Ana içeriğe atla

Jill Shalvis - O Sen Olmalısın

Merhabalar

Şanslı Liman serisinin yedinci kitabı O Sen Olmalısın.
Biliyorsunuz ki Şanslı Liman serisini pek sevemedim. Konular güzel olmasına rağmen daha önceden yazdığım nedenden dolayı maalesef ki aldığıma pişman olduğum bir seri oldu. Fakat bu kitap diğerlerine göre polisiye olmasından dolayı bir tık daha gideri vardı.

Ali Winter güzel ve iyi kalpli birisidir. Şanslı Liman'da bir çiçekçide çalışmaktadır.  (kız, özellikle yazıyorum ki aklınız karışmasın.) Bir bağış gecesinde iyi bir gün geçirmemekle kalmaz, sevgilisinin kendisini aldattığını öğrenir. Ertesi gün sevgilisinde gelen mesajla üstüne bir de terk edilir. Dolayısıyla sevgilisinden de ayrılmış olur. Ali bu durumu kabullenemez. Hem aldatılmış, hem de terk edilmiştir. Eski sevgilisine hediye ettiği kalemliği haketmediğini düşündüğünden, kalemliği geri almak için Teddy'nin çalıştığı belediye binasındaki ofise gider ve kalemliği geri alır. Eve döndüğünde evinde başka birini bulunca evine hırsız girdiğini zanneder. Fakat evdeki kişi evin sahibidir.  Ancak aynı gün Teddy'nin ofisinde bulunan para çalınınca ve ofise son giren kişinin Ali olduğu ortaya çıkınca Ali hırsızlıkla suçlanır. Ali böyle bir paradan haberi olmadığını ve çalmadığını söylese de kimseyi inandıramaz.

Luke Hanower bir dedektiftir. Davalarından birisi kötü sonuçlanınca kendisini  on yıldır gelmediği büyükaannesinin evine yani Şanslı Liman'a atar. İstediği biraz huzur ve kafa dinlemektir. Ancak geldiği gün evinde bir yabancı ile karşılaşır. Her ne kadar karşılaştığı kadını evden göndermek istese de, Ali'nin başına gelenler nedeniyle kendisini davayı araştırıp, Ali'yi aklamaya çalışırken bulur. Tabii aynı zamanda Ali ile aralarında oluşan çekim nedeniyle de başı beladadır. Ali'nin suçsuzluğu kanıtlanacak mı? Ali ve Luke arasındaki çekim aşka dönüşecek mi?

Jill Shalvis kitaplarının içinde bir tık daha okunabilecek türde olanıydı bu kitap. Polisiye barındırması nedeniyle daha bir ilgimi çekti. Ali ile Luke'un diyaloglarına bayıldım. Hele Ali'nin ilk karşılaştıklarında eline ne geçerse Luke'a fırlatması çok tatlıydı. Luke gerçekten iyi bir dedektif. Ali ise çok iyi kalpli bir kız. Ali'nin eski erkek arkadaşını boğmak istedim. Zira adamın milyon tane sevgili vardı ve bu durumdan da hiç rahatsız değildi. Bir insan bu kadar pişkin olabilir. Adamın kendisine bile saygısı yoktu. 

Şezlong kitaplarından, kafa yormayan bir kitap O Sen Olmalısın. Kafa dağıtmak adına okuyabilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Hayal kırıklığı, yeni başlangıçlar için yeşeren umutlar, eğlence, heyecan ve aşk bu kasabada sizleri bekliyor...

Ali Winters iyi bir gün geçirmiyordu. Erkek arkadaşı tarafından terk edilmişti, kasabadaki herkes onun bir hırsız olduğunu düşünüyordu ve şimdi de evinden atılmak üzereydi. Başını sokacak bir çatı bulması ve adını temize çıkarması için tek şansı, seksi ve inatçı bir dedektiften yardım istemekti.

Araştırdığı sansasyonel dava kötü sonuçlanınca biraz huzur ve sakinlik için büyüdüğü kasabaya gelen Luke Hanover, başı belada bir kumral güzeli ile karşılaşmıştı. Ali’ye yardım ettikçe, kendi parçalanmış dünyasının yeniden bir araya geldiğini fark ediyordu. Bu, ateşli bir gönül macerasının başlangıcı olabilir miydi? Yoksa Luke ve Ali, Şanslı Liman adındaki bu küçük kasabada  çok daha büyük bir şeyin eşiğindeler miydi?

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 360

Nemesis Kitap

Çevirmen : Begümnaz YÜREKLİ

Yorumlar

  1. Okumadığım bir kitap ,dediğin gibi kafa dağıtmak için okuyabilirim konusu güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Kitabı ilk defa duydum. Bir de çoğunlukla okuduğum türlere biraz uzak. Teşekkürler kitap yorumun için . ^-^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?