Ana içeriğe atla

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar

Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.
İlk kitabı okuyanlar biliyordur. Okumayanlar için çok spoiler vermeden devam edelim. Kitap çok heyecanlı bir yerde bitmişti. Ateşlenen silahtan çıkan kurşun acaba kimi hedef almıştı? Sahra gerçekte kimi seviyor? Yaralanan kişi hangisi olursa Sahra daha çok üzülecek? Ahmet mi? Emir mi? 

Sahra malum kaza kurşunun isabet ettiği kişinin iyileşmesinden sonra kime ilgi duyacağını şaşırmış durumdadır. Ahmet'i severken Emir'in bitmek tükenmek bilmeyen ilgisi. Bir yanda Mutlu Kelebek'ten gelen mektuplar. Bu sıra da üniversite cephesinde de karışan olaylar. Sahra'nın bu olayların içine Emir tarafından çekilmesi, Ahmet'in sürekli Emir'le karşı karşıya gelerek, birbirlerine aba altından sopa göstermeleri. Ve bu kadar olayın arasında günün birinde Ahmet'in mahallenin en güzel kızı Yasemin'e evlenme teklifi etmesiyle geri dönüşü olmayan bir yola giren Sahra, Emir ve Ahmet.

Peki bundan sonrasında Sahra ne yapacak? Yolun sonunda gerçek aşka kavuşacak mı? Artık tüm düğümlerin çözüldüğü kitap Elmalı Turta.

Kitapta bazı olayları onaylamamış olsam da; maalesef günümüzde bu olayların gerçekliği mevcut. Burada aslında kitabı geneli itibariyle yeniden yorumlamak sanırım daha doğru olacak. 

İlk kitapta kendisini Ahmet'e açamayan Sahra bu kitapta açmış olsa da; geç kalınmış duygu itiraflarından sonra gelen olaylardan kendini kurtaramadı. Ama bu noktada sadece Ahmet'e yüklenmekte yanlıştı. Kendi kararsızlıkları ve gelgitleri de Sahra'yı aslında bu duruma sürükledi. Çünkü seviyorsan erkek ya da kadın fark etmez söylersin. İyidir ya da kötüdür. Sonuçlarını göze alamıyorsan zaten aşık değilsindir ki; Sahra'da sadece aşık olduğunu sanıyordu. Sahra'da bu konuda sütten çıkma ak kaşık değildi.

"Bazen ilk aşk en sonuncusudur" demiş June Austen. Gerçekten de öyle midir? Emir kitap boyunca tam bir aşıktı ve en sevdiğim karakterdi. Duyguları hep netti. Keşke Sahra'da Emir'e karşı net olabilseydi. Tabii unutmamamız gereken bir de Mutlu Kelebek vardı. En başından beri sevememiştim ki haklı da çıktım. Ama Sahra ona bile saçma sapan güvendi. Hâlâ daha söylüyorum Sahra'nın ki kafa karışıklığı değil, şımarıklıktı.

Bazen senelerce beklersiniz hayatınızı aşkı sizi görsün diye. Bazen de yanı başınız da duranın değerini çok sonra anlarsınız Sahra gibi. Sahra'da Emir'in değerini anladığında ona çok geç kalmıştı.

Seviyorsanız söyleyin. Aşıksanız haykırın ve hiç bir zaman aşka geç kalmayın. Elmalı Turta'da Zeynep Sahra aslında bir bakıma bizim gözümü açıyor. Bazen son pişmanlık faydasızdır. Biz ona gittiğimizde karşımızdaki bulunduğu yerde olmayabilir. Önümüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Kimse bulunduğu yerde kalıcı değildir.

Ayçöreği ve Elmalı Turta bütün olarak ele alındığında her ne kadar edebi değeri olmasa da; okunabilir ve yüreklere dokunan bir kitap. Tatilde iki cilt kitabı 2,5 günde bitirdim. İlk kitabı olmasından dolayı yazarın çok göze batacak hataları yok. Tasvire boğulmayan bir kitap olduğundan sade ve anlaşılır bir dili var. Bu da okumayı daha kolay hale getiriyor. Sıkılmadan bir daha ki sayfa da ne olacak diye merak içinde okudum. Yazar sevgili Zeynep Sahra'ya yeni kitaplarında başarılar diliyorum.

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Okumayı, hayatı sevmeyi ve gülümsemeyi unutmayın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Bu; kanatlarını arkasında bırakmış kelebeğin değişim hikâyesi.”

Sahra’yı Ahmet’ten uzaklaştıran Yasemin, Emir ile arasına giren Cennet, Mutlu Kelebek’e yaklaşmasını engelleyen şüpheleri varken, kalbinin sesini duyması pek de kolay olmaz. Değişmeyen tek şey boynundaki ayçöreği kolyesidir ama ona dokunduğunda hala aynı şeyleri hissettiğinden ise emin değildir.

Özgür kalması için kelebek kanatlarını yakmalı mı, yoksa kaçmaya devam mı etmeli? Kanatlarının kaderini seçerken hesaba katmadığı şeyler, Sahra kadar okuyucu da şaşırtacak. Romeo ve Juliet alıntıları ile süslenen bu devam kitabı sizi soluksuz bırakacak...

“İnsan, yarası yarasına denk geleni severmiş...”

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 496

Ren Kitap

Yorumlar

  1. merak ettim okuyacağım hemen :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Kitabı satın alarak okuyabilirsiniz:) Keyifli okumalar

      Sil
  3. Bu kitabı dijital olarak nasıl okuyabilirim bir bilgisi olan var mı 2. Kitap olan elmalı turta kitabını nasıl okuyabilirim lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PDF olarak satan kitap siteleri var diye biliyorum. Oralardan temin edebilirsiniz. Keyifli okumalar:)

      Sil
  4. merhaba;
    Bunu söylemem çok da doğru olmaz sanırım:)

    YanıtlaSil
  5. Beğendim kitabı aldım okuyorum

    YanıtlaSil
  6. tam olarak elmalı turta kitabını güvenli olarak hangi sitelerden okuyabilirim ? güvenli şekilde kitabı okuyabileceğim siteleri belirtirseniz sevinirim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.