Ana içeriğe atla

On Bir Ayın Sultanı : Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan

Merhabalar

Şükür bu yılda Ramazan ayına erişmek nasip oldu ve işte mübarek Ramazan ayının ilk günündeyiz.
İlk sahurumuzu yaptık. Camiilerimiz mahyalarla süslendi ve en güzel yazılar yazılmaya başlandı. Mahyaları da oldum olası çok severim hani. Rengarenk ışıl, ışıl mahyalar insanın kalbine dokunuyor resmen.


Çocukken sahura kalktığımız o zamanlarda TGRT televizyonu vardı ve benim hatırladığım Nasrettin Hoca'nın skeçleri olurdu. Sahur boyunca hem sahurumuzu eder, hem de o skeçleri izlerdik. Artık eskisi gibi o sahurlar ve iftarlar maalesef kalmadı. Kimsenin tuttuğu oruca karışmıyoruz ancak rica ediyorum oruç tut(a)mayanlar tutan insanlara saygı gösterin ve ulu orta yerde yemek yeyip, içmeyin. Zira oruç tutan çocuklarımız var ve gördüklerinde canları çekebiliyor. İnsanların bu aydaki ibadetlerine lütfen saygı gösterelim. 

Bugün ilk iftarımızı açacağız ve siz bu yazıyı okurken ben muhtemelen yemek telaşında olacağım. Hepimizin tuttuğumuz oruçlarımızı Allah'ım kabul etsin inşallah. Nice Ramazanlara erişmek nasip olsun. Rabbim inşallah bayrama da erişmeyi nasip eder.

Ramazan-ı Şerif hayırlara vesile olsun.

Hayırlı İftarlar. Afiyet Olsun.

Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Prof. Dr. Fevzi Köksal, Hasan Gümüş - Mühendis Teknolojisi ve Fenciler için Nanofizik ve Nanoteknoloji

 

Atık Pil Nedir? Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  Merhabalar Oğlumla geçen gün biten saatin pilini değiştirirken oğlumu denemek için elimdeki atık pili çöpe atmasını söyledim.

İçeriklerim Kopyalanıyor

Bugün  Kitaplara Kaçanlar  bloğu ile içerik çalınması ile ilgili konuştuk ve bunun üzerinden çok geçmeden benim içeriklerimin otomatik olarak kopyalandığını tesadüfen fark etmiş bulunuyorum.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Mimlendim ve Mimledim 24 - Blog Yazarlarını Tanıma

Merhabalar Sevgili  İzel Tolu  ve  İnciden Notlar  Blog Yazarlarını tanıma miminde sağolsunlar beni de mimlemişler. Kendilerinin mim yazılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. O zaman sorulara geçelim. İzel Tolu Cevapları İnciden Notlar Cevapları

Şermin Yaşar - Büyüdüm Ben!

 

Michel Tournier - Anahtarlar ve Kilitler / Kısa Düzyazılar

 

Tarihte Bugün 18 Nisan