Merhabalar
Son günlerde herkesi bir kışlık yapma telaşı almışken sizlere kendi yaptığım musakkalık patlıcan tarifimi vermek istiyorum.
Herkesin çok yağ çekiyor diye şikayet ettiği musakka tarifimi kime verdiysem çok beğendi ve çok da hafif olduğunu söyledi.
Oğlum ve eşim patlıcanda özellikle kabuk konusunda çok hassas insanlar olduğundan patlıcanın tümünün kabuğunu soyuyorum. Yani alacalı şekilde kızartmıyorum. Diyebilirsiniz ki; alacalı şekilde soymazsak dağılır. Hayır efendim, dağılmaz.
Patlıcanları yıkadıktan sonra, tamamını soyuyoruz ve büyüklüğüne göre üç ya da en fazla dört parçaya ayırıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz boyutlarda olması önemli. Yani ince olmayacak. Bol yağda kızarttıktan süzgece alıyoruz ve süzgecin altının yukarı da kalacağı bir kabı da süzgecin altına koyuyoruz. Geldik musakkalık hazırlamanın püf noktasına. Çoğu insan patlıcanı biraz süzdürüp hemen poşetler. Benim tarifimde ise durum tamamen farklı. Özellikle hafta sonu akşam kızarttığım patlıcanlarımı ertesi gün öğlene kadar süzgeçte bekletiyorum. Bu süreçte ne kadar yağ varsa aşağı iniyor. Bu nedenle süzgecin altına koyduğunuz kabın süzgece değmemesi çok önemli. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz yağ, yukarı fotoğrafta gördüğünüz kaptan çıktı. Ertesi gün ise tek tek nazik şekilde elimle poşetleyerek dondurucuya yerleştiriyorum.
Pişirme esnasında da tencereye dökerken herhangi bir dağılma söz konusu olmuyor. Musakkayı pişirirken en önemli püf noktalarından biri de az zeytinyağı ile yağsız kıymayı kavurmak. Bu işlemleri yaptığınızda sizlerde gayet hafif patlıcan musakka yiyebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın.
Hoşçakalın.
musakka bayılırıım. anneme sölüyüm yapsın bağnaaaa :)
YanıtlaSildeep;
Silbencede yaptır. Çok hafifi oluyor :)
Bizde de kışlık domates başladı 😊 kolay gelsin 😊
YanıtlaSilalı ergüven;
Silsağol canım size de kolay gelsin :)
Bu tarif çok işime yarayacak. Geçen yıl sıcakken konserve haline getirdiğim patlıcanlardan istediğim sonucu alamadım. Bu kez bunu deneyeceğim. Ayrıntılar için teşekkürler Beyda!
YanıtlaSilsema bilgin;
Silşimdiden afiyet olsun :)
Çok iyi bir püf noktası vermişsin.Baya çıkmış yağ.Maharetli seni :)
YanıtlaSilYurdagül;
SilDeneyince konuşalım :)