Ana içeriğe atla

Rachel Gibson - Adı Aşk Olmalı

Merhabalar

Yine uzun zaman önce aldığım ama okumaya fırsat bulamadığım bir kitapla geldim.
Son zamanlarda kafa dağıtan kitaplara acayip ihtiyacım var. Malum her yeri virüs endişesi sarmışken, evde kaldığımız zamanlarda içimi sıkmayan kitaplar okumak istiyorum. 

Joe Shanahan vakti zamanında yaptığı bir hata yüzünden görevinden uzaklaştırılmıştır ve eski dedektiflik günlerine geri dönebilmek istemektedir. Antikalarla ilgili yapılan bir soygun, kendisine işine geri dönebilmek için verilmiş müthiş bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve hak ettiği yere geri dönmelidir. 

Gabrielle ortağı ile antikacı dükkanı işletmektedir. Her sabah düzenli olarak spor yapmaktadır. Kendisini takip eden biri olduğunu fark ettiğinde kendisini korumaya çalışır. Peşindeki kişinin sapık olduğunu zanneder ancak polis olduğunu, daha da kötüsü kendisinin kaçakçılıktan başının belada olduğunu öğrendiğinde polisin teklifini kabul edip işbirliği yapmaya razı olur. Her ne kadar ortağının suçsuz olduğunu düşünse de, deliller neticesinde Joe'e yardım eder.  Kaçakçılık ciddi bir suçtur ve bunu yapan ortaya çıkmazsa Gabriella hapse girecektir. 

Ortağının kirli çamaşırlarını ortaya çıkartmak için en uygun kılıf ise, Joe ile Gabrilelle'nin sevgili olduğu, Joe'nin antikacıda çalışmaya başladığı yalanının ortağa sunulmasıdır. Tabii ikilinin hesaba katmadıkları şeylerden biri de aşktır. 

Kitabın konusu her ne kadar güzel düşünülmüş olsa da, yazım şekli için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Aşkla birlikte polisiye yazmak ne yazık ki herkesin harcı değil. Bu kitapta da ne aşk, ne de polisiye olmamış. 

Gabriella değişik bir kişilikti ve kitaptaki sevdiğim tek karakter. Joe ne yazık ki sevemedim. Kim görse polis ama hata üstüne hata yapıyor. Zaten kitabın en başında yaptığı hata gözümden düşmesine yetti. Gabriella'nın ortağı ise ne yazık ki bencil, insanları kullanmaktan kaçınmayan yılışık herifin teki ve onu kitap boyunca boğmak istedim.

Konusu güzel işlenmiş olsaydı başarılı bir kitap olabilirdi ama benim için zaman kaybıydı. Aşk adına duygu denen bir şey yoktu. Aşkı iliklere kadar yaşatan bir kitap değildi. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

Joe Shanahan, dedektiflik günlerine geri dönebilmek için teşkilatın gözüne girmelidir. O günlerde gerçekleşen büyük bir soygun, ona istediği fırsatı verir. Suçluyu yakalayarak eski günlerine geri dönmeye kararlı olan Joe, baş şüpheli olarak görülen Gabrielle Breedlove’ı takip etmeye başlar. Sonrasında işler karışır. Çünkü Gabrielle takip edildiğini anlamıştır. Joe ise herkesin konuşmaya başladığı bu hırsızlık olayındaki suçluyu bulmaya kararlıdır. Üstelik planı da hazırdır.

Joe’nun hesaba katmadığı bir tek şey vardır: aşk.

'Heyecanlı, sıcak ve romantik.'
Susan Andersen

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 288

Nemesis Kitap

Çevirmen :  Güzin Pelin Direnoğlu

Yorumlar

  1. Diyorsan öyledir hiç bulaşmayalım bu kitaba o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. okuduğun kitapta hiçbir tad alamamak üzücü. geçenlerde benimde başıma geldi. çizgimin dışına çıkmaktan korkuyorum o yüzden

    YanıtlaSil
  3. Zaman kaybıysa hiç gerek yok...

    YanıtlaSil
  4. Bir ara okusam mı diyordum, vazgeçtim şuan :D Yorum için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  5. Bu yazarın Lanetli Talih kitabını yıllar önce okumuş ve çok sevmiştim. O günden beri kitaplarını topluyorum. Çoğunun baskısı olmadığı için takas yapıyorum. Umarım diğer kitapları daha iyidir yoksa kitaplar için boşuna uğraşmışım diyeceğim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Formasyon Analizi Nedir?

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu

 

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.