Ana içeriğe atla

Ntozake Shange & Ifa Bayeza - Biraz Şarkı Biraz Gözyaşı Kitap Tanıtımı

Merhabalar

Geçtiğimiz günlerde Martı Yayınlarından piyasaya çıkan değişik bir kitap Biraz Şarkı Biraz Gözyaşı. Konusunu sevdiğimi söyleyebilirim.
Kölelikten kurtulan ve kendisine yeni bir yaşam kurmaya çalışan kişilerin hayatlarını anlatıyor. Kitap aynı zamanda çift yazarlı. Yani kurgu iki kişinin düşünceleri sonucunda kitap kokusuyla buluşmuş. Bakalım sizlerde sevecek misiniz? 

Yeni yazılarımda buluşuncaya dek, kendinize iyi bakın. Okumaya devam. Keşfedin. Sağlıklı ve mutlu olduğunuz için şükredin.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Annen kim demiştin?” “Neredensiniz?” Bu tür sorulardan ödü kopuyordu. O, yeni bir başlangıç yapmak istiyordu. Hayat neden kendinden ibaret olamıyor? Nereli olduğumdan kime ne?

Mayfield ailesinin epik hikâyesi dramatik bir şekilde Güney Carolina kıyılarında bulunan Sweet Tamarind Adası’ndaki pirinç ve pamuk tarlalarında başlıyor. Bir süre önce kölelikten özgürlüğüne kavuşan “Mah” Bette Mayfield, adadaki hatıralarıyla vedalaşıp torunu Eudora’yla birlikte anakaradaki Charleston’a göçer. İki kadın burada falcılık ve terzilik yaparak kendilerine bir hayat kurmaya çalışırlar. Eudora başına gelen bir felaketten sonra evlenince Mayfield ailesi büyür; böylece Amerika’nın dinamik olduğu kadar sorunlu tarihi boyunca, yeni nesil Mayfield kadınları birbirinden farklı ama bir o kadar birbirini takip eden yolculuklara atılırlar. Mah Bette, Eudora, Elma, Lizzie, Cinnamon, Memphis, Tokyo, Alelia ve tabii ki damatlar, âşıklar, sevgililer...
Shange ve Bayeza, bu romanda Amerika’nın ve Mayfield ailesinin 200 yıla yayılan muazzam hikâyesini, şarkıları ve bu şarkıları neden söylemek gerektiğini, yuva hasretini ve kalp kırıklıklarını, siyahı ve beyazı, geçmişi ve pırıl pırıl bir geleceği başta caz olmak üzere müziğin her türüyle yoğurarak anlatıyor.
Carolina, New York, Chicago, Amerika’nın kuzeyi ve güneyi, Paris, Cezayir, Afrika ve dünya... Yeniden yapılanma, dünya savaşları, siyahilerin hayatını kısıtlayan Jim Crow Yasaları, Büyük Buhran, Harlem Rönesansı, Özgürlük Yolcuları, Vietnam ve günümüz... Bu roman, on sekizinci yüzyıldan yirmi birinci yüzyıla uzanan bir şarkı adeta...”
Publishers Weekly
“Yedi nesilin anlatıldığı; özgürlüğün, aşkın, mücadelenin ve vazgeçmeyişlerin 200 yıllık dokunaklı hikâyesi.
New York Times
“Ödüllü yazar Ntozake Shange’nin aynı şekilde ödüllü bir oyun yazarı olan kız kardeşi Ifa Bayeza’yla birlikte kaleme aldığı modern bir klasik.”
Philadelphia Inquirer


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 640

Martı Yayınları

Yorumlar

  1. Çift yazarlı bir roman hiç okumaıdm... ilginç olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okumadım. Bana da ilginç geldi. Birinin tıkandığı yerde diğeri tamamlamış olmalı :)

      Sil
  2. Bizlerin giriştiği hikaye macerası gibi, kulağa gerçekten de ilgi çekici geliyor. Kesinlikle alıp okumak lazım, teşekkürler bu güzel paylaşım için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Bende alıp okumak niyetindeyim :)

      Sil
  3. hımm hoş bişiye benziyooo :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?