Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - İçindeki Fesatlıktan Kurtul

Merhabalar

Bayan X her defasında kendini aşamaz dediğim noktada kendisini aşmayı başarıyor ve level atlayarak devam ediyor.
Geçen hafta televizyonumuz patladı. Evlendiğimizden beri kullandığımız tüplü televizyon sabah ben kahvaltı hazırlarken birden patladı. Gidip baktığımda çalışmadığını, içinden dın dın şeklinde ses geldiğini gördüm. Hemen fişlerini çekip bıraktım. Aynı gün televizyon tamircisi arkadaşlarımı aradığımda yüksek akım tarfosunun yanmış olabileceğini, eski tüplü televizyon olduğundan artık yapılsa dahi eski performansı vermeyeceğini kısacası uğraşmamamız gerektiğini söylediler. Eşim ve ben her ne kadar şu anda yeni bir televizyon bütçesine sahip olamasak da; el mecbur televizyon bakmaya başladık. (Hoş bana göre olmasa da olurdu. Kitap okuyorum zaten televizyon ile pek işim yok)

Biraz araştırma yaptıktan sonra bir akşam son sistem smart özelliği olan 109 ekran bir televizyon almaya karar verdik. Eşimin tercihi biraz daha uygun, smart özelliği olmayan bir televizyon olsa da; biliyorum ki aldıktan sonra keşke diyecek. Bende bunu bildiğimden aldığımız televizyonu gösterdim ve güzelde bir indirim oranı, kasko ve ek garanti ilaveleriyle televizyonu çok uyguna getirdik.

Aradan geçen üç günün sonunda Bayan X ile bir ortamda karşılaştığımızda başka bir arkadaşımda aynı ortamdaydı ve televizyon konusundan haberdar olduğundan hayırlı olsun dileklerini iletti. Bu arada sevgili Bayan X hemen kendi televizyonlarının da bozuk olduğundan, zaten iyi göstermediğinden vs. anlatmaya başladı ve bombayı patlattı. "Bizim de artık televizyon almamız farz oldu." 

Diyebilirsiniz ki; ne var bunda bozuktur. Almak istemesi normal. Tabii ki herkes istediğini, istediği zamanda, istediği şekilde almakta özgür. Ancak bizimkinin durumu ihtiyaçtan değil. 

Led ya da LCD televizyon isteklerini uzun zamandır eşine bildirimde bulunuyordu. Bu zamanda tüplü televizyon mu? kalmışmış. Neden eski sistem televizyon evlerindeymiş? Herkes alıyormuş, onlar neden alamıyormuş? Bunun gibi devam eden bir sürü bahaneyi sıralamış eşine. Eşi de gereği olmadığını vs. söyleyip konuyu kapatmış. Buraya kadar her şey normal görünüyor olabilir. İşin asıl kısmı bundan sonra başlıyor.

Şimdi öncelikle ben bu konuları nereden mi biliyorum? Bayan X'in eşi eşimin en yakın arkadaşı ve televizyonumuz patladığında ve televizyon arayışında olduğumuzu duyduğunda eşime ilk söylediği " Eyvah! Siz televizyon alırsanız ve bizimki duyarsa, kesin biz de alırız."

Pardon ama biz televizyon aldığımızda siz neden televizyon almak zorundasınız? Bizimle göbekleriniz bir mi kesildi? Kaldı ki sağlam bir televizyon varken, bütçemi zorlayarak ben neden televizyon alayım? yada sen neden televizyon alasın? (Bu arada maddi durum gerçekten içler acısı)

Bayan X'in yaptıklarımı yapma, aldıklarımı alma konusunda sınırı yok maalesef. Zaman zaman sizlere benimle nasıl aşık atmaya çalıştığını yazacağım. Siz olsaydınız ne kadarına katlanabilirdiniz? Gerçekten merak ediyorum. Zorunluluk nedeniyle katlandığım kişiliklerden olur kendisi ve evime de sürekli giren çıkan bir tip ne yazık ki!... İçindeki başkalarında gördüğünü kendine empoze etme, başkalarını kıskanma ve fesatlık huyunu bırakmadığı sürece hiçbir yere gelemeyecek maalesef. Bu tarz davranışlar bana göre kişilik bozukluğunun nedeni. İnsanın azıcık kendi fikri olur. Azıcık kocasına acır da; kendisine çeki düzen verir. Ama nerede? Bu alışveriş çılgınlığı ve alışveriş manyaklığı yüzünden başlarına gelmeyen kalmadı ama halen daha akıllanmadı. Yakın zamanda yeni televizyon haberini veririm sizlere.

Yeni notta görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Anladığım kadarıyla eşleriniz iyi anlaşıyor. Eşinizin hatırı için iyi geçinmek zorundasınız. Bu tiplerden çok var maalesef. Size kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Serteli;
      Evet çok iyi anlaşıyorlar ve ortada sorun yokken de maalesef mesafe konulamıyor.

      Sil
  2. Hepimizin hayatında var malesef böyle tipler,üstelik istenmeyen ot burnunda biter hesabı hep dibimizde olan kişiler.Ne diyelim taklitler asıllarını yaşatırmış😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Misali;
      Evet maalesef var ve mecburen katlanıyoruz:(

      Sil
  3. Eşine yazık ya .... sen görüşmeyi-zor da olsa - kesebilirsin eşi naaapsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz;
      Evet bir de işin bu kısmı var. Haklısın.

      Sil
  4. Sizin durumunuz çok zor. O x kişilerden çok var. İş hayatında dolu. yavaş yavaş kopmaya çalışın. eşiniz de evinizde olanı en az anlatmaya çalışsın. İyi ki bloglar var. İçimizi iyi döküyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmas Koçan;
      Blog sayesinde azıcık rahat ediyorum. Ama kopulacak durumda değil maalesef.:(

      Sil
  5. açıkcası bu kadar niyeti art olan kişiyi evime sokmazdım sanıyorum ki müsaitsin bir kaç hobi kurs falan bişeyler uğraşlar bul kendine evde olma müsait olma durumunu azalt senin ruhuna yazık bu tip insanlar enerji emiciler benim kanımca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzmanamator;
      Bunun müsaitlikle alakası yok. Benim tarafımdan akraba oluyor aynı zamanda. O nedenle mecburen görüşüyoruz. Elimden geldiğince uzak kalmaya çalışıyorum ama kırk yılda bir geldiğinde bile yetiyor canıma:(

      Sil
  6. Kıskançlık kötü bir şeydir ancak pek çok insan yaşantısını bu duyguların etkisinde şekillendirmektedir. Kötü duyguların etkisinden kendimizi kurtarmak dileği ile çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Böyle insanlar var ne yazık ki.Sana Allah'tan sabır diliyorum yoksa tahammülüde bir zor.Bende nazara çok inanırım ve bazı iş arkadaşlarımın ciddi nazarı değdiğine inanıyorum çğnkü bir yıldır gözlerinin içine baktığım kaktüslerim bit kaç kişi gördükten sonra ki kim olduklarından eminim çürüyüp gştmezdiler :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su'nun Harikalar Diyarı;
      Evet nazara bende çok inanırım. Allah size de sabır versin inşallah.

      Sil
  8. Benim de en yakınlarımdan biri böyle bir şey aldığımda fark etmemesi için çaba harcıyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Dünya;
      Böyle insanlar insanın yaşam enerjisini alıyorlar maalesef:(

      Sil
  9. bu bayan X lerden hep olucak maalesef kaçış zor gibi sabırlar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvimciği;
      Evet bazı bağlar olduğunda kaçış yok maalesef:( Çok teşekkürler.

      Sil
  10. Merhaba;
    Blog adresime askerde olduğum sebepten dolayı giremiyordum. Askerden geldim ve bloğu düzene koydum. Ziyaretinizi ve takibinizi beklerim. Konuyla alakalı değil ama kusuruma bakmayın. :)

    YanıtlaSil
  11. Beyda Hanım, böyle bir zorunluluk olmamalı ama. Yani istemediğiniz, hoşlanmadığınız ve anlattığınız kadar fesat birisine tahammül etmek zorunda değilsiniz ki... Yani ben edemezdim açıkçası. Ne kadar boş ve basit davranışlar bunlar. Biri televizyon aldı diye kendisini de almak zorunda hissetmesi. Ve eşi de güçlü bir duruş sergilemiyor sanırım. Her dediğini yapıyor. Bu nedenle bu şahıs daha da abartılı hareket ediyor gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dert Anası;
      Ben bugünün notu. Beyda ile birlikte yazıyoruz artık.:)
      Maalesef benim tarafımdan akrabalık durumları var. Eşi evet bu konuda fazlasıyla pasif ve artık eşinin kaba tabirle söyleyeyim, karı dırdır çekmektense dediğini yapıyor:( Acı durum ve kötü bir durum.

      Sil
  12. Ekonomik savaş, fesatlık, kıskançlık, rekabet ne ararsanız var :) Herkes başkasıyla uğraşacağına kendi işine baksa daha iyi olmaz mı diye düşünüyorum. Ben dünkü durumumdan daha iyi durumdaysam bu benim için olumlu bir gelişmedir. Kısır rekabetlere hiç gerek yok. İlgi çekici bir yazıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim Erdoğan;
      Bütçe düşünen kim? Umurunda bile değil...

      Sil
  13. Aa ben bunu kurgu sanmiştim ama..🤔

    YanıtlaSil
  14. Mesafeyi koruyarak devam, hepimizin hayatında var böyle insanlar. Bazılarından uzaklaşmayı başarırsın ama bazıları da zorunluluktan birliktesindir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo Diyet;
      Mesafeyi koruduğumuz halde böyle. Korumasak düşünmek bile istemiyorum:(

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.