Merhabalar
Sağlıklı yaşam sürecim tüm hızıyla devam ediyor. Bende bu süreçte yeni denediğim tatları da sizlerle buluşturmaya devam ediyorum. Bugün günlerden kereviz köftesi. Kereviz özellikle karaciğer olmak üzere vücudumuz için çok ama çok faydalı bir besin. Ancak çoğu kişi, özellikle çocuklar ne yazık ki tadını pek sevmiyor. Bunlardan biri de bizim ev halkı. Evde ne pişirse itirazsız yenir ancak pek severek yedikleri söylenemez. Bende bu süreçte sevmedikleri tatları köfte şeklinde onlara sunuyorum. Böylelikle hem daha severek yiyorlar, hem de vücutlarına sağlıklı besinler alıyorlar. Ev halkı bu köfteye bayıldı. Üzerindeki sos ile de lezzeti daha da arttı. Ayrıca baskın kereviz tadı da olmuyor.
Hadi o zaman kereviz köftesinin tarifine geçelim.
Malzemeler
Orta boy haşlanmış kereviz (Yapraklarını kullanmıyoruz. Acılık vermesin.)
1 yumurta
4 kaşık mısır unu
Kişniş
Fesleğen
Kimyon çok az
Kırmızı toz biber
Pul biber
Zeytinyağı
Taze nane
Maydanoz
Soğan
Sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı karbonat
Üzerine çırpılmış süzme yoğurt
Sosu İçin;
Tereyağı
Domates Salçası
Dövülmüş sarımsak
Kırmızı toz biber
Kekik
Yapılışı;
Kerevizi soyup limonlu suda bekletelim. Sonrasında bir tencereye yarım limon sıkıp, suyu koyup kerevizleri haşlayalım. Haşaldıktan sonra suyunu dökelim. Ezici yardımıyla haşlanmış kerevizleri ezelim.
Blender içine soğan, sarımsak, tazen nane, maydanozu koyup iyice çekelim. Bir kabın içine ezdiğimiz kerevizleri ve blender içindeki malzemeleri ilave edelim. 1 yumurta, zeytinyağı, mısır unu, kişniş, pulbiber, tuz, karabiber, fesleğen, karbonat ve kimyonu da ilave edip iyice karıştıralım.
Bir kaşık yardımıyla yağlı kâğıt serilmiş tepsiye köfte şeklinde dökelim. 170 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Daha yüksek ısıda olmasın. İçi çiğ kalır.
Diğer yandan bir tavaya tereyağı ve sarımsağı koyup kavuralım. Domates salçası, kırmızı toz biber ve kekik ilave edip sosu pişirelim.
Bir tabağa köftelerimizden alalım. Üstüne çırpılmış süzme yoğurt koyalım. En son hazırladığımız sosu da üzerine dökerek servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet, bal şeker olsun.
Not: Mısır unu bağlayıcı niteliğinde olduğundan çok fazla koymayalım. Yoksa çok un olur ve köftelikten çıkar. Ayrıca bu köfte sossuz olarak da gayet güzel oluyor.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Kerevizi pek severim. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilebemkuşağı;
SilTeşekkürler:) Yaparsın o zaman sende:)
Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık. :)
YanıtlaSilBirpembesever;
SilSende çok seversin bence mutlaka denemelisin:)