Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Temmuz, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Alejandro Zambra - Eve Dönmenin Yolları Kitap Alıntısı

Dün gece saatlerce yürüdüm. Yeni bir sokakta kaybolmak istiyor gibiydim. Mutluluk içinde tamamen kaybolmak... Ama kaybolmadığımız, kaybolmayı beceremediğimiz anlar vardır.

Akrostişle Geri Döndüm

Herkese Merhabalar; Biliyorum uzun zaman oldu ama geri döndüm. Hemde bir şiirle.

Haldun Taner - Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu Kitap Alıntısı

Bir Amerikalı fotoğrafçı, makinesinin objektifini çıkarıp yerine bir at gözü takmak suretiyle, çeşitli resimler çekmiş. Bu re­simlerden anlıyoruz ki, eşya ve insanlar, at retinasına, gerçek­te olduklarından yarım misli daha iri aksediyorlarmış. Gerçekte olduklarından dedik, bize göründüklerinden demek daha doğru olur. Çünkü bizim de eşyayı gerçek büyüklükleri ile görüp görmediğimiz ayrı bir meseledir. 

Gerçek Ağyel Röportajı

Merhabalar Günün adı pazartesi ve geldik yine röportajlara. Bugünkü konuğumuz Gerçek Ağyel. O zaman buyurun röportajımıza.

Orhan Veli Kanık - Baharın İlk Sabahları

Merhabalar Şiir yazmayı ve okumayı seven biri olarak sizlere bugün Orhan Veli Kanık'ın Bahar'ın İlk Sabahları şiirini sunmak istiyorum.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Emirhan Dağkan G. - Bozlak Kitap Alıntısı

"Hocam o nasıl gelmekti? At arabasına mı bindin?"  Adımlarıma bakarak, "Yok Dayı," dedim. "Öyle. etrafı merak ettim, hoşuma gitti, yürüyerek geldim. Kusura bakma, beklettim seni de bu havada." 

Afrin'e Mektup ve Kahraman Mehmetçiğimize Şiir

Herkese Merhaba  Okulumuzda Afrin'de mücadele eden Mehmetçiklerimiz için mektup göndereceğimizle ilgili bir duyuru yapıldı.

Nazlı Karabıyıkoğlu - Olivya Çıkmazı Kitap Alıntısı

Olivya Çıkmazı yazıyor duvarda, taş binaların sokağın içine kıvrıldığı yerde, kırmızı bir levha üzerine beyaz harflerle.

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Mustafa Çiftci - Bozkırda Altımşaltı Kitap Alıntısı

Her şeyi bilen ben. Müşteriyi seçen ben.

14.11.2017 D&R Kitap Alışverişim

Merhabalar  Bugün sizlere Kasım ayında yaptığım kitap alışverişini anlatacağım. Derslerden ve sınavlardan dolayı ancak paylaşabiliyorum.

Yaz Bitmeden Yapılanlar Part 1

Merhabalar Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta içerisinde sizlerle  Yaz Bitmeden Yapılacaklar Listesi  adında bir liste paylaşmıştım. Bu listede yazanları bitirmek adına hafta sonu atağa kalktım. Gönül isterdi ki hepsini bitirebileyim ama maalesef sadece oğlumun odasının bir kısmını ve birkaç çekmece bitirebildim. O zaman başlayalım.

Murat Uyurkulak - Bazuka Kitap Alıntısı

"...velhasıl bu kez seçilen kitap sizinki," şeklinde bitirdim hikayeyi. "Allah allah." deyip kahve-kanyağını yudumladı, yumruklarını şakaklarına bastırıp başını eğdi, düşünceli bir suskunluk takındı.

Eti Arkeoloji Müzesi Okul Gezimiz

Herkese Merhaba Bugün sizlere okulla beraber gittiğimiz Eti Arkeoloji Müzesi gezimi anlatacağım. Yayın gecikti çünkü derslerden fırsat bulamamıştım. 15 tatilde de ailemle gezilere katıldığım için ancak fırsat bulabildim.

Bahar Aslan - Bakü Defteri Kitap Alıntısı

KARA ÇUL  Gün verip ışık vermediler. 

Moby-Dick Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba Bu yayında size "Moby-Dıck " hakkında bir takım bilgiler anlatacağım. Yukarıda gördüğünüz hayvan ne kadar tatlı değil mi? Bana da öyle geldi.

Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna Kitap Alıntısı

O zaman Maria şahadetparmağını sallayarak gülüyor: "Hayır dostum, hayır!" diyordu. "Aşk hiç de sizin söylediğiniz basit sempati veya bazan derin olabilen sevgi değildir. büsbütün başka, bizim tahlil edemediğimiz öyle bir histir ki, nereden geldiğini bilmediğimiz gibi, günün birinde nereye kaçıp gittiğini de bilmeyiz. Halbuki arkadaşlık devamlıdır ve anlaş maya bağlıdır.

Ece Evren Röportajı

Merhabalar Günün adı pazartesi olduysa yine röportaj günümüz gelmiş demektir. O zaman sıradaki sevgili yazarımız, blog dünyasından çok sevdiğimiz ablamız Ece Evren ile devam edelim.

Marcel Proust - Hazlar Ve Günler Kitap Alıntısı

Şömine çerçevesinin yakınında C...'yi göreceksiniz. C..., bir esans şişesinin tıpasını çıkararak açar ve yanındaki kadına, şişenin en şiddetli ve egzotik parfümlerin özel bir karışımını içerdiğini açıklar. 

Sevgili Doktoruma...

Herkese Merhaba Yepyeni bir şiirle sizlerin karşısındayım. Bu şiiri hasta olduğum için doktora gidip muayene olduktan sonra eve gelip yazdım.

Bülent Ata - Rüya Dedektifi Kitap Alıntısı

KOMiSERİN RÜYASI  Bazen rüya görmezsin. Bir süre. Rüya görmediğini fark edersin sonra. Birileri sana rüyalarını anlatmaya başlamıştır. Her tür insan, sağcı, solcu, zengin fakir, akraba, yabancı... Herkes bir eğlencenin bir olayın içindedir ve sen bundan mahrumsundur. 

Annemi Seviyorum Hemde Çok

Herkese Merhaba  Bugün sizlere yeni yazdığım şiirimi paylaşmak istiyorum. Şiiri okulda derste iken yazdım. Bu şiiri Anneme yazdım. Tabii ki bunu şiiri okuyunca anlayacaksınız. O zaman şiire geçelim.

Yaz Bitmeden Yapılacaklar Listesi

Merhabalar Blogları okurken dikkatimi çekti. Sevgili  Sap Yada Saman  bloğunun sahibi bir yapılacaklar listesi hazırlamış. Kendine göre yapması gerekenleri de çok güzel şekilde sıralamış.

Stefan Zweig - Geçmişe Yolculuk Kitap Alıntısı

Cadde sıcak ve insanlarla dolu halde bekliyordu, geçit resminden dolayı insanlar hâlâ akın akın yollarda oldukları için huzursuz bir hareketlilik hakimdi. Böylece kadınla adam daha sakin olan yan sokaklara, on yıl önce yaptıkları bir pazar gezmesinde yürüdükleri, şatoya çıkan o ormanlık yola saptılar.

2.Eskişehir Kitap Fuarı Kitap Alışverişim

Merhabalar Bugün sizlere Eskişehir'de Ekim ayında düzenlenen kitap fuarından aldığım kitapları göstermek istiyorum.

Datça Kitap Günleri 20 - 29 Temmuz 2018

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap fuarı haberi vermemiştim. Yaz mevsimindeyiz ama bu kitap fuarlarını gezmemize tabii ki de engel değil.

Mimlendim Ve Mimledim - 30 İnsan Ne İle Yaşar?

Merhabalar Sevgili  Tuğçe  çok güzel bir mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş. Mim konusu çok güzel. İnsanı düşünmeye sevk eden bir mim ve aynı zamanda da Tolstoy'un mimle aynı ismi taşıyan İnsan Ne İle Yaşar? kitabını da hatırlatıyor ki bu kitapta okuma listemde. Tuğçe'nin mimine  buradan  ulaşabilirsiniz.

2.Eskişehir Kitap Fuarı Hediye Kitap Alışverişim

Merhabalar Bugün sizlere fuardan kuzenim ve en iyi arkadaşım için aldığım kitapları paylaşmak istiyorum.

Anıl Basılı - Balino Kitap Alıntısı

Olanca gücüyle bağırdı Lino: "Merhaba! Orada kimse var mı? Ben Lino!"

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Gençlik Kampları ve Oğlum Kampta

Merhabalar Nisan ayında eşimle eskiden Eskişehir'de bulunan Hasırca kampı ile ilgili bir konuşma yapıyorduk. Kampı Kızılay düzenliyordu.

02.10.2017 Kitapyurdu Kitap Alışverişim

Merhabalar Okulların açılmasıyla maalesef bloğuma arada sırada girebiliyorum. Okul demişken Türkçe öğretmenimizin sözlü notuna sayacağı yazılı sınav için istediği okuma kitap alışverişimi yazmak istedim. 

Meral Kır Röportajı

Merhabalar Yine pazartesi günü geldi ve yazar röportajlarımızda sırayı Sancaktarlar Serisinden tanıdığımız Meral Kır alıyor. Kendisiyle yaptığımız keyifli röportaja buyurun.

Geçmiş Olsun

Herkese Merhaba Hepiniz biliyorsunuz ki daha önceden bir tane şiir yayınlamıştım. Artık yeni bir şiir yazma zamanı geldiğini düşündüm ve fikir aramaya başladım.

Bir Tatilin Daha Sonuna Geldik

Merhabalar Malum bir haftadır sesim, soluğum çıkmıyordu. Acaba Beyda bir haftadır nerelerdeydi? 

Türk Sanat Müziği Kursunda Bir Günüm

Herkese Merhabalar Annem son zamanlarda çok yoğun çalışıyor.

Gerçek Ağyel - Kanunsuzlar Meclisi

Merhabalar Hayatlarını hırsızlık yaparak geçiren yedi adam. Her birinin yolu planladıkları bir hırsızlık gecesinde farklı bir yöne savrulacaktı. 

Olur Musun?

Herkese Merhabalar Bu şiiri Bursa gezimde yazdım. Bu şiir tamamen benimdir. Bunu kimseden duymadım, kimseden almadım.

Samed Behrengi - Küçük Kara Balık

Herkese Merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim ve çok beğendim bir kitap Küçük Kara Balık. Eski zamanlarda bir gölde yaşayan bir balığın hikayesini anlatacağım sizlere.

Kerime Şimşek - Karaca

Merhabalar Kerime Şimşek yeni yazarlardan. Kendisinin kısa zaman önce Karaca isimli kitabı çıktı ve kitap etkinliğindeki kitap kardeşimden hediye olarak gelen kitabı çok merak ettiğimden hemen iki günde bitirdim.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Köy Bahçemizden Manzaralar

Merhabalar Bu resimler aslında yaz başında çileklerin ilk çıktıkları zaman ait. Fakat ancak fırsatını bulabildim yüklemek için.

Aşkın Nur Karataş Röportajı

Merhabalar Günün adı pazartesi olmuşsa demek ki yazar röportajı yayın zamanıdır. Bugünkü konuk yazarımız Aşkın Nur Karataş. O zaman bu keyifli röportajla sizleri baş başa bırakalım.

Cumalıkızık

Merhabalar Geçen yıl gittiğimiz Cumalıkızık turumuz vardı. Ama bende yayınlar o kadar çok ki sıra gelip, düzenleme yapıp maalesef yayına almakta gecikiyorum.

Aşkın Nur Karataş - Mücevher

Merhabalar Aşkın Nur Karataş'ın Soğuk Serisinin ikinci kitabı Mücevherle bu seriye veda ediyoruz. İlk kitabı okuyanlar biliyor ama bilmeyenler için söyleyelim Zaina ve Nikolay bir dönemeçteydi.

Stephen King / Owen King - Uyuyan Güzeller Kitap Tanıtımı

Merhabalar Stephen King sevenler. Hadi toplanın yamacıma. Çok güzel bir kitap haberiyle geldim.

Bitenler & Çöpe Gidenler 46

Merhabalar Biten ürünlerimizin bir yenisi ile daha geldim. Hadi başlayalım.

Eskişehir'de İzmir Kumru

Merhabalar Hatırlarsanız Şubat ayında 15 tatil nedeniyle gittiğimiz Alaçatı'da İzmir Kumru yemiştik ve hiç memnun kalmadığımız gibi sofradan da doymadan kalkmıştık.

23.06.2018 Yver Rocher Alışverişim

Merhabalar Haziran ayında Yver Rocher indirim mesajlarından birinde 140,00.-TL'lik alışverişe 99,00.-TL ödeme ve sürpriz hediye vardı.