Ana içeriğe atla

Saba Tümer - 21 Günde Mutluluk

Merhabalar

Bu kitabı ben duymamıştım ama patronumun eşi sayesinde tanıştım.
Kitap siparişi verdiğimde kendisine bu kitabı getirtmemi istemişti ama kitap gelince "okumadan vermem!" dedim ve okumaya başladım. Kişisel gelişim kitapları normalde ilgimi çekmez ama o kadar güzel ve akıcı bir dille yazılmış ki; insan elinden bırakamıyor. Hatta sonrasında kendimde de bulunması için bir tane daha sipariş ettim.

Kitaba başlamam ne kadar kısa sürdüyse, bitirmem de bir o kadar uzun sürdü. Netice de sindirerek okumam gerekiyordu. Bazı yerlerini dönüp yeniden okudum. 

Kitapta aslında bilmediğimiz bir şey yok bana kalırsa. Sadece uygulama kısmında sıkıntı var ve Saba Tümer'de bunları kendi hayatından örnekler vererek çok güzel anlatmış. 

Örneğin hayatımızın düzene girmesi için fazla eşyalardan kurtulmamız gerekiyor ya, Saba Tümer diyor ki; eşyalara yaptığın ayrıştırmayı uzun zamandır görüşmediğin, şu saatten sonra da görüşsen de ya da görüşmesen de hayatında herhangi bir değişiklik yaratmayacağını düşündüğün kişileri de hayatından çıkararak yap. Senin için önemli olanları da yeniden hayatına dahil et. 

Hakikaten "Az insan, az eşya, çok huzur." derler ya. İnsan hayatı boyunca gereksiz o kadar çok eşyayı ve insanı hayatına alıyor ki; nefes almaya fırsatı kalmıyor. Hayatta bir çok insanla tanışırız ama çok azı bizimle yolculuğumuzda yanımızda olur. Yanımızda olacak kişileri iyi seçmek gerek. Herkesi hayat mücadelemizde yanımızda tuttuğumuz da işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Hani dost ve arkadaş tanıtımı var ya. Bunun ayrıştırmasını iyi yapmalıyız.

Kitapta dikkat çeken bir diğer unsur ise Saba Tümer'in kendi hayatı. Ekran önünde ne kadar şen şakrak bir kadın olsa da; onun da kendi içinde yaşadıkları var. Zor geçirdiği zamanları, içene kapanması. Zaten bu kitapta bu zor zamanlardan yola çıkılarak yazılmış. 

Bu kitabı mutlaka okuyun. Sıkıcı kişisel gelişim kitaplarından kesinlikle değil. Hatta bu kitap başucu kitaplarım arasında ve bazı geceler rastgele bir sayfa açıp yeniden okuyorum. Her okuduğumda farklı duygular ve düşünceler içine girdiğim bu kitabı şiddetle tavsiye ederim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, herkese mutlu ve sağlıklı hafta sonları dilerim.

Kitapla ve hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

MUTLULUK BİR TERCİHTİR!

“Daha iyi bir yaşam sürersek mutluluğun kendiliğinden geleceğini ümit ederiz. Oysaki bu büyük bir yanılsamadır. Mutluluğumuzu ancak ve ancak kendimiz yaratırız,” diyen Saba Tümer kendi mutluluk planını okuyucuları ile paylaşıyor. Mutluluğun anahtarı elimizde; tek yapmamız gereken şey anahtarı çevirip kilidi açmak.


ŞÜKRET. AFFET. MUTLU OL. MUTLU ET.

Saba Tümer’in hayatını nasıl bir “farkındalık” yolculuğuna dönüştürdüğünü okurken; ekranlardaki o şen kahkahasının ardında yaşadığı acılarla hüzünlenecek, ani tepkilerine onunla beraber gülecek, samimiyetle paylaştığı deneyimlerinde kendi hayatınızdan pek çok benzerlik bulacaksınız.
21 Günde Mutluluk ile gerçek mutluluğa siz de kavuşacaksınız!


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 152

Alfa Yayınları

Yorumlar

  1. Sen paylaşan kadar biraz ön yargılıydım doğrusu. Fikirlerimi değiştirdin hatta okunacaklar listeme koydun bu kitabı Beyda😀👍🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      Bildiğimizden farklı şeyler yok aslında ama Saba Tümer'in anlatımı oldukça akıcıydı. Uygulamada sıkıntılar var. Bunları daha iyi görmemizi sağlıyor verdiği örneklerle canım :)

      Sil
  2. Bu insanlar kitap yazacak zamanı nerden buluyor,çok şaşırıyorum ve takdir de ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiremithanem;
      Bende şaşırıyorum doğrusu. Ben eve gidince hangi kanepeye kendimi atsam diye bakıyorum :)

      Sil
  3. O kadar pozitif bir yorum yapmışsın ki. Hemen okuyasım geldi.

    YanıtlaSil
  4. Kişisel gelişim kitapları ile hiç aram yok.Tercihim değildir.Saba tümer'i Tv programlarından takip ederdik. Şimdilerde televizyonlarda görünmüyor demek kitap yazmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap;
      Bende okuyamam genelde sıkılırım ama bu güzeldi.

      Sil
  5. Gülmesi bile piskolojimi bozuyor

    YanıtlaSil
  6. eğlenceli mi yanii bi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Bazı yerlerde eğlenceli bazı yerlerde duygusal:)

      Sil
  7. Okunacaklar listesine eklendi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözdeeeee.

      blogunun yorum kutusuna nolduuu yaaaaa :) yorum yapılamıyooo :)

      Sil
    2. Gözde;
      Keyifli okumalar canım :)

      Sil
  8. Normalde görsem almam bu kitabı,sen övünce biraz daha olumlu düşündüm.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagük;
      Senin bildiğinden farklı şeyler yok aslında. Sana basit gelebilir. Ama kişisel gelişim okumayı sevmeyenler, ama hayatına bir şeyler katmak isteyenler için bence güzel tercih olabilir.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Borsada Kredili İşlem Nedir?