Ana içeriğe atla

Hoşgeldin 15 Tatil

Merhabalar

Bugün sevgili çocuklarımızın emeklerinin karşılıklarını alacakları ilk dönemin son günü. 15 günlük tatil bugün itibariyle başladı. 

Sevgili çocuklarımız bir dönem boyunca çalıştılar, yoruldular ve bir dönemin daha sonuna geldiler. Sevgili veliler lütfen kötü gelen karneler için çocuklarınızın kalbini kırmayın. Kötü söz söylemeyin ve özellikle söylüyorum şiddet uygulamayın. Evlatlarınızdan daha değerli hiç bir varlık yoktur şu dünyada. Notlarla çocuklarımızı değerlendirirken, kendimizi de değerlendirmeliyiz. Çocuğumuzun aldığı notlar, aynı zamanda bize verilen de notlar. Bu nedenle çocuklarımızla daha fazla zaman geçirip, onları daha çok anlamayıp, sorunlarıyla daha çok ilgilenelim ki; derslerde de, hayatta da daha başarılı, daha özgüvenli bireyler olsunlar. 

Büyüme döneminde çocuklar hata yapabilirler. Bizlerde zamanında hatalar yaptık. Bu nedenle kendi yaptıklarımızı göz önüne alarak onlarla iletişim halinde olalım. İletişim her şeydir. Bunu unutmayalım.

Bir dönem iyisiyle, kötüsüyle geride kaldı. 15 günlük tatil süresince çocukların kitap okumasını sağlamalı ama bunu da dozunda bırakmalıyız. Kötü gelen karneler için "ders çalış" diye sıkıştırmadan, bu 15 günlük süreyi çocukların daha verimli olmasını sağlayarak geçirebiliriz. Onlarla kaliteli zaman geçirmek ikinci dönemin daha verimli olmasını sağlayacaktır emin olun. 

Tüm öğrencilerimizin ve oğlumun karnesi hayırlı olsun. Sevgili öğretmenlerimize de çocuklarımıza kattıkları için çok teşekkürler.

Bu 15 günlük tatil döneminde oğlumla birlikte 4 gün Gazlıgöl, 4 gün de İzmir, Alaçatı, Çeşme yolculuğu yapacağız inşallah. Oğlum bütün bir dönem boyunca gerçekten çok yoruldu. Kurslar olmadan ailesiyle doyasıya tatil yapacağı bir hafta bizleri bekliyor.

Hepinize sevgiler. Mutlu tatiller.

Hoşçakalın.

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?