Ana içeriğe atla

2020 Mart Ayında Okuduklarım

Merhabalar

Kendimi tebrik ediyorum diyerek başlamak isterdim

ama maalesef bu ay ilk aylara göre daha düşük bir okuma oranıyla mart ayı okuduklarımı sizlere sunuyorum. Elimdeki kitaplarımı bilenler bilir satmayı düşündüğümden, geneli elimden çıkartmak istediğim kitaplardan oluşuyor. Virüs süreci geçene kadar elimdeki kitapları okumak niyetindeyim ki, inşallah bu süreç geçtiğinde sattığım kitapları sahiplerine teslim edebileyim. (Dipnot olarak belirtmem gerekirse kitaplarım satışta ancak şu anda teslimat vs. yapmıyorum. Ayırtan arkadaşların kitaplarını inşallah bu zor günler geçtikten sonra teslim edeceğim.)

Mart ayında toplamda 2624 sayfa okuyarak bu senenin en düşük okuma seviyesine geldim. Ancak Nisan bu sayı daha da düşecek, zira Nisan ayında kendimizi ailecek dizi ve filmlere verdik. Ailecek zaman geçirdiğimiz için kitap okumam pek mümkün olmuyor. Elimde okuduğum kitap bile kaç günlerdir süründü kaldı. Tek kitap okuyabilirsem kendimi şanslı sayacağım yani.

Neyse sizleri mart ayı okuma listemle başbaşa bırakıyorum. Nisan ayı umutsuz vaka biliyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Sağlıkla ve evde kalın.

  1. Fatih Murat Arsal - Kalbim Seni Unutmuşken 480 sayfa
  2. Sarah Maclean - Aşk Mevsimi 376 sayfa
  3. Barbara Wallace - Sen, Ben ve Bir Hafta Sonu 280 sayfa
  4. Karen McQuestion - Evrene Fısıldanan Dilek 336 sayfa
  5. Merve Akıncı - Şahmelek 496 sayfa
  6. Rachel Gibson - Adı Aşk Olmalı 288 sayfa
  7. Jennifer Probst - Kalp Yolunu Seçer 368 sayfa

Yorumlar

  1. Hepsi de tuğla gibi olmalı, 😊. Bence iyi iş çıkarmışsın Beydacığım. 30 gün fazla uzun bir zaman değil zira. Sen tebrik etmeden de ben seni tebrik ediyorum 👍👏👏👏🌷🌷🌷😊

    YanıtlaSil
  2. I used to be a fast reader but now i hardly read.

    YanıtlaSil
  3. 7 kitap bir ay için güzel bence:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Beyda'nın Kitaplığı bence çok güzel bir rakama ulaşmışsın. 5 i geçmişsen bence büyük başarı. Tabi senin kendi hedeflerin olunca düşük gelmesi düşünüce normal ama bence gerçekten çok iyi bir rakam hele ki kalınlıkları göz önüne alındığında. Mart ayındaki psikoloji sanırım her alanda etkiledi bizleri ki şu sıralar canım ne bir şeyler okumak ne de izlemek istiyor. Durum böyle olunca ben de senin okumuş olduğun kitaplardan biri olan FMArsal Kalbim Seni Unutmuşken'e başlamaya niyetlendim dün. Ne kadar akıcı bir kalemi olduğunu göz önüne alarak iyi bir başlangıç yapacağımı düşünüyorum ay için. 10 gün oldu başlayalı bende kitap okumada tık yok bakalım. Neyse yorumda çenem açıldı yinee. Kendine çok ama çok iyi bak sağlıklı günler dilerim. Umarım Nisan ayında hedeflediğin sayıya olaşırsın :)

    YanıtlaSil
  5. Bence yine süpersin sevgili Beyda, kendine haksızlık etme :)

    YanıtlaSil
  6. @YILDIZ'ın dediğine gülmeden geçemedim :) "Hepsi tuğla gibi olmalı" :D

    YanıtlaSil
  7. Daha kötülerini yaşadığım için bence gayet güzel bir sayı. :)
    Kalbim Seni Unutmuşken Mart ayında ortak okumamız olmuş. Umarım Nisan ayı istediğin gibi geçer Beyda abla. ♥
    Bu arada son yazımda seni meydan okumaya davet ettim, cevaplarını bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. Sounds they are great reading!
    Lovely books!

    Be safe!

    YanıtlaSil
  9. Vallahi kıskandım :) bravo!

    YanıtlaSil
  10. Olsunn, bazen arada oluyor böyle. Yine de mart ayı verimli geçmiş. Ben de şu sıralar kendimi dizi ve filmlere vermiş durumdayım. :)

    YanıtlaSil
  11. Bir ayda 7 kitap bence çok iyi. Ben bu sene daha 7 kitaba çıkamadım.

    Karantinada ben de kendimi filmlere verdim. Kitaplara konsantre olamıyorum. Kafa dağıtmalık eğlenceli filmler izliyorum. Bu yüzden bu ay sadece bir kitap okuyabildim. Zaten bu sene kendime haftada bir kitap hedefi koymuştum. Geride kalmış sayılmam. Yine de geçmişte okuduğum kitap sayılarını düşününce garip geliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.