Ana içeriğe atla

Yaz Bitmeden Yapılanlar Part 1

Merhabalar

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta içerisinde sizlerle Yaz Bitmeden Yapılacaklar Listesi adında bir liste paylaşmıştım. Bu listede yazanları bitirmek adına hafta sonu atağa kalktım. Gönül isterdi ki hepsini bitirebileyim ama maalesef sadece oğlumun odasının bir kısmını ve birkaç çekmece bitirebildim. O zaman başlayalım.
Annemlerin bahçesini paylaşmıştım hatırlarsanız. Taze fasulyeler olmuş ve annemde sağolsun toplamış getirdi. Hemen getirdiği akşam (cuma akşamıydı) ayıklayıp haşladım ve poşetleyip dondurucuya attım. Aynı şekilde bezelyeleri de annemin pazarcı komşularından almıştık. Bunları da hemen ayıklayıp dolaptaki yerine gönderdik. Bezelye'yi oğlum çok seviyor. Oturup tek başına bir tencere yer. O derece yani. Böylelikle kışlık için Bismillah demiş olduk. 




Hani elimize ne geçerse  attığımız çekmeceler vardır ya. Bizim evde bu salondaki konsolun o küçücük çekmecisidir. Elimize ne geçerse kaldırırız diye oraya atarız. Sonrada unuturuz. Bir süre sonra elden geçiririz ama bu süre bazen uzayabiliyor ve çekmece kusmaya başlıyor. Çekmecede bir şey ararken elime geçenleri ayırmamla başlayan yığın, sonrasında oğlumun odasına kadar uzandı.  Yukarıdaki yığının o çekmeceden çıktığına inanmak aslında ne kadar güç değil mi?


Hani üstlerde bulunan raflar hep kullanırım diye beklettiğimiz ürünlere aittir ya. Benimde banyo dolabımın en üst rafı aynı durumdaydı. Bir gün kullanırım diye sakladığım çantalar bu dolapta en üst rafta bulunuyordu. Banyo dolabından bir şey almak için açtığımda üst raf aklıma geldi ve hemen kullanmadığım çantaları ayıklamaya başladım. Düşününce bu çantaları en son bu evi almadan önce kullanıyordum. Bir gün kullanırım mantığı ile yedi senedir dolapta bekliyorlar ve bu kadar zaman hiç kullanmamışım. Kaldı ki artık sırt çantası kullanan biri olarak ömür boyu kullanacağımı da sanmıyorum.


Bu fotoğraftakiler oğlumun bazasının altından çıkanlar. Her ne kadar fotoğrafta çok belli olmasa da 3 tane kırlenti bunca senedir ne diye bekletmişim? halen daha anlamıyorum. Evi almadan önce oturduğum evdeki koltuk takımına ait kırlentler. Yedi senedir baza altında bekliyorlar yani. Oğlumun anaokulunda kullandığı beslenme çantası, anaokul döneminde gittiği kukla kursunda yaptığı kuklaları, nevresim takımlarını ve (şimdilik ancak ayırabildiğim) iki peluş oyuncağı da verilecekler arasına ayırmaktan dolayı mutluyum.


Bunlar benim çeyizimden kalan son can çekişenler. Zira bu zamana kadar belki üç sandıktan fazlasını dağıttım. Oldum olası çeyizle çimenle işim olmadı. Bunları da sanırım annemlerin baskısı nedeniyle elimde tutmuşum bunca zamandır ama yeter. Bunlarda baza altında yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyor. En azından bunsan sonra ihtiyacı olan ve gerçekten kullanacak kişilere gitsinler. Güle güle kullansınlar.


Son olarak oğlumun verilmesi gereken kıyafetleri. Bunları ayıklamak çok kolay oldu. Zira oğlan da evde olmayınca (kampta olması ekmeğime yağ sürdü de diyebiliriz) istediğim şekilde odasından çıkarabildim. Gerçi gelince bir kaç eşofmanını göremeyince bana kırıldığını söyledi ama içine ya sıfır girdiği yada giremediği ama oğlum sevdiği için içine girmeye uğraştığı kıyafetleri de dolapta tutmanın da anlamı yok. 

Burada olmayan ilaçlar var birde. İlaçların fotoğrafını özellikle koymadım ki telif vs. olmasın. Ama malum ilaçlar. Soğuk algınlığı, ağrı kesici. Kas gevşetici vs. İyi oluncaya kadar kullandığımız ve sonrasında unutup tarihlerinin geçtiği. Her doktora gittiğimizde de yanına yenilerinin eklendiği. Normalde ilaçları kullanmıyorsam sağlık ocağına ya da hastaneye götürürüm ama bu sefer maalesef tarihleri geçtiğinden atmak zorunda kaldım. 

Evin geri kalanına ne zaman girerim bilemiyorum ama bu kadarı bile bende nefes almışım hissi yarattı.

Hadi bakalım. Sizin de yaz bitmeden yapılacaklar listeniz varsa benimle paylaşın.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. ayyy belki oğlun ilerde görse hoşuna gider bunları yaaa ama evlerimiz kocaman olsa da saklassak diy mi her şeyii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her şeyi saklamak istiyorum ama maalesef evler müsait değil. Bu nedenle de elden çıkarmak en güzeli. Bunlar için ayrı bir depo kiralamak lazım :)

      Sil
  2. Benimde evde böyle bir girişimde bulunmam lazım. Ama canım istemiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Mavi çetiklerin çok güzelmiş. Bende evlenmediğim için çeyizler duruyor annemin sayesinde bende ağbimin torununa vereceğim. Temizlik dipten doruğa bende de olması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın canım öncelikle. Bence kullanılmayan şeyleri ama bir gün kullanılabilir diye evde tutmanın anlamı yok. Gerçekten bir süre sonra insan evde nefes alamıyor. Daha devam edecek temizlik ama ne zaman gıfım gelir bilemiyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları