Ana içeriğe atla

Kübra Nur - Son Çarem

Merhablar

Mayıs her gittiği yerde tecrübesizliği yüzünden işe alınmayan bir kızdır. Kardeşi Nisan ile İstanbul'da yaşamaktadır.
Ancak ailesinin gönderdiği para sadece Nisan'ın ihtiyaçlarını karşılamaya yettiğinden Mayıs'ın acilen iş bulması gerekmektedir.Aksi takdirde kendisini Trabzon'da bulacaktır.Yine böyle bir iş görüşmesi sonrasında işe alınamamış bir şekilde deniz kenarında makus kaderini nasıl yenmesi gerektiğini düşünürken yanına gelen bir adamın sesiyle irkilir. Adam oldukça yakışıklıdır ve Mayıs'a oldukça yüklü bir miktarda para ve iş teklif eder. 

Mayıs ilk önce bu adamın nereden çıktığını ve kendisini nasıl bulduğunu anlayamaz. Ancak adamın teklif ettiği para da çok caziptir ve Mayıs'ın ihtiyacını karşılayacaktır.

Mayıs adama ne iş yapacağını sorduğunda adam kendisini tanıtır. Akın Arıkan. 
Akın Arıkan bir dedektif gibi Arın Arıkan isimli birini sabahtan akşama kadar takip edeceğini ve yaptığı her hareketi kendisine bildirmesi gerektiğini söyler. Mayıs öncelikle buna şaşırır ve bu işi yapacak profesyonel insanlar olduğunu söyler. Ancak Akın'ın vazgeçmeye niyeti yoktur. Mayıs Akın'ın ısrarlarına dayanamaz ve işi kabul eder, ancak Akın'a bu adamın kim olduğunu sormadan da duramaz. Akın ise takip edeceği kişinin abisi olduğunu söyler. Mayıs ise çok şaşırmıştır. İnsan kendi abisini takip etmesi için neden birini tutsun dur ki. Akın abisi Arın'ın bir günlük programını kendisine verir ve gider. Mayıs yaptıklarının doğruluğunu sorgularken kendisini ertesi gün Arın Arıkan'ı takip ederken bulur.

Sabah kahvaltısı için geldiği kafede dakka bir gol bir Mayıs kendisini ifşa eder. Arın'ın önüne kadar düşen telefonuna bakarken Arın telefonunu Mayıs'a uzatır. Mayıs hızla oradan uzaklaşırken öğle yemeği için gideceği restoran da tanınmamak adına üstünü değiştirir. Ancak Mayıs'ın unuttuğu daha doğrusu Akın'ın dosyaya yazmayı atladığı bir detay vardır ki; o da restoran rezerve olmadan müşteri kabul etmemektedir. Ne yaptıysa içeri girmeyi başaramayan Mayıs en sonunda açık bulduğu bir penceren içeri dalar ve kendisini Arın Arıkan'ın kucağında bulur. Hem de erkekler tuvaletinin ortasında.

İlk günden kendisini Arın'ın gözüne sokmayı başaran Mayıs tam bir fiyasko ile sonuçlanan dedektiflik oyununu kendince sonlandırır ve soluğu evde alır. Ancak Mayıs'ın hesaba katmadığı ve Arın'ın ve kendisinin zor durumda kalacağı bir şey vardır bu da kendilerini görüntüleyen bir gazetecinin tuvaletteki resimlerini gazeteye basmasıdır. 

Ertesi gün Mayıs her şeyden vazgeçmişken kapısında Arın Arıkan'ı görmesiyle her şey daha da karmaşık hale gelir. Arın çıkan fotoğraflarını Mayıs'a gösterir ve bu durumdan ve kendisinin iş hayatındaki mevkisinin zarar görmemesi için Mayıs'a kısa bir süre sevgili rolü oynamaları gerektiğini söyler. Her ne kadar Mayıs için işler içinden çıkılmaz bir hal alsa da kendi adını da temizlemek adına sevgililik oyununu kabul eder ve bundan sonrası ikili için daha da karmaşık bir hal alır. 

Kübra Nur Son Çarem kitabını alırken açıkçası çok eğleneceğimi düşünmüştüm ve yanılmamışım. Her ne kadar yeşilçam tadı barındırsa da bir gece de bitirdiğim eğlenceli ve bir o kadar da aşk kokan bir kitaptı. Mayıs ve Arın çiftini çok sevdiğimi söylemeliyim. Akın'ın kardeşini takip ettirmesi ve bunun sayesinde de Arın'ın Mayıs'ı bulması, aslında farkında olmadan Akın'ın abisinin hayatının aşkını bulmasına yardımcı olması da ayrıca güzeldi. Ancak sonu bence dahada uzatılarak daha farklı bir şekilde bağlanabilirdi. 

Kübra Nur'a yeni kitaplarında ve yazarlık hayatında başarılar; size de keyifli okumalar diliyorum.

Tanıtım Bülteninden

Hiç tanımadığım bir adamı bir sapık gibi takip etmeyi kabul etmiştim. Evet, şimdi de bu saçma ve nasıl yapacağıma dair tek bir fikrimin bile olmadığı iş için hazırlığımı bitirmek üzereyim. Üstümde beyaz yazlık bir elbise var. Başıma büyük, hasır şapkamı taktım ve açık sarı saçlarımın omuzlarımdan dökülmesine izin verdim. Gözümde güneş gözlüklerim ve kolumda çantamla aynadaki görüntüme baktım. Narin ve zarif görünüyordum. Bu halimle bir ajan olamayacak kadar süslüydüm. Neyse ki işin temelinde zaten gerçek bir ajan olmamam yatıyordu. Çantamdan fotoğrafları çıkarıp hedefime, akşamdan beri, milyonuncu defa baktım. Biraz özgüven sağlamak adına genişçe gülümseyip kendimi görevime hazırladım. “Senin için geliyorum ve sen, bu şehirde tutunmam için benim son çaremsin!

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 350

Agapi Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?