Ana içeriğe atla

Kübra Nur - Çirkin Ördek Yavrusu

Merhabalar

Cumartesi gece başlayıp, o gece bitirdiğim bir kitap Çirkin Ördek yavrusu.
Yazarın daha önce Son Çarem ve Son Şansım kitaplarını okumuştum. Kolay okunan bir kalemi var. Hadi bakalım bu kitapta neler anlatılmış?

Damla uzun boylu, mavi gözlü ve düzgün bir fiziği olan bir moda fotoğrafçısıdır. Yaptığı başarılı fotoğraf çekimleri sayesinde moda dergilerinde adından sıkça söz ettirir. Çekimler için aranılan bir fotoğrafçı haline gelir. 

Damla'nın hayatı aslında sıradan bir hayattır. Öyle aşk, meşk, dedikodu olaylarıyla da işi olmaz. Ta ki yakışıklı model Emre'ye kadar. Emre Damla'nın kalbini çalmıştır. Damla Emre'nin yanındayken duygularını nasıl dizginleyeceğini bilemez. Ancak tek sorun Emre bu durumdan haberdar değildir. 

Damla'nın geçmişte başına gelen bir olay nedeniyle Damla kendisini hiçbir zaman güzel göremez. Nitekim bu olay yine bir fotoğraf çekimi sırasında yüzüne vurulunca Damla mekanı terk eder. Dalgın halde nasıl yürüdüğünü bilmezken son anda bir arabanın kendisine çarpmasına engel olan Meriç ile tanışmasına da bu olay vesile olur. Bu olaydan sonra Meriç'le bir kaç defa daha karşılaştıklarında Meriç Emre olayına el atmaya, Emre'nin Damla'ya aşık olmasına yardım etmeye başlar. Acaba Meriç bu olayda başarılı olup, Emre'nin Damla'ya aşık olmasını sağlayabilecek midir?

Kübra Nur'un daha öncede bahsettiğim ilk kitabından sonra okuduğum Son Şansım kitabını çok beğenemediğimi söylemiştim. Maalesef Çirkin Ördek Yavrusu kitabını da çok sevemedim. Aslında konu eğlenceliydi. Tam olayların bağlanacak dediği yerde bitirilmiş olsaydı, tadından yenmezdi. Ama aynı olay örgüsünü Meriç'in ağzından okumaya başladığımızda Damla ile neredeyse aynı şeyler yazılmıştı. Açıkçası Meriç kısmını neredeyse okumadım desem yalan olmaz. Meriç'in duygularını yansıtmaya çalışırken duygudan çok olaylar yansıtılmıştı. Keşke genel olarak Meriç'in duyguları yazılsaydı. 

Bunun dışında benim şezlong kitaplarımdan dediğim kitaplardan. Kafa yormadan birkaç saat içerisinde, hoş vakit geçirmek için okunabilecek bir kitap. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Okumayı ihmal etmeyin.

Hoşçakalın. 

Tanıtım Bülteninden

Bu hikâye, şişman olduğu için çirkin damgası yiyen bir kadının zayıflama macerasını anlatmıyor. Bu hikâyede esas kızımız diş tellerini çıkarıp dünyanın en güzel kadınına dönüşmüyor ve birilerinden intikam almıyor. Hayır, bu hikâyede şişe dibi gözlükler takan bir karakter de yok. Bu hikâyede yalnız ve yaralı bir kadın, bir de onun rengârenk iç dünyası var.

Ayrıca bu hikâyede herhangi bir ‘bad boy’ yok. Bu hikâyedeki esas oğlan aşırı kaslı bir mafya babası da değil. Bu hikâyedeki esas oğlan kimsenin göremediğini gören bir kahraman.
Bu bir aşk hikâyesi de değil üstelik.
Bu bir kadının kendini bulma hikâyesi.
Bu, kuğuya dönüşmeyen bir ördeğin hikâyesi.


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 304

Agapi Yayınları

Yorumlar

  1. Bir özgüven yükseliş hikayesi mutlaka okumaliyim

    YanıtlaSil
  2. Beyda hanım kitabı okumuş gibi oluyorum sayenizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle kitapları sevmiyorum ama çok güzel anlatmıssın kuzu.

      Sil
    2. Madame Kokoş;
      Canım kafa dağıtmak adına arada okunmalı :)

      Sil
  3. harika bir kitap daha öğrendim süpersiniz teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvimciği;
      Çok teşekkürler. Keyifli okumalar.

      Sil
  4. Bir ara alsam mı almasam mı diye çok düşündüm ama sonra vazgeçtim keşke alsaymışım :( çok güzel bir yazı olmuş bu aradaaa

    YanıtlaSil
  5. Bazen şezlong kitapları şart.Benim teknik kitaplar beynimi yakıyor bazen :)

    YanıtlaSil
  6. pek sempatik gözüktü bana şimdi :)

    YanıtlaSil
  7. Tanıtım bülteniyle, konusu pek uymuyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep Çankaya;
      Yani öyle kuğuya dönüşme falan gibi bir durum yok doğru. Özgüven bulma olayı var.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı