Ana içeriğe atla

Sarah Maclean - Aşk Mevsimi

Merhabalar

Elimdeki Sarah Maclean kitaplarını şükür sonunda bitirdim.
Gerçi sırayla yorum yapmadığımın farkındayım ama okudukça hemen yorum yapmaya çalışıyorum. Zira araya zaman girince konuları unutabiliyorum. Çok okumanın da zararları var. Karakterler birbirine girebiliyor.

Leydi Alexandra Elizabeth Stafford kısaca Alex iki arkadaşı Ella ve Vivi ile birlikte evlenmeyi düşünmeyen kişilerdir. Alex 17 yaşında kumral, bronz tenli, yeşil gözlü bir kızdır.  Alex'in annesi ise aksine kızının evlenmesi için çabalamaktadır. Annesi Alex'in ilk sezonu için delicesine hazırlık içindeyken, bu durum Alex'in umurunda bile değildir. Alex evlilik yerine daha çok akılla ilgili şeyleri düşünmektedir ve kendisine de güzelliği için değil aklı için gelmelerini beklemektedir. Alex anne ve babası dışında üç erkek kardeşi ile birlikte yaşamaktadır. 

Blackmoor Kontu Gavin Sewell babasını yakın zamanda kaybetmiş, babasının ölümünden sonra yerine yeni Kont olmuştur. Alex ile çocukluklarından beri arkadaşlardır. Babasının ölümü her ne kadar kaza gibi görünse de, Gavin bunun kaza olduğuna inanmaz. Çünkü babası iyi bir binicidir ve kaza yaptığı bölgeyi çok iyi bilmektedir. Fakat gelen rapor babasının kaza sonucu öldüğünü göstermektedir. Kont her ne kadar bu rapora inanmış görünse de, babasının ölüm nedenini araştırmadan duramaz. Babasının ölüm nedenini bulmaya kararlıdır.

Tüm bu süreçte Alex kendisine yardım etmeye başlar. Tabii ikili arasındaki çekim kaçınılmazken, duygularını itiraf etmek o kadar kolay değildir. Hele bir de Gavin Alex'in kardeşlerinin arkadaşıyken ve abisi gibiyken.

Kitabı çok sevdiğimi söyleyemem. İçine polisiye harmanlanmış ama ben daha ilk dakikadan katili buldum. Yani işin polisiye kısmı olmamıştı.

Alex'in başlarda evlenmem diye diretip, sonrasında sürekli Gavin'i kıskanması, onunla ilgili hayaller kurması da karakteri kendiyle çeliştirdi. Bunun yanı sıra Alex'de dahil olmak arkadaşları da hiç dönem kızları gibi değildi. Bazı yerlerde tam bir büyük gibi, bazı yerlerde de çocuk gibi olmalarını sevmedim. Yazar bu konuda arada kalmış gibi. Oturmayan kişilikler kitaptan soğumama neden oluyor.

Gavin karakterini sevdim. Bizdeki gibi arkadaşımın kardeşi mantığındaydı ama en sonunda kalbine yenildi. 

Aşk kitabı desem değil, polisiye desem değil. Arada derede kalmış. Çünkü kitapta o tutkuyu ve aşkı çok fazla hissedemiyorsunuz. Tarihi historical kitaplar okumuş biri olarak çok daha iyilerini okuduğumu söyleyebilirim.

Zaman geçirmek adına okunabilir mi? belki. Benim için nötr bir kitap. Okumasam da olurmuş. Okuduğum için bir şey kaybetmediysem de kazandığımı da söyleyemem.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve sağlıklı günler sizlerle olsun. Virüse dikkat.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Kararlı ve sivri dilli bir genç kadın olan on yedi yaşındaki Leydi Alexandra, ağabeyleri ve onların arkadaşlarıyla dolu bir evde büyüdüğünden kendini korumayı öğrenmiştir. Ne yazık ki soylu bir hanımefendi için bunlar pek de takdir edilen özellikler değildir. Yine de Alex’in annesi kızını makul, saygın ve zengin bir adamla evlendirme hayalleri kurmaktan geri kalmamaktadır.

Alex ile yakın arkadaşları Ella ve Vivi elbise provaları, danslar, yemekli partiler arasında kendilerini eş adaylarından uzak tutmayı başarmışlardır. Ancak Blackmoor Kontu gizemli bir cinayete kurban gittiğinde, Alex gerçeği ortaya çıkarmak için kontun oğluna yardım etmeye karar verir. Şeytani bir yakışıklılığa sahip olan eski dostu Gavin, evlenmeyi asla düşünmeyen Alex’in özgürlük rüyasını sonunda mutlu bir yuva hayaline dönüştürebilir mi?

Casusluk, cinayet ve diğer gizli kapaklı işlerle dolu bir maceraya atılan bir kadın, eş bulmaya ayıracak vakit bulabilir mi?

Bu yılın aşk sezonu başlıyor!

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 376

Nemesis Kitap

Çevirmen : Pınar ÖCAL

Yorumlar

  1. Peş peşe okuyunca ben de unutuyorum. Çok okumanın yan etkileri 🤭
    Kitap pek ilgimi çekmiyordu, yorumunu okuyunca okumasam da olur dedim Beyda abla. Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Düşler Kitaplığı;
      Canım daha iyileri var. Aynen okumasan da bir şey kaybetmezsin.

      Sil
  2. Hımm,katil kimmiş merak ettim şimdi?😊

    YanıtlaSil
  3. Yeni hazırladığım meydan okumaya davetlisiniz efenim, bekleriz :).

    YanıtlaSil
  4. Bu tür kitaplar kafa dağıtmak için idealler ...

    YanıtlaSil
  5. onusu güzelmiş ama gel görki çok kitap okuyamıyorum ama zamanla artacak inşallah teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Okuduğun kitabın hemen yorumunu yazman iyi bir şey. Özellikle historicallarda konular ve karakterler karışabiliyor. Bu yazarın üç kitabını okudum. Diğerlerini de okumak istiyorum ama baskıları tükenmiş. İkinci el toplamaya çalışıyorum. Corona yüzünden takaslarıma ara verdiğim için şimdilik okuyamayacağım. Evden çıkabildiğimiz zaman belki seninle takas yaparız :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?