Ana içeriğe atla

Nehir Erdem - Çiçek Kızlar

Merhabalar

Çiçek Kızlar kitabı çok uzun zaman önce kitaplığıma giren kitaplardan biridir.
Kitaplığımdaki kitaplara haksızlık olmaması adına bir eski bir yeni kitap okumaya devam ediyorum. Eski kitap okumasında kitap ararken gözüme takıldı ve okumaya başladım. Kitabın kısaca konusundan bahsedelim.

Yasemin ve Nergiz iki kuzendir. Yasemin küçük yaşta aile baskısı nedeniyle evlendirilmiş, ancak evliliğinde de mutsuz olmuştur. 

Nergiz genç yaşında sevdiği adama güvenmiş, o adamın tecavüzüne uğramış ve sonrasında da aşka olan inancını tamamen kaybetmiştir. Öyle ki; o kara günden sonra gözünden damla yaş da akıtamamıştır. Bir nevi duyguları alınmış gibidir.

Nergiz 18 yaşını doldurduğunda iki kuzen ayrı eve çıkarlar. Yasemin de bu süreçte mutsuz evliliğini sonlandırmıştır. İki kuzen ayakta durabilmek için birbirlerine destek olacaklardır. Aşka kalplerini kapatan kuzenler, yeniden aşka güvenebilecek midir?

Nehir Erdem'in Lodos'un Oğulları Barut kitabını su gibi okuyan biri olarak bu kitap resmen elimde süründü. Okumak için büyük bir çaba gösterdim.

Öncelikle fazlasıyla argo ve küfür vardı ki bu beni aşırı rahatsız etti. Yasemin ve Nergiz'in bu kadar birbirine bağlı olması ise bu devirde bu kadar birbirine bağlı kuzenlerin varlığını sorgulamama neden oldu. (İnsan kendi kardeşiyle bile bu kadar iyi anlaşamazken.) Bu kuzenlerin bağlılığı biraz uç yaşam. Tamam hikayelerin hepsi hayal ürünü zaten de, biraz daha gerçekçi olsaydı daha iyi olurdu. Ayrıca hayatlarında ne olursa noktasına, virgülüne kadar birbirlerine anlatıyorlar. İnsanın azıcık özeli olmalı diye düşünenlerdenim. Birbirlerinin hayatlarına müdahale edecek kadar bağlılar diyeceğim ama bu bana göre bağlılık değil. Yasemin'in her şeyine Nergiz'in müdahale etmesi gereksizdi.

Nergiz'in girdiği dergide bu kadar özgüvenli konuşması, herkese kafa tutması da çok uç nokta. Günümüzde böyle bir şey yapılsa ne kadar bilgili olursa olsun adamı anında kapının önüne koyuverirler. (Hele ki bu kadar argo konuşacaksınız. Mümkün değil tutmazlar.) Bir de neden herkes Yasemin ve Nergiz'e aşık oluyor. Memlekette başka kadın mı yok ki, etraflarında sürekli erkekler dolanıyor. 

Hikayede dikkat çekilen meme ve rahim kanseri olayı vardı. Bu güzeldi. Ne de olsa erken teşhis hayat kurtarır.

Hikaye de sevdiğim karakterler Erkan ve Soner'di. 

Kitap kötü değildi ama sevemedim. Zaman zaman komik detayları yok değildi. Ama bence bu bile hikayeyi kurtaramamış. Nehir Erdem'in kalemini severim ama bu kitap biraz amatör kalmış. Argolardan arındırılmış, Yasemin karakteri biraz daha özgüvenli bir karakter olsaydı belki bir tık daha iyi olabilirdi. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitaplı günleriniz olsun. Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Kendimi kapattığım yerlerin kilidi sensin... Ailemsin... Dostumsun... Rakibimsin... Sevdiğimsin... Kalbime sahip çıktığın için teşekkür ederim aşk."

Hayatın toz pembe olmadığını öğrenen ve var olabilme savaşını birlikte göğüsleyen iki küçük kadın... Biri diğerine göz oldu, diğeri ona söz... Büyümeyi el ele öğrenen Nergiz ve Yasemin, hayatın zorlukları içinde beraber yürüdüler. Öte yanda iki kadının yarısı olabilmek için savaşan iki erkek... Mesleğinde zirveyi yaşayan Soner ve zirveden uçurumun dibine yuvarlanmış yüreği yaralı Erkan... Aşkın en tutkulu halini, en masum, en asil ve en deli yaşarken mutlu sona ulaşmayı başarabilecekler mi?


İki ayrı nefesten masumiyetin ve tutkunun hikâyesi..


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 656

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Kitap içinde halk söyleyişleri ve argo azda olsa amenna ama küfür olmamalı.. Edebiyat öyle kolay iş değil...unutulmasın edebiyat edep kelimesinden türetilmiştir..
    Tanıtım için editöre teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel;
      Mesela Barut kitabında da vardı ama denizci kitabı olduğundan gideri vardı. Maalesef by kitapta rahatsız etti.

      Sil
  2. Ben filmlerde bile argoya, küfüre karşıyım. Hele ki bir kitapta hiç olmamalı. Tanıtım için teşekkürler. 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berlin;
      Bazı kitaplar kaldırıyor ama ben bu kitapta maalesef rahatsız oldum.

      Sil
  3. teşekkürler beyda hanım tanıtım için

    YanıtlaSil
  4. Evet Beyda Hanım, sizin olmasaydı iyiydi dediğiniz kısımlar kitapların olumsuz anlamda verdikleri mesajlardır. Evet küfür ve argoya ben de karşıyım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Pınarca;
      kitabına göre küfür ve argo olmalı diye düşünüyorum. Aynı yazarın Barut kitabında denizci hikayesi olduğundan olması gerekendi. Ama ben bu kitapta maalesef sevemedim.

      Sil
  5. Kitapta veya filmde kufür beni de rahatsiz eder. Özendirilmeye calisiliyormus gibi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Bazı kitaplarda olabilir ama bu kitapta olmamış maalesef. Beni aşırı rahatsız etti.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.