Ana içeriğe atla

Sabri Bey Ve Ayla Hanım

 
Merhabalar

Bir zamanların yani doksanlı yıllarının en sevilen dizisiydi Bizimkiler.
Orada hatırlarsanız apartman yöneticisi, giriş katında oturan Sabri Bey ve eşi Ayla Hanım vardı. Apartmanda sevilmeyen, herkesin işine burnunu sokan, özellikle kapı önüne koyduğu çöp bidonlarıyla Cafer'i canından bezdiren bir karakterdi Sabri Bey. (Bu vesile ile de sevgili Mehmet Akan'ı da anmış olalım. Ruhu şad olsun.)

Bizim apartmanda aynen Bizimkiler apartmanı gibi. Katilimiz eksik ama merak etmeyin çenesiyle bunu başaran ev hanımları mevcut. Yani bir nevi çeneleriyle insanı canından bezdirebilme yetenekleri mevcut.

Oturduğumuz daireyi alalı yaklaşık sekiz sene oluyor. Bu zaman zarfında karşı dairemizdekilerle maalesef pek de anlaşabildiğimiz söylenemez. Erkek olan resmen Sabri Bey eşi ise Ayla Hanım. Ama bir fark var. Onların kedisi yerine bir erkek çocukları var.

Sabri Bey'i hatırlayanlar bilirler. Dairesinde tülün arkasından gelen gideni kontrol eder, her şeye salça olurdu. Bizim karşı dairedeki adamda aynen o. Apartmanda ne olup bittiğini karı-koca ikisi de bilirler. Her şeyden haberleri var. Apartmana akşama kadar kim girmiş, kim çıkmış sor sana hepsini anlatsınlar.

Eve geldiğimizde anahtarı deliğe sokarken daha karşı kapı açılıyor ve hemen sevgili komşularımız bizlerle alakalı bir durum varsa hemen anlatmaya başlıyorlar. Hoş olmasa da durum aynı. Onlara yakalanmadan eve girdiğimiz sayılır desem abartmış olmam. (Burada da Yılan Hikayesindeki Rambo Berk aklıma geliyor. O da Memoli evine giderken hemen kapıyı açıyor ve yakasına yapışıyordu. Hani Memoli o arada diyordu ya" Buralarda bir yerlerde düğme falan mı var?" diye. Bizimde aynen o hesap.)

Geçtiğimiz seneydi sanırım apartmana kamera sistemi döşendi ve tüm dairelere televizyonun bilmem kaçıncı kanalından apartmandaki kameralarından izlenebileceği anlatıldı. O zamanda eşim ve benim ilgimi çekip açmadık, halen de daha hangi kanaldan izlendiğini bilmem. Ama onlarda kamera sistemi neredeyse 7/24 açık durumda. 

Geçen gece eşim benden sonra eve geldi. Apartman otomatına bastım. Ocakta yemeğim olduğundan daire kapısını da aralık bırakıp mutfağa girdim. Mutfak kapısı da o sırada açık. Yine hiç şaşmaz karşı daire kapısı açıldı ve sevgili Ayla Hanım çıktı piyasaya. Tabii ki pek muhterem eşleri Sabri Beyinde sesi geliyor beraberinde. Ayla Hanım diyor ki; "Beyda yaşıyor mu?" Eşim "Evet ama bu sıra rahatsız biraz. Pek keyfi yok." cevabını verdi. O anda olanlar oldu ve Sabri Bey "Beyda'yı merak ediyorsan kameradan bak. Oğulları 07:00'de, eşimi göstererek 07:10'da aşağı kattakinin eşi 08:00'de ve Beyda ise 08:30 saatleri arasında evden çıkıyor" dedi. Ben resmen koca bir pes dedim. Adam bildiğiniz yemeyip, içmeyip kim ne zaman girip çıkıyor bunları takip ediyor. 

Bu adamda zaten işyerinde geçirdiği kazadan dolayı bir sağlık problemi var. Zaten malulen de emekli olmuş kendisi. Ama bir insan psikopatlık derecesinde oturup sabahtan akşama kamera kayıtlarını izlediğini, bir de bunu utanıp sıkılmadan cümle aleme duyurma cesaretini de buluyor. Özgüven tavan.

Eşim eve girdiğinde resmen sinirden gülüyordu. Bana dönerek "Hanım bunlar kafayı yemiş" dedi. Bende eşime, "Bizimkiler apartmanındaki Sabri Bey ve eşi Ayla Hanım bizim apartmana transfer olmuşlardı. Ama artık tamamen tescillendi." dedim. 

Yorumlar

  1. Bir zamanlar bizim apartmanın da bir muhtarı vardı. Birinci katta ve evin ön cephesinde oturan komşumuz gece geç saatlere kadar oturduğu için herkesten, her şeyden haberdardı. Uzun yıllar apartman yöneticiliği yaptı. Ama bizler kendisini rahmetle anarız çünkü kendimizi güvende hissederdik. Komşularınıza selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Serteli;
      Her daim, her yerde bir Sabri Bey var :)

      Sil
  2. Bu çiftin bir ajandası da olabilir bak bu kadar kafa yorduysalar kim ne yapıyor diye.. İnsanların çok mu boş vakti var anlamıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Görmedim ama dediğin mantıklı. İşi gücü olmayan insanların boş işleri maalesef :(

      Sil
  3. Ay inanmıyorummmmm aaaaa! ALlah sabırlar versin sana ve eşine Beyda'cığım, bu arada diziyi çok severdim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Abla;
      Amin. Bazen cinnetin eşiğinden dönüyoruz. Sevgiler ablacığım :)

      Sil
  4. Ayrıca buna benzer bir komşu var bizim apartmanda da. Seçmen kağıtlarımıza bakıp kim hangi yılda doğmuş hangi burç söylemiş başka komşuya..😂

    YanıtlaSil
  5. Sayende çok sevdiğim güzel diziyi de anmış olduk ..bizim binada var iki adet biri teyze diğeri ayaklı gazete adeta kadın birde çalışıyor ama tam bir ayakli gazete 😁😊 Allah akıl fikir versin inşallah 😊 evelere şenlik komşularınıza selamlar olsun 😁😊sevgiler canim benim 😊❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım;
      Demek ki çalışmasa basılı gazete çıkaracak. Çalışınca vakti olmuyordur :) Sevgiler şekerim :)

      Sil
  6. Çok bildik birilerini çağrıştırıyor.
    Her blokta varlar galiba öyleleri.
    Dizilerde daha sevimliler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemidemirci;
      Her blokta olmazsa zaten ters bir durum söz konusu olur :)

      Sil
  7. Cocuklugumun dizisi.Col severdim.Komsularin fenaymisss :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci;
      Diziyi bende çok severdim. Ama maalesef komşularla diziyi çekmek pek hoş olmuyor :(

      Sil
  8. Ah çocukluğum :) Bir tane de bizde var bu komşudan Hatta iki de denebilir. Ayla Hanımlar :) Artık usandık. Allah sabır versin size de valla komşu çok önemli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden Benden Bizden;
      Komşu gerçekten çok önemli. Allah size de sabır versin :)

      Sil
  9. İnsanlar nelerle uğraşıyorlar ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem kazan;
      Daha ne maceralar var. Yazsam ağzın açık kalır.

      Sil
  10. En sevdiğim diziydi. Bizde böyle meraklandığımız zaman ''Ay sabri beye döndük'' deriz. Bizim kapı komşumuz yılın yedi ayı yazlıkta yaşıyor.Karşı komşu yokluğuda zor oluyor. Sizinki gibi çok meraklısından olmasa da keşke komşuluk ilişkileri daha çok olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap;
      Komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olmasını bende çok isterim. Çünkü başımıza bir şey gelse, en yakında komşumuz var. Akrabaya haber verene dek, komşu gelir derdimize. Ama burada haddini bilmek çok önemli.

      Sil
  11. 😁 valla anlattıklarınıza gülmekten başka bir şey bulamadım..apartamanınız "evlere şenlik" cinsten..

    Bizimkiler dediniz de gözlerimde canlandı.. Şu videoyuyu Bizimkiler Dizisi Ölenler ve Yaşayanlar 2018 izleminizi tavsiye ederim,müzikle birlikte şahane olmuş..Valla çok duygulandım..Allah rahmet eylesin o oyunculara..Emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      Videoyu izledim ve izlerken çok duygulandım. Keşke sevdiğimiz kişiler hayat boyu yanımızda kalabilseler:(

      Sil
  12. Ya her apartmanda kesin bir değişik tip olur ama sizinkiler efsaneymiş. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man;
      Daha ne maceralar var. Yazarım ara ara :)

      Sil
  13. Bizim televizyonlarda da var kamera sistemi ve hiç bilmiyorum nereden bakılıyor.Bunlar hayatlarının anlamını kaybetmiş ve başkalarının hayatlarından anlam bulmaya çalışan insanlar diye düşünüyorum.Yine de güldüm dakika dakika anlatmasına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagül;
      Geçen gün eşimle çıkıyoruz apartmandan. Eşim dedi ki; kesin kamera başında bekliyordur. O derece değişikler :)

      Sil
  14. Dizide güzellerdi ama apartmanımda istemem ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplara Kaçanlar;
      Dizidekiler de hayatın ta kendisi maalesef :(

      Sil
  15. İnsanlar güvenlikli sitelerde oturabilmek için dünyanın parasını veriyor.Sizin komşular bedavadan amme hizmeti yapıyor.Biraz kıymet bilin efendim :)) Şaka bir yana BBG evinde yaşar gibi her an gözetlendiğini düşünmek oldukça can sıkıcı :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cam Güzeli;
      Demi bizde nankörüz anam. Ne güzel bedava site güvenliği hizmeti alıyorsun. Kır dizini otur aşağı :)

      Sil
  16. Sevilen dizinin oyuncusu olmak güzel şey:)) Bırakın tiyatro ve dizi tekrar devam etsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güven Serin;
      Yeniden yayımlansa ben hiç izlememiş gibi her bölümünü kaçırmadan izlerim :)

      Sil
  17. allam deli ne çoook bu dünyadaaa :)

    YanıtlaSil
  18. Bu dizi çoook güzeldi, resmen hayatımın bir dönemiydi. Ayla hanım hıçkırıyor. "Sevim koş koş, katil geldi". Uzun bir süre yönetici profili benim için Sabri Bey' di. Anımsattığınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Yakalı;
      Bende bu yazıyı yazarken, hepsini tek tek andım:)

      Sil
  19. Müdred;
    Emin ol girer. Tırsak bunlar aynı zamanda :)

    YanıtlaSil
  20. Sabri bey ve Ayla hanım unutulmaz Bizimkiler dizisi tiplemesi ne yazık ki böyle komşular var Allah sabır versin size Beyda hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Sezgin;
      Maalesef ki hayatta olanlar dizilerde karşımıza çıkıyor. Çok uzaklara gitmemek gerek zaten.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?