Ana içeriğe atla

Hünkar Beğendi

Merhabalar
Sağlıklı yaşama yeniden başladığımdan beri evdekilere de sağlıklı yemekler yapmak derdindeyim. Her ne kadar arada onlar için gönül yapıcı yemekler yapsam da(makarna, mantı gibi.) genel olarak evdekileri de kendime uydurmuş durumdayım. Şükür ki onlarda şikayet etmeden yiyorlar. 

Geçtiğimiz günlerde severek yediğimiz hünkar beğendiyi yaptım. Evdekilerde çok sevince ayıla bayıla tüketiyorlar. Hadi o zaman diyete uygun tarifine geçelim.

Malzemeler;
Kuşbaşı et
Domates ya da salça
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Soğan

Beğendi için;
Patlıcan
1 çay bardağı süt
Tereyağı
Tuz
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı;
Öncelikle eti bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Zeytinyağı ilave edip soğanları da ekleyerek iyice kavuruyoruz. Son olarak karabiber, tuz ve domates ya da salçayı ilave edip biraz pişirdikten sonra üzerine biraz su ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Diğer tarafta patlıcanları közleyip soyuyoruz ve doğruyoruz. Tavada tereyağı eritip ve üstüne patlıcanlar eklenerek iyice ezilmesi sağlıyoruz. Kısık ateşte bir çay bardağı süt yavaş yavaş ekleyerek patlıcanları pişiriyoruz. Son olarak kaşarı ekleyip eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz.Piştikten sonra servis tabağına alıp üerine pişirdiğimiz etleri ilave ederek servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Hünkar beğendi yaparken patlıcanların çekirdeksiz olmasına dikkat edin. Yoksa tadı pek hoş olmuyor.

İçerisinde un olmadığı için sağlıklı yaşam sürecimde rahatlıkla tüketiyorum.  Orjinalinde bir kaşın un var. Dilerseniz un eklereyek de yapabilirsiniz ama ben eksikliğini hissetmedim.

Yazdan bu sene közlenmiş patlıcan koymadığım için kışın yeniden yapmam mümkün olmaz ama inşallah seneye dondurucuya köz patlıcan fazla fazla koyarak kışın yiyebiliriz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. severek yediğim bir harika bir yemek adı boşuna hünkar beğendi değill, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Sabah, öğle, akşam hiç bıkmadan yiyebileceğim tek yemek. En en en sevdiğim.

    YanıtlaSil
  3. Hünkar beğendi severek yediğim yemeklerden elinize sağlık tarif için teşekkürler Beyda hanım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Hıdırellez Nedir?

 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Ömür İklim Demir - Muhtelif Evhamlar Kitabı

 

Debbie Macomber - Bir Buket Aşk (Blossom Sokağı Serisi 10)

Merhabalar Debbie Macomber okumak benim için çok hızlı koşup, biraz nefes almak gibi.