Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mayıs, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bilin Bakalım Sürprizim Ne?

Merhabalar Sizlere çok güzel bir sürpriz hazırladım. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım projemi hayata geçirmeye karar verdim ve bu projede görev alacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Agatha Christie - Örümcek Ağı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Hadi, bugün gerilim ve korkunun dibine vuralım ve polisiyenin ağa babası olan Agatha Christie'nin bugün raflarda yerini alan son kitabına göz atalım.

Mimlendim ve Mimledim 27 - Kitaplar Kalbimden Vurur

Merhabalar Hayat Kitapla Güzel  bloğunun sahibi bir mim başlattı ve beni de mimledi. Bu güzel mim kitaplarla ilgili olduğundan katılmamak olmazdı tabii ki. Kendisinin soru ve cevaplarına  buradan  ulaşabilirsiniz. Hadi başlayalım. 

Büşra Sanay - Kardeşini Doğurmak Türkiye’de Ensest Gerçeği Kitap Tanıtımı

Merhabalar Sizlere çok farklı bir kitap önerisinde bulunmak istiyorum. Piyasaya çıktığı günden bu yana oldukça büyük yankı uyandıran, kaçıncı defa baskıya giren ve bana kalırsa herkesin mutlaka okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap Kardeşimi Doğurmak.

Kokoreççi Hasan Usta Eskişehir

Merhabalar Eskişehir yemek mekanlarını gezmeye ve sizlere de Eskişehir'e geldiğinizde nerelerde güzel yemekler yiyebileceğiniz hakkında fikir vermeye devam ediyoruz.

Zülfü Livaneli - Gölgeler Kitap Tanıtımı

Merhabalar Zülfü Livaneli hayranlarına müjde. 07.06.2018 tarihinde stoklarda olacak yepyeni ve farklı bir Zülfü Livaneli kitabı ile geldim.

İlk Öpücük Film Yorumu

Merhabalar Emily Barr'ın Flora Banks'in Tek Anısı kitap tanıtımını yazarken (yazıda da belirttiğim) İlk Öpücük filmini de izleme fırsatı buldum.

Haruki Murakami - Rüzgarın Şarkısını Dinle Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haruki Murakami çokça ismini duyduğum ama nedense hiçbir kitabını kitaplığıma eklemediğim bir yazar.

Önce Ne İstediğine Karar Ver

Merhabalar Bir insan düşünün ki; hiçbir şeyden memnun olmuyor. Bir insan düşünün ki;hem karnım doysun, hem pastam bütün dursun istiyor. Peki var mı böyle bir dünya? Tabii ki de yok.

Emily Barr - Flora Banks’in Tek Anısı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Konusunu okuduğumda buna benzer bir filmin olduğunu anımsadım.

Meşhur Köfteci Mustafa Adapazarı (Islama Köfte)

Merhabalar Sapanca gezimizden dönerken Adapazarı'na yakın olduğumuzdan ve benim oğlum kadarken yediğim, bu yaşıma kadar yeniden yemek nasip olmayan ıslama köfteyi maalilemle yeniden yemek ve bu lezzeti onlarla da paylaşmak adına Adapazarı'na uğradık.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Sanat Sokağı Sapanca

Merhabalar Sapanca gezimizde ilgimi çeken ve ayrı bir yazıda sizlere tanıtmak istediğim bir yer Sanat Sokağı.

La Mira Otel Alaçatı / İzmir

Merhabalar 15 tatildeki iznimizde tatilimizin bir kısmını termal tesislerde geçirmiştik. Kalan 4 günlük kısmını da Alaçatı'yı çok merak ettiğimizden Alaçatı'dan yana kullandık.

Mayıs 2018 Kitap Gün Grubu Gönderdiklerim

Merhabalar Geçen yazılarımı okuyanlar hatırlayacaktır kitap gün grubu yaptığımızdan ve her ay altın günü gibi birbirimize kitaplar gönderdiğimizden bahsetmiştim.

Sürücü Belgesi ve Sağlık Raporu Sorunsalı

Merhabalar Ehliyet yenileme dönemi başladı bilindiği üzere. 2020 yılına kadar mevcut ehliyetlerimizin değiştirilmesi gerekiyor ve bu süreçte ehliyet yenilemek adına yeniden sağlık kontrolünden geçerek sağlık raporu almak şartı var.

Susan Elizabeth Phillips - Bayan Ukala Kitap Tanıtımı

Merhabalar Susan Elizabeth Philips kitaplarını çok okumak istemiş olmama rağmen, halen kitaplığıma katmamış olmamın ironisi.

Mayıs Ayı Kitap Hediyeleşme Etkinliği Gelenler

Merhabalar Bazen insanın yüzünde bir gülümseme olur ya. Bu gelen kargoda benim kötü zamanlarımda yüzümde gülümseme oluşmasına neden oldu.

Dan Wells - Ben Seri Katil Değilim Kitap Tanıtımı

Merhabalar 28.05.2018 tarihinde raflarda yerini alacak bir kitap Ben Seri Katil Değilim.

Erişilebilir Meydan Okuma : 65 Yazar 65 Kitap

Merhabalar Mutlu Anlar Koleksiyoncusu  değişik bir meydan okuma başlatmış. Aslında ilk başlattığı bir meydan okuma vardı.

Mayıs Ayı Kitap Hediyeleşme Etkinliği Gidenler

Merhabalar Zor günler geçiyorum ve bu zor günlerde bana destek olan herkese sonsuz teşekkürler. Allah hepinizden razı olsun.

Mimlendim ve Mimledim 26 - Blog Muhasebesi

Merhabalar Blogcu Sultan  blog muhasebesi mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş.

Yeşim Demir, Fatih Özcan - Bir Cesur Kadın Halide Kitap Tanıtımı

Merhabalar Geçtiğimiz ay raflarda yerini alan, sosyal medyada da benim oldukça ilgimi çeken bir kitap Bir Cesur Kadın Halide.

Sapanca Ve Sapanca Gölü Efsanesi "Sabancı Baba"

Merhabalar Hafta sonu günübirlik bir gezileri çok sevdiğimizden eşim, oğlum ve eşimin ailesiyle birlikte Sapanca tarafına bir gezi düzenlemiştik.

Dudannemde Gitti

O benim Dudannemdi. Çocukken babaanne diyemezmişim. Dudanne dermişim. Annem bana kızıp bağırdığında hemen onun evine kaçıp, kapıları kapatıp "beni sakla" dermişim.

Birsen Kebap Eskişehir

Merhabalar Eskişehir'e geldiğinizde yemek mekanı ararsanız sizlere gözü kapalı önerebileceğim mekanlardan birisidir Birsen Kebap.

İçlikli Şefik

Merhabalar Diyeceksiniz ki nereden çıktı bu geçmiş zamandan Hıyarlı Baba. Anlatayım efendim. Şimdi annemlerin bir komşusu var. Adı Şefik. 

Burcu Büyükyıldız Tüm Kitap Yorumları

Merhabalar Hatırlarsanız okuduğum yazarların kitapları tamamen bittiğinde sizlerle tek yayında tüm kitap yorumlarının linklerini paylaşacağımdan bahsetmiştim.

Bir Ömür Daha Bitti

Ben onu ilk birinci sigarasıyla tanıdım. Dudağından hiç düşürmediği, biri bitince diğerini arkasına eklediği.

Ortak Öykümüz (Mim)

Merhabalar Sevgili  Berlin Berlin  başlatmış olduğu ortak Öykü miminde  Akan Zaman  bloğunun sahibi Halil Bey beni mimlemiş. Çok teşekkürler. Öykü çok güzel devam ediyor ve bakalım benim sıramda ben neler eklemişim hikayeye. Keyifli okumalar.

Saygı Nerede?

Merhabalar Sabahları işe gelirken yukarıda fotoğrafını gördüğünüz kırmızı minibüs dolmuşları kullanıyorum. Her ne kadar akşamları dönüşte hava durumuna göre yürüyerek dönmeyi tercih etsem de (eşim müsaitse bazen o alıyor) sabahları maalesef terleme problemi yüzünden yürüyemiyorum.

4.Kartal Çocuk Kitapları Fuarı 08 - 13 Mayıs 2018

Merhabalar Çocuk kitapları fuarıyla bugün Kartal'a uzanalım. Çocuklar için yapılan her türlü etkinliği önemsiyor ve canı gönülden destek veriyorum. Bakalım bu sefer ki fuar detaylarında neler varmış?

11.04.2018 Babil.Com Kitap Alışverişim 2

Merhabalar Çığırımdan çıktım biliyorum ama elden gelen bir şey yok. Kitap almalara doyamıyor, yeni çıkan kitapları dayanamayıp hemen sepete eklemek dürtüme maalesef hakim olamıyorum.

Karakedi Bozacısı Eskişehir

Merhabalar Eskişehir gezi notlarımızla devam edelim bugün. Eskişehir'e kadar geldiyseniz mutlaka uğramanız gereken mekanlardan biri de mutlaka Karakedi Bozacısı olmalı.

Asude - Ateşle Oynama

Merhabalar Asude'nin kalemiyle Pabucumun Ajanı kitabıyla tanışmıştım ve yazdığı romantik komediyle benim vazgeçilmez yazarım olmayı başarmıştı. Halen daha okunmayı bekleyen tek bir kitabı kalsa da çıkardığı diğer kitaplarını okuduğum için memnunum. Son çıkan kitabı Ateşle Oynama'yı da bir bölümüne kadar sosyal medyada okumuş ve çok beğenmiştim. Kitap kokusuyla buluşunca da vakit kaybetmeden alıp okumak istedim.

Aslı Genç Gürışık - Beni Sevdiğin Kadar

Merhabalar Hafta sonu tatili için iki günlüğüne Antalya kaçamağı yaptık ve yanıma kolay okunacak yormayacak kitap bakıyordum. Kitaplığımı karıştırmadan elime gelen son zamanlarda yaptığım alışverişlerimden gördüğünüz Aslı Genç Gürışık'ın Beni Sevdiğin Kadar kitabını aldım.

Fatih Murat Arsal - Aşk Başka Bir Şey

Merhabalar Büyük bir aşkla beklediğim kitap sonunda geldi. Okudum bitirdim ve içime sindirmek için bir süre sonra yeniden okumayı planlıyorum.

Ntozake Shange & Ifa Bayeza - Biraz Şarkı Biraz Gözyaşı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Geçtiğimiz günlerde Martı Yayınlarından piyasaya çıkan değişik bir kitap Biraz Şarkı Biraz Gözyaşı. Konusunu sevdiğimi söyleyebilirim.

İdefix Kitap Alışverişim

Merhabalar Dizginlenemez kitap alışverişimin sonu nereye varacak bilemiyorum ama almaya doyamadığım kesin. Bu defa İdefix'ten yaptığım iki alışverişim var. Aslında kitapların uygun fiyatı ve merakıma da yenildim. Hadi bakalım neler almışım.

Deeptone - Sade ve Derin

Merhabalar Deeptone kim? derseniz "Blog dünyasının kalbi" derim.

Yeni Yazı Bloğundan Kazandıklarım

Merhabalar Yeni Yazı bloğu geçtiğimiz günlerde bir çekiliş düzenlemişti. Konu kitaplarsa kulaklarım havada geziyorum malum.

1.Yalova Kitap Günleri 04 - 12 Mayıs 2018

Merhabalar Bugün Yalova'dayız. Bu yıl Yalova Belediyesi tarafından desteklenen ve ilki gerçekleştirilecek olan kitap fuarının detaylarına bakalım.

İncir Waffle Eskişehir

Merhabalar Eşim ve oğlum waffle yemeyi çok seviyorlar. Bende yerim ama tatlıyla aram olmadığından pek aradığım söylenemez. Kırk yıl yemesem aklıma gelmez yani.

Aslı Karabulut - Leyla Fırtına Kitap Alıntısı

Merhabalar Kitap alıntılarımıza Aslı Karabulut'un yakın zamanda okuduğum ve yeni çıkan kitabıyla devam ediyoruz.

Jojo Moyes - Sonsuza Dek Sen Kitap Tanıtımı

Merhabalar Jojo Moyes'in ilk kitabı olan Senden Önce Ben'i okuduktan sonra uzun zaman kendime gelememiştim.

1.Aydın Kitap Fuarı 18 - 27 Mayıs 2018

Merhabalar Güzel ülkemin güzel şehirlerinde yolculuklarımız devam ediyor. Bugün Ege'nin güzel şehirlerinden biri olan Aydın'dayız.