Sağlıklı yaşama yeniden başladığımdan beri evdekilere de sağlıklı yemekler yapmak derdindeyim. Her ne kadar arada onlar için gönül yapıcı yemekler yapsam da(makarna, mantı gibi.) genel olarak evdekileri de kendime uydurmuş durumdayım. Şükür ki onlarda şikayet etmeden yiyorlar.
Geçtiğimiz günlerde severek yediğimiz hünkar beğendiyi yaptım. Evdekilerde çok sevince ayıla bayıla tüketiyorlar. Hadi o zaman diyete uygun tarifine geçelim.
Malzemeler;
Kuşbaşı et
Domates ya da salça
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Soğan
Beğendi için;
Patlıcan
1 çay bardağı süt
Tereyağı
Tuz
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı;
Öncelikle eti bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Zeytinyağı ilave edip soğanları da ekleyerek iyice kavuruyoruz. Son olarak karabiber, tuz ve domates ya da salçayı ilave edip biraz pişirdikten sonra üzerine biraz su ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta patlıcanları közleyip soyuyoruz ve doğruyoruz. Tavada tereyağı eritip ve üstüne patlıcanlar eklenerek iyice ezilmesi sağlıyoruz. Kısık ateşte bir çay bardağı süt yavaş yavaş ekleyerek patlıcanları pişiriyoruz. Son olarak kaşarı ekleyip eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz.Piştikten sonra servis tabağına alıp üerine pişirdiğimiz etleri ilave ederek servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Hünkar beğendi yaparken patlıcanların çekirdeksiz olmasına dikkat edin. Yoksa tadı pek hoş olmuyor.
İçerisinde un olmadığı için sağlıklı yaşam sürecimde rahatlıkla tüketiyorum. Orjinalinde bir kaşın un var. Dilerseniz un eklereyek de yapabilirsiniz ama ben eksikliğini hissetmedim.
Yazdan bu sene közlenmiş patlıcan koymadığım için kışın yeniden yapmam mümkün olmaz ama inşallah seneye dondurucuya köz patlıcan fazla fazla koyarak kışın yiyebiliriz.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
severek yediğim bir harika bir yemek adı boşuna hünkar beğendi değill, paylaşım için teşekkürler :)
YanıtlaSilSabah, öğle, akşam hiç bıkmadan yiyebileceğim tek yemek. En en en sevdiğim.
YanıtlaSilHünkar beğendi severek yediğim yemeklerden elinize sağlık tarif için teşekkürler Beyda hanım
YanıtlaSilEnfes görünüyor. :D
YanıtlaSil