Ana içeriğe atla

İçlikli Şefik

Merhabalar

Diyeceksiniz ki nereden çıktı bu geçmiş zamandan Hıyarlı Baba. Anlatayım efendim. Şimdi annemlerin bir komşusu var. Adı Şefik. 
Şefik Amca bildiğiniz Hıyarlı Baba'nın Eskişehir şubesi maşallah. Çarşıya çıkmadığı sürece mahallede sürekli olarak altında içlik üstünde gömlekle dolaşan ve bundan da zerre rahatsızlık duymayan biri. Rahmetli eşi ölmeden önce yine bir nebze üstüne başına dikkat ederdi. O dönemde de içlikle gezdiği olurdu ama eşinin vefatından sonra hepten kendini bıraktı ve içlikle mahallede gezmek, bakkala, kasaba, manava gitmek onun için normal bir duruma döndü. Fakat bu durumdan ne yazık ki bizler pek memnun değiliz hatta hiç memnun değiliz. Annemlere gittiğimiz zaman onu kapı önünde görmemek, ona yakalanmadan eve girmek için resmen can atıyoruz. Çünkü içlikli ve insanı hayattan soğutan halini çekmek zorunda değiliz. Hoş muhabbeti de çekilmiyor ama içlikli hali gerçekten sinir bozucu.

Bu halinin hoş bir durum olmadığını, üstüne başına biraz daha dikkat etmesi gerektiğini tabii ki Şefik amcaya da söyleyemiyoruz. Hoş söylesek de anlamayacak zaten. Yaşını başını almış. Ununu elemiş. Eleğini duvara asmış. Bu saatten sonra Şefik Amcaya kim ne derse desin boş. O yine bildiğini okuyacaktır ama kimsenin kimsenin göz zevkini bozmaya hakkına da sahip değil. Kimsenin böyle bir lüksü yok. Ne olursa olsun edep adap vardır ve bunlara da uymak gerekir. İnsanın ilk önce kendisine saygı duyması gerekir. Lakin bu durum sanırım Şefik Amca için geçerli değil. Bu saatten sonra istediğimiz kadar telkinde bulunsak da adam alışkanlıklarından mümkünü yok vazgeçmez.

Maalesef ki; annemler orada oturmaya devam ettiği sürece Şefik Amca bu şekilde ortalıkta dolaşmaya ve bizlerde kendisine görünmeden hokkabaz gibi eve ulaşmak için kendimizi parçalamaya devam edeceğiz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. İnsanlara saygı önemli ama önce kendimize saygımız olsun. O zaman nasıl olsa insanlara da saygı gösteririz.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. başta komik bir şey çıkacak sandım ama öyle olmadı :) umarım bir an önce bir şekilde düzelir diyelim o zaman :) hem belki gerçekten birinin onunla konuşması gerekiyordur olamaz mı?
    bilemedim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmak falan çözü değil. Adam bildiğini okuyan bir tip . Tüm devrelerimiz sayesinde iptal.

      Sil
  2. İçli şefik amca ayıp etmiş yahu yaşını başını almış insan daha derli toplu olur ama şefik amca tam tersini yapmış neyse ki içlikle geziyor daha kötüsü olmamış ne diyelim içli şefik amcama Allah akıl fikir versin inşallah 😊sevgiler canım benim ❤😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki kötünün iyisi. Dediğin gibi beterin beteri var canım :)

      Sil
  3. belki kafası da gitmiştir adamcağızın yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kafası nerede bilemiyorum ama bizim göz zevkimizi ve sinirlerimizi bozduğu kesin.

      Sil
  4. Napçaksın hemşiree insanlar böyle :) Bide atletle balkondan içeri girmeyen komşu kocaları var ne desek boş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara ayrı bir gıcığım. Tamamen atletsiz çıkanlar var birde. Sanırsın plajda güneşleniyorlar.

      Sil
  5. ohoo ülkemdeki sıyrıklardan biri daha , şaşırdık mı , :D

    YanıtlaSil
  6. Ne desek boş tabii:)Amca öyle dolaşmayı seviyor sanırsam.Belki kafası da pek yerinde değildir bilemedim şimdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amcanın kafası iyi de bir gün benimki de iyi olursa o zaman sıkıntı...

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.