Ana içeriğe atla

Ryunosuke Akutagava - Tuhaf Bir Hikaye

 

Ryunosuke Akutagava Tuhaf Bir Hikaye

Edebiyat dünyasına 1914 yılında yayınlanan “Yeni Düşünce Akımı” dergisindeki “İhtiyarlık” öyküsüyle giren Akutagava Ryunosuke, Rashomon öyküsüyle ünlenmiş ve “Burun” öyküsüyle Natsume Soseki’nin övgüsünü kazanmıştır. Endişe ve korkuları yüzünden 1927 yılında yüksek dozda uyku ilacıyla dünyaya gözlerini yuman yazar geride 150’den fazla kısa öykü ve 19. ciltlik eser bırakmıştır. Bir solukta okuyacağınız bu kitapta “Çocuğun Hastalığı” hikâyesiyle yazarın hayatına dokunurken, “Tanrı Agni”, Ejderha”, “At Bacakları”, “Siyahlara Bürünen Meryem Ana”, “Yeşil Soğanlar”, “Agucuk Bugucuk”, “Tuhaf Bir Hikâye”, “Sessiz Malikâne” hikâyeleriyle fantastik bir yolculuğa çıkacaksınız.

Basım Yılı : 2022

Sayfa Sayısı : 110

Japon Yayınları

Çevirmen: Esmanur Yiğit

Çevirmen: Esranur Yiğit

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Birikim Yapmanın Önemi

 

Nilgül - Arabesk Günler

 

Nermin Yıldırım - Ev Kitap Alıntısı

 

Ayten Gökçer Vefat Etti

 

Zülfü Livaneli, Erdal Öz - Sazın Teli Koptu

 

Yurt