Ana içeriğe atla

Fırında Patates Oturtma

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecim tüm hızıyla devam ederken, arada ailemle birlikte onlara yaptığım yemeklerden yiyorum. Her ne kadar patates sağlıklı yaşam sürecine çok uygun olmasa da, sağlıklı yaşama uygun şekilde patates tarifleri hazırlıyorum. Hem ben yiyebiliyorum, hem de aileme kızartma olmadan daha sağlıklı şekilde beslenmeleri için ortam hazırlamış oluyorum. İşte bunlardan biri de fırında patates oturma.

Normal şartlarda patateslerin kızartılarak yapıldığı bu tarifi, ben fırında patatesleri kızartarak yapıyorum. Hem hafif kumpir tadıyla, hem de daha sağlıklı ve hafif olması nedeniyle tercih ediyorum. O zaman buyurun tarife.

Malzemeler;
Patates 
Kıyma
Soğan
Sarımsak
Karabiber
Tuz
Salça
Kimyon
Zeytinyağı

Yapılışı;
Patatesler arzu ettiğiniz şekilde dilimlenerek tuzlanır ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizilerek fırında 180 derecede pişirilir. Tam kızartmıyorum çünkü yeniden fırına girecekleri için kuruma yapabilir.

Tavada kıyma zeytinyağı ile kavurulup, doğradığımız soğanlar ilave edilerek  soğanlar pembeleşene kadar pişirilir. Sonrasında salça, kimyon, karabiber ve tuz ilave edilir. Harcın sulanması için azıcık su eklenerek birkaç taşım kaynatılır. 

Fırın kabına bir sıra patates, bir sıra soğan şeklinde dizilir. Her kata yine sarımsak dilimleri eklenir. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz üstüne kaşar rendesi de koyabilirsiniz. Ben tercih edtmiyorum. Ertesi güne kalan yemek olduğunda kaşar kuruma yapıyor ve tadını sevmiyorum.

Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. En sevdiğim yemeklerden, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Oo ellerine emeğine sağlık canım benim çok güzel görünüyor yarın bende denerim patates hep sevelir 😊sevgiler canım benim 💕😊

    YanıtlaSil
  3. Askerde aşçıydım. Her hafta mutlaka ihraciyede çıkardı bu yemek. 2 büyük tepside yapardım. Çok severek yaptığım bir yemekti. (tabi askerdeyken) Sürekli de yerim.(anneme yaptırarak) :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?