Ana içeriğe atla

Yılmaz Özdemir - Kısa Sürdü Babamın Devrimciliği

 

Yılmaz Özdemir Kısa Sürdü Babamın Devrimciliği 

"Biz bildiklerimizi, okuduklarımızı, duyduklarımızı hatta düşlediklerimizi ona anlatıyor ve arkasından onun da devrimciliğe dört elle sarılmasını bekliyorduk. O da sekiz köşeli kasketiyle başını sallaya sallaya bizi dinliyor, sonunda, 'Herkesi nasıl eşit yapacaksınız, herkesi nasıl kurtaracaksınız?.. Zor iş...' diyordu. Öte yandan bir de çektiklerini, yoksulluğunu düşünüyor, 'Keşke olabilse!.. Keşke yapabilseniz!..' diyor, inanacak gibi oluyor, kendisini inanmaya zorluyor ama inanamıyordu. 'Hiç aklım kesmiyor ki olsun,' diyor ve hemen ekliyordu, 'Ne yaparsanız yapın, orduya karşı yapamazsınız!.. Ordusuz olmaz. Ordu olmadan hiçbir şey olmaaaz... Ordu müsaade etmeeez!..' ”

Basım Yılı : 2024

Sayfa Sayısı : 201

Cinius Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Simitli Tost Ve Yumurta Tarifi

Merhabalar Evimizin karşısında bir simit fırını var.

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Islak Saçlar Ve Zararları

Merhabalar Çoğumuz ıslak saçların zararlarını bilmiyoruz.

Erdoğan Karabıyık - Urla Esintileri

Cemil Kavukçu - Yalnız Uyuyanlar İçin Kitap Alıntısı

Duygu’nun dudağında hafif bir büklüm oluşuyor.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sürprizimi Açıklama Zamanı

Merhabalar Dün duyurusunu yaptığım sürprizin geldi çattı açıklanma zamanı. Benim için çok heyecan verici bir proje olduğunu kabul ediyorum. İçim içime sığmıyor desem yalan olmaz hani. O kadar heyecan yaptım. Allah'ım utandırmasın inşallah.