Ana içeriğe atla

Çocukları Rahat Bırakın

Merhabalar

Malum her sınıfın olduğu gibi bizim sınıfında olmazsa olmaz bir whatsapp grubu var. Sürekli yazışmalar, çocuklardan daha fazla derslerin içinde olmazlar vs.vs. Şu ana kadar sınıf sorunlarının, yada derslerin yazışılması gereken grupta satışlar, börek, çörek tarifleri, cuma mesajları, hamilelik tebrikleri ve daha aklıma gelmeyen bir çok konu üzerinde yazışılıp duruldu. Sınıfla ilgili yazışmalar toplasan bir elin parmaklarını geçmez. O derece alakalılar. 

Buraya kadar her ne kadar tahammülü zor olsa da gruptan çıkmadan, grup bildirimlerini de sessiz konuma alaraktan grupta kalmaya devam ettim ve hâlâ daha gruptayım. Belki sınıfla alakalı bir duyuru yapılır da, kaçırırım diye. Ama bugün öyle bir şey oldu ki "yok artık" dedim. Olayı aynen yazıyorum.

Arkadaşlar merhaba
Ben .... annesi ......
Kızımı 15 tatilde ..... İngilizce kursundan gelen mesajla 15 günlük ücretsiz İngilizce kursuna yazdırdım. Sabahtan akşama kadar bilgisayar yada tablet başında oturmasındansa kursa gidip bir şeyler öğrensin istedim. İçinizde bu kursa ücretsiz kayıt yaptırmak isteyen varsa kursun telefon numarası ........

Bu yazışmalardan sonra abartmadan söylüyorum 39 kişilik sınıfta 29 kişi kursa kayıt yaptırmış ve bu kişiye teşekkür edip, "Aman ne iyi oldu. Biz de 15 tatilde ne yapacağını kara kara düşünüyorduk" demiş. Ve sıkı durun bunu yapanların hepsi de ev hanımı. (Yanlış anlaşılmasın. Burada kimseyi küçük görmek için falan yazmıyorum. Bu olayların öncesi de var. Daha önceleri sınıf konuşmalarında denk geldiğim, "Çocuklarla 15 tatilde ne yapacağız?, Aman başımdan gitsin" diyeni bile gördüm emin olun.) 

Sırf siz 15 gün rahat edeceksiniz, günlerinizde rahat rahat gıybet yapabileceksiniz diye bu çocukların 15 günlük dinlenme haklarını neden ellerinden alıyorsunuz acaba? Çocuklarınıza bu sürede bu kursa gitmek isteyip istemediklerini sordunuz mu? Kaldı ki; son zamanlarda çok iyi biliyorum oğlum nefes almadan ders çalıştı. Bu tatil onların hakkı değil mi? Yada kötü karne geliyorsa bunu öğrenciye yüklemek ne kadar doğru? Grupta paylaşım yaptığın gibi, çocuğunla ilgileniyorsan zaten geçmiş olsun. Sonra bekle ki; çocuk düzgün karne getirsin. Hoş beklediğin karne notu aslında senin notun. Çocuğunun ders notları kadar, sosyal hayat ve davranış notlarını ne kadar sorguluyorsun? Kimse kusura bakmasın ama çocuklar sizin robotlarınız değil. Kendi özel yaşam alanınız sekteye uğramasın diye, onların özel alanlarına tecavüz edemezsiniz. Çocuğunuzunda hayatında söz hakkı var. Hafta sonu kurslarına zaten çocuklar sabahın köründe kalkıp gidiyor. Bırakın da; bu 15 günlük tatilde çocuklar nefes alıp, azıcık sınavlardan, derslerden uzak kalsınlar. Rahatlıkla kitap okuyup, eğlenip, canlanıp, yeni döneme merhaba desinler.

Çocuklarınızla gerçekten ilgilenin. Sürü psikolojisine takılıp, ne yaptığınızı sorgulamadan lütfen .... yapıyor diye, onun yaptığını yapmayın. Zira bu şekilde komik ve aciz görünüyorsunuz. Ayrıca kendi kişiliğiniz olduğunu düşünüyorsanız, kendi kararlarınız da olmalı. Başkaları size yol gösterebilir ama aklınız, fikriniz var. Son kararı siz verin. 

Herkese mutlu hafta olsun. Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Ne yazık ki bunlar yaşanıyor. Çocukları bu kadar bunaltmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Çocuğu bırak biraz nefes alsın.

      Sil
  2. Şu çocukları gerçekten rahat bıraksalar çok iş yapacaklar ama nerede? Anneler kendi rahatları ve kendi egoları için çocukları yarış atına çeviriyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki çok doğru. Çocuklar resmen yarış atı gibi oldular.

      Sil
  3. O kadar üzülüyorum ki böyle çocuklara...Onlar koşup oynamalı,bol bol kahkaha atmalı küçücük yaşlarda sırtlarına o kadar çok şey yüklüyoruz ki çocukların elinden çocuk olma haklarını alıyoruz..Anne baba olarak çocuklarımızı zincirliyoruz resmen.Başlık o kadar doğru ki rahat bırakın şu çocukları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zincirliyoruz. Oradan oraya koştururken çocuklar hayatlarını yaşayamadan büyük oluyorlar. Yazık.

      Sil
  4. Ben mesela okul disinda dershaneye bile gitmek istemedim. Okulda gereken bilgiyi aliorsan gerek yok ki zaten. Önemli olan cocugunun verileni ne kadar aldigi. Birde onunla ne kadar ilgilendigin ve zaman ayirdigin bence. :) Cok haklisin yani canm benm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okul dışı dershaneye bende karşıyım ama çalışan anne-baba olunca mecburen gönderiyorsun. Kaldı ki derslerde bizim zamanımızdaki gibi değil. Ama 15 tatil sürecinde sırf veliler kendisi rahat etsin diye çocukları evden postalama olayını da anlamıyorum ve onaylamıyorum. Yazık.

      Sil
  5. Çok güzel bir konu ve temas. Dediğiniz gibi çok uzun zamandır çocuklara yarış atı muamelesi yapılmakta. Üstelik şimdilerde sürekli değişen eğitim süreci çocuklara da yansıyor ve herkes mutsuz. Geleceğin büyükleri çocuklar da bu ümitsiz koşudan nasibini alıp, mutsuz bireyler olarak yetişiyor. :( çok yazık !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim süreci yüzünden zaten bocalamış durumdalar. Kafaları patates çuvalına dönmüş. Bırakın da tatil döneminde bari rahat etsinler. İnsanın gerçekten içi acıyor.

      Sil
  6. Ne kadar güzel yazmışsınız, ama şimdilerde biraz dinlensin çocuğum demiyor. O kurstan bu kursa çocuklar onar kiloluk çantalarla savrulup duruyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Normal zamanda zaten çocuk itiraz etmeden kursa gidiyor. Bırakında tatilde rahat etsinler ama nerede. Anne rahat etsin. Çocuk rahatsız olsa da olur.

      Sil
  7. Bir öğretmen olarak "Çocuk başımdan gitsin de nereye giderse gitsin." kafasında olan çok veli olduğunu söyleyebilirim. Sömestrda, yaz tatilinde kan ağlıyorlar. Okullar açılsa da çocuklardan kurtulsak derdindeler. Bu kadar çocuk istemiyorsan keşke yapmasaydın demek istiyorsun diyemiyorsun. Yazdığın gibi ev hanımlarında bu durumu daha çok gözlemliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle madem bu kadar çocuk istemiyordun yapmasaydın. Rabbim vermiş kıymet bilmiyorlar. Yazık.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.