Ana içeriğe atla

John Green - Kaplumbağa Kabuğunda Dünya Kitap Tanıtımı

Merhabalar

Eskiden kitap tanıtımları yapardım ama yazılar çoğaldıkça bu bölüme eskisi kadar özen gösteremediğimi fark ettim. Bu nedenle de sizlere yeni çıkan, dikkatimi çıkan kitapları daha fazla tanıtmak için çaba sarfedeceğim. Bu benim biraz daha mesai harcamama neden olacak ama malum öncelikli olarak kitap bloğuyum. O zaman tanıtım yazıları gelmeye başlasın.

John Green yeni bir kitap çıkarmış. Kendisinin ilk kitabı Aynı Yıldızın Altındaydı. Kitabı kitaplığıma ekleyeli uzun zaman oldu ama okunmayı bekliyor. Şimdi de Kaplumbağa Kabuğunda Dünya kitabıyla bizlerle. Kitap bugün raflardaki yerini aldı. Konusu dikkatimi çekti. Alınacak listeme ekledim. Buyurun o zaman konusuna sizlerde göz atın.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya devam. 

Hoşçakalın...

Tanıtım Bülteninden

Nadir olan, sizinle aynı dünyayı gören birini bulmaktır.

On altı yaşındaki Aza, kaçak milyarder Russell Pickett’ın peşine düşmeye hiç de niyetli değildi aslında. Düşüncelerini ve dünyasını ele geçiren korkularıyla uğraşmak yeterince zordu zaten. Ancak bulana yüz bin dolar ödül vereceklerdi ve En İyi ve Korkusuz Arkadaşı Daisy paraya göz koymuştu bir kere. Böylece birlikte evlerinin yakın, dünyalarının uzak olduğu Pickett’ın oğlu Davis’in yanına gittiler. 
Aza çabalıyordu. İyi bir evlat, iyi bir arkadaş, iyi bir öğrenci, hatta iyi bir dedektif olmaya çabalarken bir yandan da daraldıkça daralan düşünce sarmalının içinde sıkışıyordu… 
Yeni kitabı uzun zamandır dört gözle beklenen John Green sevgi, direnç ve ömür boyu sürecek arkadaşlıkları konu aldığı bu romanında Aza’nın hikâyesini sarsıcı ve gözü kara bir açıklıkla paylaşıyor. 
“Şeytanlarınızla yaşamayı öğrenmek ve mükemmel olmayan benliğinizi sevmek üzerine bu roman çok yerinde ve çok önemli.”
PUBLISHERS WEEKLY
Kaplumbağa Kabuğunda Dünya mutlu son tanımını, aşkın bir trajedi mi yoksa başarısızlık mı olduğunu yeniden tartışmaya açarken hepimize evrensel bir ders veriyor: Yapabileceğiniz tek şey elinizdekiyle bir şeyler yapmaya çalışmak.”
USA TODAY
“Yeni bir modern klasik.”
GUARDIAN
“Yürek burkan ama aydınlatıcı bir roman.”
THE NEW YORK TIMES
“Yaratıcı… dokunaklı… unutulmaz.”
HEAT
“Doludizgin bir duygu seli…”
THE GLOBE AND MAIL
“John Green’in şimdiye kadarki en özgün ve en cüretkâr romanı.”
BUSTLE
“Dünyanın kontrolden çıktığını hissettiğinizde onunla baş etmeyi öğrenmekle ilgili hassas bir hikâye.”
PEOPLE
“Bu romanda şefkat, bilgelik ve bolca büyük fikir var.”
THE WALL STREET JOURNAL
“Zihinsel rahatsızlıklar, gençlik sıkıntıları ve büyüme ama kendini olgun hissedememe üzerine inanılmaz güçlü bir roman.”
SHELF AWARENESS
Kaplumbağa Kabuğunda Dünya hepimizin ihtiyaç duyduğu bir şey söylüyor: Kendinizi iyi hissetmeyebilirsiniz ve bu sorun değil… Yazar son derece dürüst, yer yer acı veren ama baştan sona incelikli bir roman kurgulamış. Aramıza hoş geldin, John Green. Seni özlemiştik.”
MASHABLE


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 312

Pegasus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları