Ana içeriğe atla

Simitli Tost Ve Yumurta Tarifi

Merhabalar

Evimizin karşısında bir simit fırını var.
Akşam işten dönerken ekmeğimizi oradan alırız. Bazı akşamlar fırın sahibi bize kalan simitlerden verir ve "Akşam çayla ısıtıp yersiniz." der. Biz simitleri alırız. Duruma göre o akşam yemeğim yoksa akşam yemeği niyetine, şayet yemeğim varsa da başka zaman kullanılmak üzere dondurucuya atarım. Yemeğim olmadığında da yukarıda görmüş olduğunuz simidi ev halkına yaparım. Yanında çay ve kahvaltılıklarla bayıla bayıla yerler. 

Hayatım boyunca ekmek israfından nefret ederim. Halen de bu konuda ekmek atanlarla, küflendirenlerle olan mücadelem devam etmekte. Neyse o başka bir zamanın konusu.

Bu simidin yapımı oldukça basit. Standart simit yemek yerine farklılık arayanlar için birebir. Ben bu tarifi yapmaya başladığımdan beri evdekiler normal simit sıcak değilse pek yemiyorlar. Hemen "yumurtalı tostlu" olsun diye istek şarkı yapıyorlar.

Öncelikle bu tarifi bayat simitle daha güzel yapabilirsiniz. Zira tost olayı da olduğundan bayat simit daha güzel oluyor. Simit hemen yanmıyor.

Öncelikle malzemeler;

Simit
Yumurta
Kaşar peyniri
Çemen ya da salça (Bende ev yapımı çemen var. Cevizli ve sarımsaklı daha güzel oluyor.)
Hindi füme ya da sucuk (koymak zorunda değilsiniz.)
Tereyağı

Şimdi gelelim yapılışına;

Simidi ikiye bölüyoruz. Tost yapar gibi düşünün. Sonrasında salça ya da çemeni sürüp, kaşar peynirini koyup üstünü diğer yarısı ile kapatın. Teflon tavada alt üst tost yapın. Sürekli çevirin ki susamları yanmasın. Kısık ateş idealdir. Sonrasında tereyağı ekleyip tavada simidi alt üst çevirin. Her iki tarafına da tereyağı uygulayın. Kaşar peyniri erimeye başladığında simidin ortasına tereyağı koyup fümeyi (ya da sadece yumurtada olabilir) koyun. Biraz çevirdikten sonra yumurtayı kırın. Pişirince servis tabağına alabilirsiniz. (Sucuk koymak isteyenler sucuğu ayrı bir yerde biraz çevirsinler. Sonra simidin ortasına ilave etsinler.)

Teflon tavada parçalanmadan çevirmek için de kesme tahtasını kapak gibi kullanabilirsiniz. Çok pratik oluyor.

Umarım tarifi seversiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Hayırlı Cumalar olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Bunun benzerini ben de yapıyorum. İşin kötü tarafı her zaman yapmamı istiyorlar :) Bir de bizim ailenin fırında ekmek dediği, ekmeğin üzerine çeşitli malzemeler koyarak yaptığım, bir çeşit ekmek pizza var. Ona da ailece ölüyoruz. Ev de ne varsa karıştırıp ekmeğin üzerine sürüp sıcak sıcak yemek harika oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci;
      Benimde aynı şekilde. Evet bayat ekmekli bir tarif bende de var seninkine benzer :) Ellerine sağlık canım :)

      Sil
  2. Simit tek başına bile güzelken bu şekilde de eminim çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  3. Ne zamandır aklımda desem?

    YanıtlaSil
  4. Eski günlere gittim şimdi, bir sene tek kalmıştım öğrencilik zamanı, o zaman çok yapardım. Simit kebabı diyordum ben :)... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  5. ayyyy ne ilginç oleey yapayım kahvaltıdaa. tavada iyi kolaymış :)

    YanıtlaSil
  6. Akşam akşam yapılır mı buuuuu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ephendy;
      :))) Ama faydalı bir paylaşım olduğunu düşünmüştüm :)

      Sil
  7. İsraf etmeyi ben de önlemeye çalışıyorum. Derin dondurucular iyi oldu bu konuda. Fazla gelen herşeyi koyuyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Beyda hanım tereyağ varsa yenir.

    YanıtlaSil
  9. En güzel öğrenci yemeğim idi...
    ELINE saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Özer;
      Öğrencilerin pratik yemeklerinden canım :)

      Sil
  10. ay,simit kokusu buraya kadar geldi..🙂 sabahleyin bizimkilerin de canı çekmişti, meğersem simit kokusu burdan geliyomuş demek ki..😀 mis gibi tarif olmuş ama elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      Evet taze taze simit. Afiyet olsun :)

      Sil
  11. Çok lezzetli duruyor simidi çok severim zaten tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Bence boyozla daha güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erhan Çakırlar;
      Boyoz ile tost yapılmaz. Hamuru zaten onun milföye benzeğinden dağılır. Ama boyoz ve haşlanmış yumurtaya hayır demem doğrusu. İzmir'e gidelim o zaman :)

      Sil
  13. Çok güzelmiş, ben varyasyonlarını gördüm ama bu şekil değildi. Hemen deneyeceğim. Sarısına banasım geldi:))

    YanıtlaSil
  14. Nefiis görünüyor. Ellerine sağlık! Bir gün denemek istiyorum evde ben de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      İnşallah canım. Afiyet olsun şimdiden :)

      Sil
  15. bu siteyi İnsanaDavet sitesinden gördüm ve sitenizi çok beğendim takipteyim artık. kendi siteme de beklerim https://konuloji.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Beyda hanım şimdi biz sizin kadar güzel yapamayız nede olsa tecrübe var biz Birtane sizden denemek amaçlı alsak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz Haykırış;
      Nedense birden eşimi gördüm sanki. Biz senin kadar iyi yapamayız hayatım, ustanın eline su dökülemez canım vs vs. Siz erkekler hep aynısınız değil mi :)))

      Sil
    2. eee kem küm zanımca şey ne bilim ölemiyiz ki belki ecik :)

      Sil
    3. :))) Bende öyle tahmin etmiştim :)))

      Sil
    4. müdürüm saygılarımı sunup gidiyorum bana cevaptan diğer arkadaşlara fırsat kalmayacak kolay gelsin.

      Sil
    5. Çok teşekkürler size de kolay gelsin :)

      Sil
  17. Vallaha güzel olmuş.Tok karnıma canım çekti :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Işcan;
      Kıyamam. Afiyet olsun şimdiden o zaman yapınca beni anarsınız:)

      Sil
  18. Simite bayilirim tarif de harika 😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder