok kolay, tadı da bir o kadar hafif ve sağlık açısından da çok faydalı bu tarifi enginar mevsimi geçmeden mutlaka deneyin. 

Herkese şimdiden afiyet olsun. 

Yeni yazıda görüşmek üzere.

Hoşça kalın.