Ana içeriğe atla

2019 Eylül Ayında Okuduklarım

Merhabalar

"Bir insan kendisine nasıl beyin göçü yaşatabilir?" sorusunun bir sonucu olarak bu ay sadece tek bir yazar okudum.
Bunun nedenini yazmıştım ama bilmeyenler için yeniden yazayım. Malum ev taşırken kitaplarımı satmaya başlamıştım ve bundan sonra da kitaplığımda durmasının anlamı olmayan kitapları da satmaya karar verdim. Hem yer açısından, hem de maddi olarak fayda sağladığından yaptığım mantıklı bir karar oldu. Neden daha önce yapmadığımı da bilmiyorum. 

Neyse Jill Shalvis tüm kitaplarını çok çok eskiden almış ama okumaya fırsat bulamamıştım. Serinin ilk kitabını okuduktan sonra kitaplıkta durmaması gereken bir kitap olduğunu gördüm. Yakın zamanda set halinde satınca da, alan kişiye gönderene kadar okumak istedim ve tüm kitaplarını bitirdim. Tabii aynı yazar okumanın ne kadar sakıncalı bir durum olduğunu da bu sayede bir kez daha görmüş oldum. Her ne kadar serinin devam kitaplarını okusanız da, (aynı şeyi Debbie Macomber okurken de yaşıyorum) araya mutlaka farklı kitap koymak gerekiyor.

Eylül ayını on kitap ve toplamda 3602 sayfa ile kapatmış bulunuyorum. Geçtiğimiz aylarda çok fazla okuyamamış olsam da, bu ay sanırım acısını çıkarttım. Bakalım Ekim ayında kaç sayfa okuyacağım? Henüz bir kitaba bile başladım ama bakalım hayırlısı.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Bol kitaplı, sağlıklı ve mutlu günleriniz olsun.

Hoşçakalın.
  1. Jill Shalvis - Küçük Tatlı Heyecan 336 sayfa
  2. Jill Shalvis - Aşk Şans İşidir 379 sayfa
  3. Jill Shalvis - Sırılsıklam Aşık 334 sayfa
  4. Jill Shalvis - Bir Hayalin Peşinde 415 sayfa
  5. Jill Shalvis - O Sen Olmalısın 359 sayfa
  6. Jill Shalvis - Beni Yeniden Sev 407 sayfa
  7. Jill Shalvis - Aşk Yağmuru 352 sayfa
  8. Jill Shalvis - Aşkın Büyüsü 292 sayfa
  9. Jill Shalvis - Yalancı Sevda 336 sayfa
  10. Jill Shalvis - Belki Bir Gün 392 sayfa

Yorumlar

  1. Hiç bilmediğim bir yazar, göz atacağım...
    Bence yazardan yazara, kitaptan kitaba değişir onu art arda okumak. Mesela ben Ahmet Ümit'in, Agatha Christie'nın Tolkien'ın ve birkaç yazarın daha kitaplarını hiç sıkılmadan art arda okuduğum oldu:) Gerçi kişiden kişiye de değişir herhalde bu:)
    Teşekkür ediyorum yazın için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı;
      Bazı yazarlarda istisna olabilir ama srüekli aynı yazar okuduğundan hem sıkıyor, hem de bir yerden sonra aynı şeyleri okuyormuş gfibi oluyorsun. Polisiye kitaplarda bu daha az. Konular farklı oluyor çünkü.

      Sil
  2. Ayda 10 kitap iyi, sayfa sayısı da. Aynı yazarı okumanın zararını biraz daha açar mısın? Beyin göçü demişsin ya:) Okurken bir sınır koyarsın aslında seni etkilemesi için de, nasıl bi deneyimdi merak ettim. Kısaca yazarsan çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo Diyet;
      Özellikle aşk kitabı okuyorsan aynı yazardan en fazla iki kitap okumalısın. Üçüncü kitap beyin devrelerini yakıyor. Ben kaldı ki geçen ayda bir kitabını okumuştum yazarın toplamda 11 kitabını okudum ard arda ve gerçekten her ne kadar konular farklı gibi olsa da, bir yerden sonra aşırı sıkıldım. Kitapları gönderme zamanı gelmeden meraktan okudum ama kendimi kasmaya değmezmiş. Tecrübe oldu. Polisiye aynı yazardan okunabilir ama aşk romanı asla.

      Sil
  3. Bazı yazarları benim de arka arkaya okuduğum olmuştu ve sıkılmamıştım ama söz konusu 10 kitap olunca durum değişiyordur kesinlikle. Sizin durumunuz biraz mecburi olmuş, alan kişiye verene kadar okumaya çalışmak da sıkmış olabilir yani.
    Yeni eviniz de hayırlı olsun bu arada. Sevgileer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim Günlük;
      daha iyi evler herkesin olsun inşallah.
      Mecbruiyette sıkmış olabileceği gibi, aşk romanı okumanın da verdiği baygınlık da vardı. Geçen ay serinin ilk kitabını da okudum. Toplamda 11 kitabını arka arkaya okudum.

      Sil
  4. Benimde kitaplığımda bir çok kitap var ve yer bulmakta zorlanıyorum. Aynı şeyi bende mi yapsam acaba. Bu yazarı bilmiyorum. Aynı yazardan peş peşe kitaplar okuma hususunda edindiğiniz tecrübeye katılıyorum.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplara Kaçanlar;
      Ben ev taşıma sürecine girene kadar açıkçası tek kitap satmak istemezdim ama şimdi yeniden okumayı düşünmediklerimi elimde tutmak çok da mantıklı değil açıkçası. Hem maddi olarak yeni kitaplar almaya imkan oluyor. Hem de yer sıkıntısından kurtuluyorsunuz.

      Sil
  5. Eylül ayı dolu dolu geçmiş 😊 Ekim ayı için insAllah bende okuyabilirim not aldığım yazarları... Ekim ayı güzel geçsin 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdandüşler;
      İnşallah hedefini geçersin canım:)

      Sil
  6. Aynı yazardan bu kadar kitap okumak ilginç bir deneyim olsa gerek. :)
    Ben bu konuda sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm için aynı yazardan peş peşe okumamaya çalışıyorum. Bazen aynı türde okuyunca kitap güzel olsa bile sıkılabiliyorum çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Düşler Kitaplığı;
      Kitapları sattığım için, göndermeden önce okudum. Değişik deneyim oldu. Ama arka arkaya aynı yazar sıkıyor.

      Sil
  7. Bravo valla, 1 ayda 10 kitap ve aynı yazar :)
    Kitaplarımı satmak hiç aklıma gelmemişti ama ben gözümün önünde durmalarını çok seviyorum. Gerçi senin kitap stokunu düşünemiyorum, koca bir ev lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lovehouse;
      Evet yer çok sıkıntı oluyor. O nedenle bir daha okumayacaklarımı satıyorum. Hem maddi, hem manevi iyi oluyor.
      Bir önceki ayda bir kitabını okumuştum. Serinin ilk kitabı. Aynı yazardan 11 kitap ediyor. Ama insanda beyin falan kalmıyor. Aynı yazar okumak pek mantıklı değil.

      Sil
  8. kitaplarınızı hangi platformda satıyorsunuz? Bence satmak gayet mantıklı, bende kitaplarıma kıyamaz birini bile elimden çıkarmak istemezdim eskiden. ama bazı kitaplar bir defa okunsa yetiyor, bazıları dönüp dönüp uzun yıllar okunabilecek nitelikte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istanbulacilelektirkçisi;
      intagram, letgo ve facebook.
      Bende aynı durumdaydım ama dediğiniz gibi her kitap iki defa okumuyor. Bu nedenle de satmak daha mantıklı. Parasıyla gelsin yeni kitaplar:)

      Sil
  9. 10 kitap mıı ? Maşallah *-* Kitaplar hakkında hep kendime kafka'nın şu sözünü hatırlatırım "Bir kitabı okuduğunuzda kafanızda balyoz etkisi olmuyorsa o kitabı neden okuyasınız?"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca;
      Her zaman edebi okunmuyor. Bazen sırf o anki ortamdan kurtulmak adına çerezlik kitaplar okumak da insana iyi gelir.

      Sil
  10. Çok verimli bir ay olmuş bence. Darısı ekim ayı için. :)

    YanıtlaSil
  11. Aynı yazardan kitap okumaktan bahsedince ben de 3-5 kitabından bahsediyorsun sandım. 10 kitabı hem de bir ay içinde okumuşsun. Birkaç kitaptan sonra çok sıkıldığını tahmin edebiliyorum :-)

    Ekimde daha çeşitli okumalar yapman dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      Sattığım için bende göndermeden okumak istedim. Bir önceki ayda serinin ilk kitabı ile başladım. Yani aynı yazardan 11 kitap. Seri olduğu için merak oluyor evet ama aynı şeyleri okuyor hissi de oluşuyor. Bir de aşk kitabı olunca tabişi. Sonunu sen düşün:)
      Ekim'de inşallah daha fazlası olsun canım:)

      Sil
  12. İçimden Geldiği Gibi;
    İnşallah yapın tabi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Borsada Kredili İşlem Nedir?