Ana içeriğe atla

Kışlık Patlıcan Musakkalık Hazırlama

Merhabalar

Son günlerde herkesi bir kışlık yapma telaşı almışken sizlere kendi yaptığım musakkalık patlıcan tarifimi vermek istiyorum.
Herkesin çok yağ çekiyor diye şikayet ettiği musakka tarifimi kime verdiysem çok beğendi ve çok da hafif olduğunu söyledi.

Oğlum ve eşim patlıcanda özellikle kabuk konusunda çok hassas insanlar olduğundan patlıcanın tümünün kabuğunu soyuyorum. Yani alacalı şekilde kızartmıyorum. Diyebilirsiniz ki; alacalı şekilde soymazsak dağılır. Hayır efendim, dağılmaz.

Patlıcanları yıkadıktan sonra, tamamını soyuyoruz ve büyüklüğüne göre üç ya da en fazla dört parçaya ayırıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz boyutlarda olması önemli. Yani ince olmayacak. Bol yağda kızarttıktan süzgece alıyoruz ve süzgecin altının yukarı da kalacağı bir kabı da süzgecin altına koyuyoruz. Geldik musakkalık hazırlamanın püf noktasına. Çoğu insan patlıcanı biraz süzdürüp hemen poşetler. Benim tarifimde ise durum tamamen farklı. Özellikle hafta sonu akşam kızarttığım patlıcanlarımı ertesi gün öğlene kadar süzgeçte bekletiyorum. Bu süreçte ne kadar yağ varsa aşağı iniyor. Bu nedenle süzgecin altına koyduğunuz kabın süzgece değmemesi çok önemli. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz yağ, yukarı fotoğrafta gördüğünüz kaptan çıktı. Ertesi gün ise tek tek nazik şekilde elimle poşetleyerek dondurucuya yerleştiriyorum. 

Pişirme esnasında da tencereye dökerken herhangi bir dağılma söz konusu olmuyor. Musakkayı pişirirken en önemli püf noktalarından biri de az zeytinyağı ile yağsız kıymayı kavurmak. Bu işlemleri yaptığınızda sizlerde gayet hafif patlıcan musakka yiyebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. 

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. musakka bayılırıım. anneme sölüyüm yapsın bağnaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Bizde de kışlık domates başladı 😊 kolay gelsin 😊

    YanıtlaSil
  3. Bu tarif çok işime yarayacak. Geçen yıl sıcakken konserve haline getirdiğim patlıcanlardan istediğim sonucu alamadım. Bu kez bunu deneyeceğim. Ayrıntılar için teşekkürler Beyda!

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi bir püf noktası vermişsin.Baya çıkmış yağ.Maharetli seni :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Fuat Baray - Diz Çökmeyen Çocuk

Hasan Tülüceoğlu - Ateş Yakmayınca

 

Sevginin Gücü Film Yorumu

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Nefretten Sonra

Merhabalar Natalia gençliğinin baharında babasının ölümü ile hayatta tek başına kalır. Bir yabancının evlerine gelip babasıyla konuşmasından sonra babası kendini öldürür. Babasının ölmeden önce Natalia'den istediği tek şey vardır. Tamer denen o adamdan intikamını alması.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Sosyal Medya Bildirim Çılgınlığı

Merhabalar İnsan hastayken gözü bir şey görür mü?