Ana içeriğe atla

Pınar Çağlıner - Salıncak

Merhabalar

Malum 3 günlük tatili fırsat bilip kendimizi Antalya sahillerine postalamıştık. Yanıma giderken aldığım kalın kitabı bitirince arabadaki acil durum yedek kitabı okuyayım dedim. 

Kitabın konusu ile ilgili bir şey yazmak istemiyorum zira kitap zaten çok kısa. Bende yarattığı hislerden, aslında hayatımızdaki yanlış yaptığımız şeylerden bahsetmek bana göre daha mantıklı. Bazen sayfalarca kitap okursunuz size bir şey katmaz ama bazen de okuduğunuz 105 sayfalık kitap sizi alır götürür. Ağzınızı burnunuzu kırar ve geri getirir. Bu kitapta benim için aynen öyle oldu.

İnsan hayatı boyunca bir çok kişiyi sever. Sevdiği kişiler hep beni sevsin, tüm ilgi benim üstümde olsun, hayatında en yakını ben olayım, başkasını hayatına almasın, alırsa da samimi olmasın ister. Bu hepimizin içinde olan bencillik duygularındandır. İnkara gerek yok.  Bu kitapta da aynen bu durumdan yola çıkılarak öyle güzel bir durum anlatılmış ki; bu durumu yaşayan ablanın kardeşine bakış açısı, kardeşinin ve diğer aile bireylerinin hayatlarının nasıl alt üst oluşu öyle güzel işlenmiş ki; kitap bittiğinde "vay be" dedim. 

İnsan olarak aitlik ya da sahiplenme duygusunu yaşıyoruz ama bunu tadında, tuzunda ve dozunda bırakmadığımız zaman neler olabileceğini gösteren bir kitap Salıncak. Kitap gerçek bir yaşam öyküsü sanırım. Sonundaki nottan bunu anlıyoruz.

Yazarın anlatım dilini, olayların akış hızını sevdim. Gereksiz tasvirler yok. Uzun kelimelerle boğulmadığınız gibi, karakterlerin ruh halini de birebir yaşıyorsunuz ki bu kitap okurken önemli bir detay. 

Pınar Çağlıner'in ikinci kitabı olan Utandım'a geldi sıra. Zira bu kitapta gerçek bir yaşam öyküsü. Salıncak kitabını mutlaka okuyun ve okutun. Hayata farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacağını düşünüyorum. 

Yazara yeni kitaplarında başarılar diliyorum. Bizi böyle güzel bir kitapla buluşturduğu için de ayrıca teşekkürler.

Yeni yazımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. Bol kitap okuyun.

Hoşça kalın.

Tanıtım Bülteninden

Bu kitap senin elinde.

Ama ipucu yok...
Okuduğunda canlanacak hikaye,
Şimdi onu uyandırmayalım...


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 105

Cinius Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Ayşegül Çiçekoğlu - Sensiz Geçen Yıllarım / Ada Ve Yankı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Şu hayatta kalemini okumaktan bıkmayacağım insanlardan biri de Sevgili Ayşegül Çiçekoğlu.

Ayşe - Aşk Nöbeti

Merhabalar Ayşe'nin Aşk Nöbeti kitabını çıktığı dönemlerde yorumlarına istinaden almıştım ancak bir türlü okuma fırsatına erişememiştim.

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Erol Köker Kimdir?

 

Şeref Günenç - Aşkın Çıkmaz Sokağı Mia

SPK Lisansı Nedir?

 

Kadı Hacı Ali Efendi Daru'l Kurrası Konya

Merhabalar Konya gezimize devam edelim. Sırada Kadı Hacı Ali Efendi Daru'l Kurrası var.