Ana içeriğe atla

Aslı Genç Gürışık - Beni Sevdiğin Kadar

Merhabalar

Hafta sonu tatili için iki günlüğüne Antalya kaçamağı yaptık ve yanıma kolay okunacak yormayacak kitap bakıyordum. Kitaplığımı karıştırmadan elime gelen son zamanlarda yaptığım alışverişlerimden gördüğünüz Aslı Genç Gürışık'ın Beni Sevdiğin Kadar kitabını aldım.
Firuze küçük yaşta annesini kaybetmiş ve babası tarafından büyütülmüştür. Babası ile annesinin aşklarını dinleyerek büyüyen Firuze günün birinde babasının hastalığı ile mücadele etmek zorunda kalır. Fakat amansız hastalığı babasının yakasını bırakmaz ve babası vefat eder. Firuze zorlu süreci nasıl atlatacağını düşünürken babasının hastalığı sırasında hastane odasında tanıştığı Mustafa Bey kendisini yalnız bırakmaz. Cenaze işlemleri sırasında her türlü desteği kendisinden esirgemez. Firuze'nin babası hastalığı sırasında kızına bir mektup yazar. Bu mektup Firuze için yeni başlangıçlara da kapı açacaktır. Mustafa Bey bir gün Firuze'nin evine gelir ve Firuze'den bir istekte bulunur. Torunu Oğuz ile evlenmesini ve bir yuva kurmasını söyler. Firuze bu olay karşısında çok şaşırır ama kabul etmez. Tanımadığı bir insanla evlilik fikri hiç cazip değildir. Mustafa Bey'in istediği de olacak şey değildir. Fakat aradan geçen zaman ve Firuze'nin yaşadığı zor anlar sonrasında Firuze el mecbur Mustafa Bey'e "evet" demek zorunda kalır. Fakat kocası olacak Oğuz nasıl biridir? ve en önemlisi bu evliliğe evet demesinin altında yatan sebepler nelerdir?

Aslı Genç Gürışık'ın ilk kitabı olmasına rağmen ağdalı bir dili yok. İnsanı okurken alıp götüren akıcı bir kaleme sahip. Benim sevmediğim gereksiz tasvirlerle de kitap boğulmamış. Oğuz ve Firuze'nin aşkını okurken son sayfasına kadar kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Firuze ve Oğuz'un diyaloglarını, karakterlerini sevdim. Firuze'nin güçlü duruşu ise çok güzeldi. Oğuz'un Firuze'yi sahiplenmesi tam bir eşe yakışır biçimdeydi. Amcasının eşi ve oğluna başından beri sinir olmuştum. Amca ve dede Mustafa Bey çok tatlılardı. 

Yazarın ikinci kitabı olan Deli Mavi'yi de okuyup aradan çıkaracağım. Hazır başlamışken kitaplarını bitireyim. Beni Sevdiğin Kadar şezlong kitaplarımdan. Yakın zamanda seviyeli aşk kitabı okumadıysanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumalara devam. Gülümseyin. Hayat kısa. Anı yaşayın. Mutlu bir hafta olsun.
Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Onda daha önce görmediğim bir kararlılıkla burnumun dibine kadar girdi.
“O odada ne saklıyorsun?”
Meraklanması hoşuma gitse de gülümsememek için ciddi görünmeye çalıştım. Ağır ağır etrafında daire çizdikten sonra tam karşısında durdum.
Gözlerinin derinliklerine bakarak;
“Çok mu merak ediyorsun?” dedim.
Konuşmak yerine sadece başını öne arkaya sallayarak sorduğum soruyu cevapladı.
“Peki, odadaki sırrı öğrendiğin zaman sonsuza dek benimle kalmak zorunda olduğunu biliyor musun?”
“Sonsuza dek... Seninim...”
Dudaklarım duyduklarımın hevesiyle kıvrılırken elini sımsıkı tuttum. “Bunun dönüşü yok biliyorsun!”
“Biliyorum.”
Onları birbirine bağlayan geçmişin karanlık sırrından habersiz iki farklı hayat.
Oğuz ve Firuze’yi bir araya getiren kader miydi?

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 406

Uğur Tuna Yayınları

Yorumlar

  1. Tatil ve kitap. ⛱📕 Süper ikili. Ayrıca kitap da güzel gibi görünüyor. Tanıtım için teşekkürler. 🤗

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir konusu var. Daha önce hiç tanışmadığı bir insanla evlenip arasındaki ilişkinin gidişatını bize anlatıyor sanırım. Benzer örnekleri mevcut bu konunun ama anlattığın kadarıyla kitabın hoş bir alt metni olduğunu düşünüyorum. Mutlaka alıp bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gyaet güzel bir kitaptı. Gereksiz tasvirlerle uzatılmamıştı. Beğendim. Keyifli okumalar.

      Sil
  3. Kitabın konusu benim de ilgimi çekti. Anlatımın için teşekkürler. :)
    Tatilin de güzel geçmiştir inşallah. ^-^ Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil güzeldi canım. Kitapta yormayan güzel bir anlatıya sahip. Keyifli okumalar.

      Sil
  4. sevdim okurum bunuuu, deli mavi de ismi güzelmiş, keşfetmeli bu yazarıı :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?