Ana içeriğe atla

Barbara Wallace - Sen, Ben ve Bir Hafta Sonu

Merhabalar

Barbara Wallace'ın Sen, Ben ve Bir Hafta Sonu kitabını uzun zaman önce çok uygun bir fiyata almıştım.
Şezlong kitaplarından olduğundan kafa dağıtmak için okunabilir dedim. Bu tarz da oldukça fazla kitap okumuş biri olarak maalesef bu kitabı sevemedim. 

Tarih Profesörü olan Charlotte Doherty kardeşinin kendisine attığı bir mail yoluyla aile yadigarı çiftliğin satıldığını öğrenir. Kardeşine ne kadar kızsa da elinden gelen bir şey yoktur. Çiftliği almak için Daniel Moretti ile görüşme talep eder. O çiftliği ne pahasına olursa olsun almalıdır. 

Daniel Morotti başarılı, zengin ve yakışıklı bir iş adamıdır. Hayatında çok fazla kadın gelmiş geçmiştir. Ancak hiçbirine güvenmemektedir. Kadınlar kendisi için sadece gelip geçici varlıklardır. Sürekli kendisinden bir şey istemelerine alışkın olan Daniel artık kadınlardan neredeyse bıkmıştır.

Charlotte Daniel ile olan randevusuna gittiğinde bu işin bu kadar zor olacağını düşünmemiştir. Daniel çiftliği satmak istememektedir. Satsa bile istediği parayı veremeyeceğini söyler. Ancak kendisine aile toplantısı için gideceği hafta sonunda kendisine eşlik etmesi karşılığında çiftliği aldığı paraya geri satacağını söyleyerek bir teklifte bulunur. Charlotte bu teklife sıcak bakmaz. Ancak aile yadigarının yıkılacağını duyunca hafta sonu için olacak bu teklifi kabul eder. Ancak anlaşma bellidir. Bağlanmak yok. Yakınlaşmak ve aşk yok.

Kitap birden başlayıp birden bitiyor. Zaten 280 sayfa. Arada gereksiz diyaloglar oldukça fazlaydı. Yani o satırları da çıkarırsak zaten geriye bir şey kalmıyor. Kitapta sadece sevdiğim kısım Charlotte ve Daniel'ın birbirlerini anlamaları oldu. Charlotte'nin Daniel'in içini görmesi güzeldi. Burada geçen bir kaç diyoloğu sevdim. 

Charlotte'nin arkadaşı Judy aşırı korumacı. Sevmekle sevmemek arasında kaldım. 

Genel olarak sevdiğim bir kitap olamadı maalesef. Zaten hafta sonuna sıkıştırılmış bir konuyu gereksiz diyologlarla uzatmak sıkılarak okumama neden oldu. Benim için zaman kaybı bir kitaptı.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel, sağlıklı ve kitapla geçen bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Milyarder iş adamı Daniel Moretti’nin hayatında birçok kadın olmuştur. Başarılı, güzel ve popüler kadınlar… Ancak hiçbiri, Daniel için tek gecelik ilişki olmaktan ileri gidememiş, onun kalbinin sahibi olmamıştır. Çünkü Daniel için tek bir kural vardır: Bir kadına asla güvenme! 

Tarih Profesörü Charlotte Doherty, geçmişi ve annesiyle arasındaki tek bağ olan aile çiftliğine her şeyden fazla bağlıdır. Kardeşi Michael çiftliği kendisinden habersiz Daniel’a sattığında ise onu geri alabilmek için tüm yolları denemeye karar verir. 

Charlotte çiftliği geri alma konusunda Moretti’yi ikna etmeye çalışsa da başarılı olamamıştır çünkü Daniel sadece kendi kurallarıyla oynayan ve sahip olduklarından kolay vazgeçmeyen bir adamdır. Charlotte’ın hüzünle bakan gözleri bile bunu değiştiremeyecektir. Ancak Daniel’ın hafta sonu katılması gereken bir parti vardır ve başta annesi olmak üzere herkes onu kolunda sevgilisiyle beklemektedir. Daniel, çiftliği karşılığında hafta sonu için sevgilisi rolü oynamasını Charlotte’a teklif ettiğinde, buna en az genç kadın kadar şaşırır. Charlotte’ın çiftliğini geri almaya, Daniel’ın ise bir sevgiliye ihtiyacı vardır. 

İkisinin de yararına olacak bu anlaşmanın kuralları ise basittir: İkisi için bir hafta sonu... Yakınlaşmak yok… Bağlanmak yok…

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 280

Nemesis Kitap

Çevirmen : Güney BECERİKLİ

Yorumlar

  1. Anlatımınıza göre kitapta aşk falan yok ama kitap kapağı bu havayı veriyor,bir de pembe harflerle yazmışlar başlığı,isim de uymamış sanki,"çiftlikte aşk" olsaymış belki uyucakmış..😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      Aşk var ama hissedemedim ne yazık ki:(

      Sil
  2. Sürükleyici kurguları çok beğenirim ben de. Dediğiniz gibi bir başlayıp sarıyorsa insanı kesinlikle okuyabilirim. Ama bir yandan bazı yönlerini sevmediğinizi belirtmişsiniz. Gereksiz diyaloglar çok kötü oluyor kitaplarda gerçekten. Sıkıyor insanı.... Ben yakın dönem kitaplarını çok takip edemiyorum. Klasikler favorimdir. okumadığım klasik kalmamalı diye düşünürüm. O yüzden bu kitaplara pek sıra gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dert Anası Gülhan;
      Açıkçası bu tarz kitaplar genelde klasik konusu olsa da kafa dağıtmak için birebir oluyor ama bu kitap maalesef olmamış.

      Sil
  3. Bu aralar kitap okuyasım gelmiyor. Kaliteli ve edebi bir kitaba ihtiyacım var. Önerebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahya Aydoğmuş;
      Herman Melville-Katip Bartleby
      Stefan Zweig kitapları
      Polisiye türde Harlan Coben ve Tess Gerritsen, Agatha Christe olabilir.
      Karantinaya girersek evde yapılacak daha iyi bir şey yok sanırım. Okuyacağız ya da film izleyeceğiz.

      Sil
  4. sevmediğin kitabı tam da o sayfada bırakmak en iyisi
    hayat kısa okunacak kitap çok demişti bir yazar aklıma gelmedi şimdi kimdi
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavianne;
      Aslında başlarda iyi gidiyordu ama sonrasında o kadar gereksiz detay vardı ki hadi dedim belki farklı bir şey olur. Olmadı maalesef:(

      Sil
  5. film olsa daha keyifle izlenecek gibi sanki

    YanıtlaSil
  6. Kitabın kapağının bile bir albenisi yok. Ucuz olduğu ortada sanki...

    YanıtlaSil
  7. tatliş gözüküyo ama tımıms not almadım hihi :)

    YanıtlaSil
  8. Böyle kitaplar okumayı seviyorum ama kötü çıkınca uzaklaşıyorum, bunu okumayayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak;
      Kafa dağıtayım derken, kendimizi dağıtmaya yarayan kitap.

      Sil
  9. I don't know it, and doubt I will read it!

    YanıtlaSil
  10. Bu Kitabı okumamıştım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.