Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Meral Kır - Sana Aşk Getirdim

Merhabalar Hani sevdiğiniz kitapların bitmesini istemezsiniz, çocuklarının çocuklarını bile okumak istersiniz ya, Sancaktarlar serisi de benim için öyle bir seriydi.

Neşe Özdemir - Mafya Koruması

Merhabalar Aslında adında direkt olarak mafya ismi barındıran kitaplara karşı nedense bir antipatik durumum var.

Edirne 6.Kitap Fuarı 05 - 14 Ekim 2018

Merhabalar Kitap fuarları son sürat devam ediyor.

Murat Menteş - Antika Titanik / Kitap Alıntısı

Titanik’in dört bacasından da kan püskürüyor!

Bengü Havva Keskin - Aşk Çarpsın Ki

Merhabalar Bengü Havva Keskin kitabın ilk çıkışını duyurduğu günden beridir, kendimi frenleyemeden bu kitabı alma isteğiyle dolup taştım.

1.Çankaya Kitap Buluşması 29 Eylül - 05 Ekim 2018

Merhabalar Bugün sizleri Ankara'ya götürelim. Çankaya'da bu yıl ilki düzenlenecek olan 1.Çankaya Kitap Buluşmasına hep beraber göz atalım.

Richard Yates - Yalnızlığın On Bir Hâli Kitap Alıntısı

Adı polis kayıtlarına ve gazetelere geçene kadar John Fallon bir hiçti. Büyük bir sigorta şirketinde muhasebeci olarak çalışıyordu.

4.Sultanbeyli Kitap Fuarı 28 Eylül - 07 Ekim 2018

Merhabalar Her yerde fuar olur da Sultanbeyli'de olmaz mı? O zaman Sultanbeyli'ye doğru yola çıkalım ve bu yıl 4.sü düzenlenecek kitap fuarının detaylarına göz atalım.

Ivan Sergeyeviç Turgenyev - Bozkırda Bir Kral Lear / Kitap Alıntısı

Ekim ayının ortasında, benim Martin Petroviç’le görüşmemden üç hafta sonra, evimizin ikinci katında olan odamın penceresinin kıyısında oturuyordum; hiçbir şey düşünmeden, avluyu ve ona uzanan yolu seyrediyordum.

Nevra Karataş Röportajı

Merhabalar Hafta başı geldi, güzel bir güne uyandık ve bugün de yine bir röportaj günüyse o zaman hemen yazarımızla tanışalım.

Bıçak Arası Eskişehir

Merhabalar Sizlere uzun zamandır tavsiye yazısı yazmadığımı fark ettim.

Marina Fiorato - Şifacı

Merhabalar Yakın zamanda bitirdiğim bir kitap Marina Fiorato Şifacı kitabı. Aslında bu kitap için ne desem bilemiyorum. Öncelikle konusuna bakalım sonrasında da yorumuma geçelim.

2.Kayseri Kitap Fuarı 13 - 21 Ekim 2018

Merhabalar Ülkemizdeki kitap fuarlarının haberleri gelmeye devam ediyor.

Hediyeleşme Etkinliği Gelenler ve Gidenler

Merhabalar Son zamanlarda o kadar çok hediye trafiğim var ki gelenler, gidenler derken oldykça yoğun bir dönem geçirdim.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre Kitap Alıntısı

Yazmak ve yazmamak. İşte bütün mesele bu. Uyandım, hazırlandım, okula gittim, sırama oturdum, dersler bir bir geçiyor ve ben telefon elimde sadece ona yazıp yazmayacağıma karar vermeye çalışıyorum.

03.09.2018 D&R Kitap Alışverişim

Merhabalar Bir kitap alışverişi yazısıyla daha sizlerleyim.

Yeniden Sağlıklı Yaşama Dönüş

Merhabalar Son iki senedir yediğime içtiğime dikkat ederek yaklaşık olarak 18,50 kilo vermiş biri olarak kendimle gurur duyuyordum. Ta ki 2018 yılında hayatımdaki bazı düzen değişikliklerine kadar.

Kitapyurdu Platin Günü Kampanyası

Merhabalar Çoğunuzun bildiği gibi ben bir kitap kurduyum ve bu durumdan da oldukça memnunum.

4.Erciş Kitap Günleri 27 - 30 Eylül 2018

Merhabalar Fuar haberlerimize Van'ın Erciş ilçesiyle devam ediyoruz. Buyurun fuar detaylarına göz atalım.

12.Beyoğlu Sahaf Festivali 25 Eylül - 09 Ekim 2018

Merhabalar Bugün sizleri fuar haberlerine boğmaya karar vermişken hakkını vereyim, aralara bir tanede Sahaf Festivali sıkıştırayım dedim ve sıradaki durağımız ise güzel İstanbul.

2.Patnos Kitap Günleri 1 - 2 Ekim 2018

Merhabalar Bugün yine kitap fuarlarını gezmeye devam ediyoruz. Sıradaki durağımız ülkemizin doğusunda bulunan güzel ilimiz Ağrı.

3.Kırşehir Kitap Günleri 17 - 23 Eylül 2018

Merhabalar Güzel ülkemizin kitap fuarları haberleriyle devam edelim. Bugünkü durağımız Kırşehir. 

04.09.2018 Babil.Com Kitap Alışverişim 2

Merhabalar Çığırından çıkmış kitap alışverişlerimin bir yenisiyle daha sizlerleyim. Bugün yine bir sürü kitapla sizlerleyim.

Kitap Çekiliş Sonucu

Merhabalar Geçtiğimiz günlerde bloğumda bir çekiliş başlatmıştım. Çok fazla kitap okuduğumdan, sürekli de kitap aldığımdan yer sıkıntısı olmaya başladı ve okuduklarımdan takipçilerime zaman zaman vermeye karar vermiştim.

Nazmiye Sümer Röportajı

Merhabalar Pazartesi günlerimizin vazgeçilmezi yazar ve şair röportajlarımızla haftaya merhaba demeye alıştık sanırım. Bugün bir Karadenizli yazarımız bloğuma konuk oldu. O zaman keyifli röportajımıza buyurun.

04.09.2018 Babil.Com Kitap Alışverişim 1

Merhabalar Bende bu sıra yine kitap alma aşkı coştu. Kendime engel olmazsam evden kovulmam an meselesi sanırım. Neyse kovulana kadar yolu var. O zaman bakalım neler almışım?

Selvi Atıcı - Gitme

Merhabalar Selvi Atıcı kitaplarını bitirmeye karar verdim. Hele ki birbirinin devamı kitaplar olunca insan merak etmeden duramıyor.

Jale Demirdöğen - O İyi Mi? Kitap Alıntısı

Ayrılığı yaşayan her insan büyük bir ustanın yanında, kırıp döken,getirip götüren, işini doğru düzgün yapmadığı için sürekli azar işiten ve her an yalnız bırakılıp kendi haline terk edilmekle tehdit edilen bir çırakla tanışıyor.

2.Eskişehir Kitap Fuarı 06 - 14 Ekim 2018

Merhabalar Tüm yurttan kitap fuarı haberlerimizi verirken kendi şehrimdeki kitap fuarını duyurmazsam olmazdı. O zaman buyurun detaylara bakalım.

31.08.2018 Babil.Com Kitap Alışverişim

Merhabalar Bu sıralar yine kaybetmiş şekilde kitap alışverişi yapıyorum. Malum kitaplığı temizledim ya, hemen yerine yenilerini koymam gerek öyle değil mi ama? O zaman neler almışım? Hep beraber göz atalım.

Bitenler & Çöpe Gidenler 51

Merhabalar Kurban bayramında gittiğimiz tatilde biten ürünlerin hemen fotoğraflarını çektim ve kendime yeniden yük yapmadan hemen çöpe sallaıdm. Hadi bakalım neler bitirmişim?

Mimlendim ve Mimledim 33 - Dürüst Müyüz?

Merhabalar Sevgili  Ece Abla  çok anlamlı ve güzel bir mim başlatmış. O zaman bizde hemen sorularına cevap verelim. Kendisinin mim yazısına  buradan  ulaşabilirsiniz. Hadi başlayalım o zaman.

Aleksandr Puşkin - Dubrovski Kitap Alıntısı

“İşte her şey bitti,” dedi kendi kendine, “daha bu sabah bir köşem ve bir parça ekmeğim vardı. Yarın benim doğduğum ve babamın öldüğü evi, onun ölümünden benim de sefaletimden sorumlu kişiye vermek zorundayım.”

Kışlık Patlıcan Musakkalık Hazırlama

Merhabalar Son günlerde herkesi bir kışlık yapma telaşı almışken sizlere kendi yaptığım musakkalık patlıcan tarifimi vermek istiyorum.

Köy Bahçemizden

Merhabalar Daha önce  Köy Bahçemizden Manzaralar ı sizlerle paylaşmıştım.

Müzeyyen Yılmaz Röportajı

Merhabalar Yine bir pazartesi, yine bir haftanın daha başı ve yine bir röportaj günü. Bugünkü konuğumuz çok tatlı, aynı zamanda da çok birikim sahibi bir yazar. Hem çocuk kitabı hem de polisiye yazıyor. O zaman hemen röportajımıza geçelim.

Cemil Kavukçu - Üstü Kalsın Kitap Alıntısı

Bir sesle uyandım. Kapı zili miydi, telefonumun alarmı mıydı anlayamadım. Kıpırdamadan sessizliği dinledim, gittikçe derinleşeceğe benziyordu.

Rena Olsen - Tek Kelime Etme

Merhabalar Gün grubumdaki kitap kardeşime aldığım kitabı yine önce ben okudum ve sonrasında kendisine gönderdim.

Ayşegül Çiçekoğlu - Gözyaşlarımız Kitap Tanıtımı

Merhabalar Sizlere uzun zamandır yeni kitap önerisiyle gelmediğimi fark ettim ve hemen hali hazırda yakında sıcak sıcak fırından çıkacak bir kitap önereyim istedim.

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 10 - 18 Kasım 2018

Merhabalar O kadar çok kitap fuarı haberi verdim. Sanmayın ki İstanbul'u unuttum. İstanbul'daki Tüyap Fuarını duyurmazsak tabii ki de olmaz. O zaman buyurun 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarına gidelim.

CNR 4.Mersin Kitap Fuarı 24 Kasım - 2 Aralık 2018

Merhabalar Kitap fuar haberlerimize bugün de devam ediyoruz.  Bugün Mersin'deyiz. O zaman buyurun detaylara geçelim.

Cenazelerdeki İçler Acısı Durumumuz

Merhabalar Yakın zamanda iki cenaze geçirmiş biri olarak aşağıda paylaştığım yazıyı lütfen sizlerde sonuna kadar okuyun. İnsanlığımızdan çıktığımızın ne yazık ki acı bir göstergesi. Aynı durumları neredeyse bende bire bir yaşadım ve çevremde de görmeye devam ediyorum. Ben son harfine kadar bu yazıyı yazan kişiye katılıyorum ve bu duyarlılığından dolayı da kendisini tebrik ediyorum. 

CNR Gaziantep Kitap Fuarı 20 - 28 Ekim 2018

Merhabalar Kitap fuarlarını gezerken tabii ki de Güneydoğu Anadolu Bölgesini unutmadım. Gaziantep'e uğramadan olmazdı. O zaman buyurun detaylara geçelim.

Elazığ Kitap Fuarı 28 Eylül - 07 Ekim 2018

Merhabalar Kitap fuarlarını duyurmaya başladık. Doğu Anadolu Bölgesine gitmeden olur mu hiç? Tabii ki de olmaz. O zaman fuar detaylarına geçelim.

7.Sancaktepe Kitap Fuarı 21 - 30 Eylül 2018

Merhabalar Bugün kitap fuarlarını gezmeye son hız devam ediyoruz. Sıradaki durağımız Sancaktepe.

Manisa 2.Kitap Fuarı 28 Eylül - 07 Ekim 2018

Merhabalar Güzel ülkemin her bir yanında fuar haberleri geliyor ve şimdi de Manisa'ya uzanıyoruz. Manisa 2.Kitap Fuarının detaylarına göz atıyoruz.

Ordu 1.Kitap Fuarı 12 - 21 Ekim 2018

Merhabalar Karadeniz bölgesine Ordu ilimize doğru bir yolculuğa çıkalım ve Ordu'daki kitap fuarına göz atalım.

Erhan Bener - Yaralı Aşklar Kitap Alıntısı

Neydi beni öylesine sarsan, güzelliği mi, çok yumuşak ve sevecen bakışları mı, yoksa baygın kokusu mu? Galiba kokusu çok önemliydi. İlk dans edişimiz sırasında o koku tek başına beni sarhoş etmeye yetmişti.

Kitap Çekilişi

Merhabalar Geçtiğimiz aylarda sizlere  Yaz Bitmeden Yapılacaklar Listesi ni paylaşmıştım ve ilkini  de kısa zamanda tamamlayıp, nelerden kurtulduğumla ilgili sizlere yazımda bahsetmiştim.

Bitenler & Çöpe Gidenler 50

Merhabalar Her geçen gün biten ürünlere yenileri ekleniyor. Yine yeni ürünler var. Buyurun o zaman neler bitmiş hep beraber göz atalım.