Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ocak, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Apartman Sohbetleri 18 - Hangisi Daha Olası; Cadı, Vampir, Kurt Adam? Ve Tabii Ki Neden?

Merhabalar Apartman Sohbetlerimizin bitmesine çok az kaldı. Bir yandan başladığım bir işi bitirmenin sevinci varken, diğer taraftan keşke bitmesin dediğim yazı dizisi Apartman Sohbetleri. 

John Green - Kaplumbağa Kabuğunda Dünya Kitap Tanıtımı

Merhabalar Eskiden kitap tanıtımları yapardım ama yazılar çoğaldıkça bu bölüme eskisi kadar özen gösteremediğimi fark ettim. Bu nedenle de sizlere yeni çıkan, dikkatimi çıkan kitapları daha fazla tanıtmak için çaba sarfedeceğim. Bu benim biraz daha mesai harcamama neden olacak ama malum öncelikli olarak kitap bloğuyum. O zaman tanıtım yazıları gelmeye başlasın.

Seri Kitapları Seri Okuyoruz Okuma Etkinliği

Merhabalar Sevgili  Şule Uzundere  yeni bir okuma etkinliği başlatmış. Aslında elimde hali hazırda bitirmem gereken bir kitap etkinliği vardı ama o etkinliğin içinde de seri kitap uygulaması olduğundan bu okuma etkinliğine de katılmak istedim. 

Mesir Çayı

Merhabalar İzmir dönüşünde Manisa üzerinden Eskişehir'e geliyoruz. Yolda bir tabela gördük. Mesir macunu fabrika satış mağazası 500 metre.

Özdilekteyim.Com'dan Hediyelerim Var

Merhabalar Bir haftalık tatil sürecinde çok tatlı bir kargo gelmiş. Evde bulunamadığımız için kargoyla ilgili sıkıntılar yaşamış olsam da; bir şekilde kargoyu teslim aldırdım. Açıkçası gelen kargonun kimden olduğunu da bilmiyordum. Bu sabah masamdaki paketi görünce çok mutlu oldum. Açıkçası tatil sonrası yüzümü güldürdüğü içinde ayrıca teşekkür etmek lazım. Zamanlama mükemmel.

Tatil Bitti Ve Ben Geldim

Merhabalar Bir haftadır ortalıklarda yoktum. Malum 15 tatil geldi ve bizde senelik izinlerimizden kullanaraktan 4 gün Gazlıgöl ve 4 günde Alaçatı, Çeşme ve İzmir seyahatine gittik.

Tavuk Dünyası Eskişehir

Merhabalar Geçenlerde yeni eltimlerle akşam dışarı çıkıştık. Akşam yemeği yemediğimizden dolayı kaynım Tavuk Dünyası'na gitmemizi önerdi.

Bitenler & Çöpe Gidenler 34

Merhabalar Hakikaten eşimin kızdığı kadar varmış. Ne çok ürün birikmiş. Yaz yaz bitiremedim. Hadi sıradakilere bakalım.

09.01.2018 Babil.Com Kitap Alışverişim

Merhabalar Kitap kardeşlerime gönderilmek üzere kitap alırken, kendime ve tabii ki oğluma kitap almazsam olmazdı. 

Bitenler & Çöpe Gidenler 33

Merhabalar Bitenler yazıları gelmeye devam ediyor. Bu yazımızda neler bitmiş? bakalım.

Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi

Merhabalar Yılbaşında Gazlıgöl termal gezimizden dönerken Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesini ziyaret ettik. Buraya yaklaşık 6 sene önce yine gelmiştik. Tatillere giderken sürekli önünden geçtiğimiz ama sıklıkla maalesef uğramadığımız bir yer.

Bitenler & Çöpe Gidenler 32

Merhabalar Yine o kadar çok ürün bitirmişim ki; koca bir poşet eşimden saklamışım resmen.  Ne yapalım bulduklarını atınca bende saklıyorum. Hadi o zaman başlayalım.

Konya Meram Bağları

Merhabalar Hadi bakalım geçen sene gittiğim Konya turundan gezi notlarıyla devam edelim. Bu yazıları aslında o zamanlar yazmalıydım ama araya karışan yazılar nedeniyle ancak sıra geldi. O zaman Merak Bağları ile devam edelim.

Julie Garwood - Sır

Merhabalar Kitap kardeşime göndermek için aldığım ama okumadan göndermeye kıyamadığım bir kitap. Julie Garwood ve Sır.

Apartman Sohbetleri 17 - Annenden ve Babandan Ne Öğrendin?

Merhabalar Apartman Sohbetlerinde geldik 17.sıraya. Yeni yazılar birikti yine. O zaman eskileri bir an önce bitirelim. 

Ankara'daki Kitap Kardeşime Giden Kargo

Merhabalar Bugün giden kargolar gelen kargolar derken oldukça hareketli bir gün geçiriyorum ve beklemeden sizlerle paylaşmak istedim.

Bir Yorumla Kitaplar Kazandım

Merhabalar Cumartesi gecesi Espark'ta oğlumla yemek yiyoruz. Oğlum yemeğini henüz bitirmemişti ve bende azıcık sosyal medyada dolaşayım dedim. Kitap gruplarına boş zamanlarında göz atmak en büyük zevkim. Bu sayede yeni kitaplar görüp, notlar alabiliyorum.

Hoşgeldin 15 Tatil

Merhabalar Bugün sevgili çocuklarımızın emeklerinin karşılıklarını alacakları ilk dönemin son günü. 15 günlük tatil bugün itibariyle başladı. 

Alan Drew - Gölge Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Nemesis Yayınlarından yakın zamanda çıkan ve tanıtımlarıyla da çok merak uyandıran bir kitap Gölge Adam. 

Topgözü Defne Restaurant - Yuvarlak Çay / Köyceğiz - Muğla

Merhabalar Geçen seneki Bodrum tatilini tercih etme nedenimizin ilki aslında bu mekan. Normalde Antalya'ya gidecektik. Fakat eşimin arkadaşı Bodrum tatili dönüşünde uğradığı bu mekanı o kadar çok övmüş ki; eşim rotayı egeye çevirmeye karar verdi. Ama iyi ki de vermiş. Çok güzel bir mekanla tanışma fırsatı bulduk. Buraya aynı zamanda Muğla'nın Soğuk Cenneti'de deniliyormuş.

Apartman Sohbetleri - 16 Kendini Çok Değerli Hissettiğin Bir An Var Mı?

Merhabalar Benim bir zamanlar yazmaya başladığım ve sonrasında kıyıda köşede unuttuğum Apartman Sohbetlerim vardı. Yarım kalan projeler bitsin. Bir daha da bu kadar uzun challengelere girmeyeceğim ya da araya yazı almadan tamamlayacağım. Uzun zaman geçiyor ve unutuluyor. 30 şarkı meydan okuması da sakız gibi uzamıştı. Neyse sıradaki soruyla devam edelim.

Aliexpress Alışverişim 8

Merhabalar Aliexpress alışverişlerim sırasıyla gelmeye başladı ve bende sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bakalım bu sefer neler gelmiş?

Çocukları Rahat Bırakın

Merhabalar Malum her sınıfın olduğu gibi bizim sınıfında olmazsa olmaz bir whatsapp grubu var. Sürekli yazışmalar, çocuklardan daha fazla derslerin içinde olmazlar vs.vs. Şu ana kadar sınıf sorunlarının, yada derslerin yazışılması gereken grupta satışlar, börek, çörek tarifleri, cuma mesajları, hamilelik tebrikleri ve daha aklıma gelmeyen bir çok konu üzerinde yazışılıp duruldu. Sınıfla ilgili yazışmalar toplasan bir elin parmaklarını geçmez. O derece alakalılar. 

Arif V 216 Film Yorumu

Merhabalar Hali hazırda oğlumun sınavları bitti ve bizde kendimizi eltimlerle birlikte dün akşam sinema salonlarına attık. Bu sıra nedense üzerimde bir tiyatro ve sinema sevdasıdır gidiyor ya hayırlısı.   

09.01.2018 Kitapyurdu Kitap Alışverişim

Merhabalar Aralık ayında yaptığım Kitapyurdu alışverişimde kitap kılıfı aldığımdan bahsetmiştim. Ben en büyük boyunu almıştım ve gerçekten çok memnun kaldım. Ama hesaplayamadığım kısım ise küçük kitaplarda bu kılıfın büyük gelecek olmasıydı.

Çakır Termal Otel Gazlıgöl / Afyon

Merhabalar Malum yılbaşı günü pazartesiye gelince Beyda ne yapar tabii ki de hemen bir yerlere kaçar. 

Aliexpress Alışverişim 7

Merhabalar Aliexpress sitesinden bir kere alışveriş yapmaya başladıysanız, kesinlikle devamı gelecektir. İhtiyacınız olan ürünleri daha uyguna bulduğunuz gibi, ürünlerin benzerlerini Türkiye'de görmenizde neredeyse imkansız. Beklemeye tahammülünüz varsa mutlaka buradan alışveriş yapmanızı öneririm. Benim yine ihtiyaca yönelik alışverişlerimde neler varmış? Hep beraber bakalım.

Aile Arasında Film Yorumu

Merhabalar Ekim ayında gittiğimiz Filmekimi kapsamındaki sinemadan sonra sinemaya gitmeye vaktimiz olmamıştı. Eşimin yoğun çalışması, oğlumun dersleri derken kendimizi bayağı ihmal etmişiz.

H&H Yüzügüllü Cafe Bistro Eskişehir

Merhabalar Eskişehir'e geldiğinizde yemek yenilecek ve kahvaltı yapılacak mekanlarla devam edelim.

Oyunun Oyunu Tiyatro

Merhabalar Dün akşam uzun zamandan beri gitmek istediğim tiyatroya Oyunun Oyunu oyunu ile merhaba dedim. Kışın tiyatroya gitmeyi çok sevmeme rağmen, eşim de bir o kadar haz etmez durumda. Tiyatro nedense sıkıyor kendisini ama sırf bana eşlik etmek adına da yanımda geliyor sağolsun. Anlayacağız oğlum, eşim ve ben maaile dün akşam tiyatrodaydık.

Jose Saramago - Bilinmeyen Adanın Öyküsü

Merhabalar Dün oğlumu basketbol kursunda beklerken yanıma taşınması kolay, kısa bir kitap almak istedim. Jose Saramago'nun Bilinmeyen Adanın Öyküsü kitabını da geçenlerde almıştım. Hemen çantama attım.

Çukurova 11.Kitap Fuarı 06-14 Ocak 2018

Merhabalar 2018 yılının ilk kitap fuarı duyurusuyla karşınızdayım. Bugün Çukurova'ya doğru şöyle bir uzanalım ve bu yıl 11.si düzenlenecek olan kitap fuarına merhaba diyelim.

25.12.2017 Kitapyurdu Kitap Alışverişim

Merhabalar Uzun zamandır aklımda kitaplarıma bir kitap kılıfı almak niyetindeydim. Özellikle kitap kapaklarının görünmesinden, okurken kitapların içine düşecek gibi olan kişilerden ciddi anlamda rahatsız oluyordum.

17.12.2017 Babil.Com Kitap Alışverişim 3

Merhabalar 17.12.2017 tarihinde yapmış olduğum 3. ve son Babil.com alışverisiyle sizlerleyim. Bu ara gerçekten kitap alma konusunu yine abarttım ama elden bir şey gelmez. O zaman neler aldığıma bakalım.

Bolca Nene Köyceğiz/Muğla

Merhabalar Yazın Bodrum tatilimiz bittiğinde Fethiye tarafından dönmeye karar vermiştik. Hava sıcak olduğundan yolda içmek için bir şeyler aramaya başladık. 

Samsun'daki Kitap Kardeşime Hediyelerim

Merhabalar Yeni bir haftaya hastanede merhaba dedik. Sabah sabah oğlumla hastane yollarındaydık. Güne pek hoş olmayan şekilde başladıysak o zaman tatlı bir durumla devam edelim. 

Kitap Kardeşimden Yeni Yıl Hediyesi

Merhabalar Yılın son çalışma gününde berbat bir gün geçiriyordum. Televizyonumuz patlamış, yeni aldığımız televizyonu kurmak için yılın son gününü bulmuşlardı.

17.12.2017 Babil.Com Kitap Alışverişim 2

Merhabalar Bitmeyen kitap alışveriş yazıları yapmışlar. Daha gelecek yazılar var. Öncelikle bunları bitirmek istiyorum ki almak isteyenler olursa belki fikir olur. Bu sefer neler almışım? Bakalım.