Ana içeriğe atla

6 Mantı

 

Herkese Merhaba,

TRT dizileri izlemeyi çok seviyorum. Uzun zaman önce izlediğim bir dizi 6 Mantı. Dizinin konusuna geçmeden önce dizi ile ilgili düşüncelerimi söylemek istiyorum. Aslında büyük bir beklenti ile başlamıştım. Her ne kadar aile, dpostluk, sevgi bağları gibi ana temaları işlemiş olsa da, bir yerden sonra sürekli didişen iki ergen tip izlemek açıkçası çokda keyif vermedi. Sonuçta abi ve ablası vefat etmiş, yeğenlerine bakmak zorunda kalmış, kaldı ki mantıcı dükkanında devamını sağlamak zorundalar ama kültür çatışması altında boğulmaları ya da öyle lanse edilmeleri bir yerden sonra kabak tadı verdi. Dizinin sonuna kadar ne yazık ki izledim ama çoğu yerini atladığımı da itiraf edeyim. Açıkçası izlemezsem bir şey kaybetmeyeceğim bir diziydi. Keşke ergen atışmaları daha geri planda kalsaydı. Çoğu zaman yeğenleri onlardan daha mantıklıydı. Neyse hadi dizinin konusuna bakalım. 

6 Mantı

Kadir ve Leyla, İstanbul'un kalabalık sokaklarında, tarihi bir semtte "Altı Mantı" adında bir mantı dükkanı işletmektedirler. Geniş çevreleri sayesinde, dükkanları herkes tarafından bilinir hale gelmiştir.

Ancak Kadir'in ailesiyle Leyla'nın ailesi arasında zıt fikirler ve görüş ayrılıkları vardır. Evlenmelerine rağmen, çiftlerinin aileleri bir araya gelmek istemez ve evlenmelerine karşı çıkarlar. Ancak Kadir ve Leyla, birbirlerinden vazgeçmezler ve üç çocukları olduğunda durumu kabullenirler.

Kadir'in Murat adında, Leyla'nın ise Ayla adında iki kardeşi vardır. Abla-kardeş arasındaki zıtlık, Kadir ve Leyla'nın ailelerinin de fikir ayrılıklarını yansıtır. Ayla, iç mimari hayali için İstanbul'a gelirken, Murat ise ailesinden kaçmak istemesiyle banka sınavları bahanesiyle İstanbul'a abisinin yanına gelir.

Kadir, Murat'ın evde kalacağını Leyla'ya açıklamaktan çekinirken, Leyla da Kadir'e Ayla'nın kalacağını söylemekten çekinir. Ancak, durumu öğrendiklerinde mecburen Ayla ve Murat'ı misafir ederler. Bu iki kardeş, evde anlaşamazlar ve sürekli çatışırlar.

Aradan zaman geçtikçe, Kadir ve Leyla trafik kazasında hayatlarını kaybederler. Bu trajik olayı öğrenen çocukları ve kardeşleri ağır bir üzüntü içinde kalır.

Kadir, Kayseri'liyken Leyla İzmir'lidir. Bu farklı kültürel kökenlere sahip olmalarına rağmen bir araya gelerek "Altı Mantı" dükkanını işletirler. Ancak bir sabah, Kadir ve Leyla evden iş için çıktıklarında, trafik kazasında hayatlarını kaybederler.

Bu üzücü olaydan sonra, Kadir ve Leyla'nın iki kardeşi Ayla ve Murat, yeğenlerine bakmak için İstanbul'a gelirler. Ayla iç mimari hayali için İstanbul'a gelmiştir. Murat ise ailesinden kaçmak için banka sınavları bahanesiyle İstanbul'a gelir.

Ancak, yeğenleriyle karşılaşan Ayla ve Murat, hiç alışık olmadıkları bir sorumlulukla yüz yüze kalırlar. Yeğenlerine anne-baba olmak, Ayla ve Murat'ın hayatlarını bambaşka bir yöne sürükler.

"6 Mantı" dizisi, Ayla ve Murat'ın yeğenleriyle kurdukları yeni hayatı, yaşadıkları zorlukları ve aile olmanın önemini konu alır. Dizi, aynı zamanda farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle oluşan komik ve duygusal anları da ekrana getirir.

Oyuncular:

Burcu Binici (Ayla)

İnan Ulaş Torun (Murat)

Didem İnselel (Emine)

Burak Tamdoğan (Metin)

Ayça Yağcıoğlu (Fatma)

Atilla Doğukan Türkyılmaz (Ferhat)

İpek Nutyalı (Zeynep)

Benian Dönmez (Sude)

Caner Kadayıfçı (Ufuk)

Betül Arım (Selin)

Ortans Kıvanç (Cemil)

Ali Hürol (Ahmet)

Ali Uyandıran (Kemal)

Mert Öner (Ozan)

Nihan Balyalı (Derya)

Dilek Çelebi (Gülizar)

Ercüment Aydın (Hakkı)

Hakan Eke (Rıza)

Ertunç Alıcı (Turgut)

Berkan Bulut (Yusuf)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları