Ana içeriğe atla

Kübra Nur - Çirkin Ördek Yavrusu

Merhabalar

Cumartesi gece başlayıp, o gece bitirdiğim bir kitap Çirkin Ördek yavrusu.
Yazarın daha önce Son Çarem ve Son Şansım kitaplarını okumuştum. Kolay okunan bir kalemi var. Hadi bakalım bu kitapta neler anlatılmış?

Damla uzun boylu, mavi gözlü ve düzgün bir fiziği olan bir moda fotoğrafçısıdır. Yaptığı başarılı fotoğraf çekimleri sayesinde moda dergilerinde adından sıkça söz ettirir. Çekimler için aranılan bir fotoğrafçı haline gelir. 

Damla'nın hayatı aslında sıradan bir hayattır. Öyle aşk, meşk, dedikodu olaylarıyla da işi olmaz. Ta ki yakışıklı model Emre'ye kadar. Emre Damla'nın kalbini çalmıştır. Damla Emre'nin yanındayken duygularını nasıl dizginleyeceğini bilemez. Ancak tek sorun Emre bu durumdan haberdar değildir. 

Damla'nın geçmişte başına gelen bir olay nedeniyle Damla kendisini hiçbir zaman güzel göremez. Nitekim bu olay yine bir fotoğraf çekimi sırasında yüzüne vurulunca Damla mekanı terk eder. Dalgın halde nasıl yürüdüğünü bilmezken son anda bir arabanın kendisine çarpmasına engel olan Meriç ile tanışmasına da bu olay vesile olur. Bu olaydan sonra Meriç'le bir kaç defa daha karşılaştıklarında Meriç Emre olayına el atmaya, Emre'nin Damla'ya aşık olmasına yardım etmeye başlar. Acaba Meriç bu olayda başarılı olup, Emre'nin Damla'ya aşık olmasını sağlayabilecek midir?

Kübra Nur'un daha öncede bahsettiğim ilk kitabından sonra okuduğum Son Şansım kitabını çok beğenemediğimi söylemiştim. Maalesef Çirkin Ördek Yavrusu kitabını da çok sevemedim. Aslında konu eğlenceliydi. Tam olayların bağlanacak dediği yerde bitirilmiş olsaydı, tadından yenmezdi. Ama aynı olay örgüsünü Meriç'in ağzından okumaya başladığımızda Damla ile neredeyse aynı şeyler yazılmıştı. Açıkçası Meriç kısmını neredeyse okumadım desem yalan olmaz. Meriç'in duygularını yansıtmaya çalışırken duygudan çok olaylar yansıtılmıştı. Keşke genel olarak Meriç'in duyguları yazılsaydı. 

Bunun dışında benim şezlong kitaplarımdan dediğim kitaplardan. Kafa yormadan birkaç saat içerisinde, hoş vakit geçirmek için okunabilecek bir kitap. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Okumayı ihmal etmeyin.

Hoşçakalın. 

Tanıtım Bülteninden

Bu hikâye, şişman olduğu için çirkin damgası yiyen bir kadının zayıflama macerasını anlatmıyor. Bu hikâyede esas kızımız diş tellerini çıkarıp dünyanın en güzel kadınına dönüşmüyor ve birilerinden intikam almıyor. Hayır, bu hikâyede şişe dibi gözlükler takan bir karakter de yok. Bu hikâyede yalnız ve yaralı bir kadın, bir de onun rengârenk iç dünyası var.

Ayrıca bu hikâyede herhangi bir ‘bad boy’ yok. Bu hikâyedeki esas oğlan aşırı kaslı bir mafya babası da değil. Bu hikâyedeki esas oğlan kimsenin göremediğini gören bir kahraman.
Bu bir aşk hikâyesi de değil üstelik.
Bu bir kadının kendini bulma hikâyesi.
Bu, kuğuya dönüşmeyen bir ördeğin hikâyesi.


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 304

Agapi Yayınları

Yorumlar

  1. Bir özgüven yükseliş hikayesi mutlaka okumaliyim

    YanıtlaSil
  2. Beyda hanım kitabı okumuş gibi oluyorum sayenizde :)

    YanıtlaSil
  3. harika bir kitap daha öğrendim süpersiniz teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvimciği;
      Çok teşekkürler. Keyifli okumalar.

      Sil
  4. Bir ara alsam mı almasam mı diye çok düşündüm ama sonra vazgeçtim keşke alsaymışım :( çok güzel bir yazı olmuş bu aradaaa

    YanıtlaSil
  5. Bazen şezlong kitapları şart.Benim teknik kitaplar beynimi yakıyor bazen :)

    YanıtlaSil
  6. pek sempatik gözüktü bana şimdi :)

    YanıtlaSil
  7. Tanıtım bülteniyle, konusu pek uymuyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep Çankaya;
      Yani öyle kuğuya dönüşme falan gibi bir durum yok doğru. Özgüven bulma olayı var.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Şeref Günenç - Aşkın Çıkmaz Sokağı Mia

Ayşe - Aşk Nöbeti

Merhabalar Ayşe'nin Aşk Nöbeti kitabını çıktığı dönemlerde yorumlarına istinaden almıştım ancak bir türlü okuma fırsatına erişememiştim.

Zeynep Sipahioğlu - Fırtınaya Vurgun

Merhabalar Bayram tatilinde ne okusam diye raflarda dolanırken gözüme ilişince alıp okumaya başladığım kitaptır Fırtınaya Vurgun.

Müjde Aklanoğlu - Rüyalar Gerçek Oldu

Merhabalar Saklambaç Serisinin ilk kitabı Rüyalar Gerçek Olsa'yı okuyanlar bilirler. Kitap Şahin ve Rüya'nın birbirlerine Allah huzurunda "EVET" demeleriyle sona ermişti. Tam da en heyecanlı yerinde kitap bitti derken; yazar Müjde Aklanoğlu şükür ki serinin devam kitabının ilki ile aynı anda basımını sağlayarak okuyucusu ile buluşturmuştu.(Seri kitapların devamını beklemekten nefret ederim.)

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Ayşegül Çiçekoğlu - Sensiz Geçen Yıllarım / Ada Ve Yankı Kitap Tanıtımı

Merhabalar Şu hayatta kalemini okumaktan bıkmayacağım insanlardan biri de Sevgili Ayşegül Çiçekoğlu.

Arzu Altun - Ben Galiba Yine Sensedim