Merhabalar
Çiçek Kızlar kitabı çok uzun zaman önce kitaplığıma giren kitaplardan biridir.
Kitaplığımdaki kitaplara haksızlık olmaması adına bir eski bir yeni kitap okumaya devam ediyorum. Eski kitap okumasında kitap ararken gözüme takıldı ve okumaya başladım. Kitabın kısaca konusundan bahsedelim.
Yasemin ve Nergiz iki kuzendir. Yasemin küçük yaşta aile baskısı nedeniyle evlendirilmiş, ancak evliliğinde de mutsuz olmuştur.
Nergiz genç yaşında sevdiği adama güvenmiş, o adamın tecavüzüne uğramış ve sonrasında da aşka olan inancını tamamen kaybetmiştir. Öyle ki; o kara günden sonra gözünden damla yaş da akıtamamıştır. Bir nevi duyguları alınmış gibidir.
Nergiz 18 yaşını doldurduğunda iki kuzen ayrı eve çıkarlar. Yasemin de bu süreçte mutsuz evliliğini sonlandırmıştır. İki kuzen ayakta durabilmek için birbirlerine destek olacaklardır. Aşka kalplerini kapatan kuzenler, yeniden aşka güvenebilecek midir?
Nehir Erdem'in Lodos'un Oğulları Barut kitabını su gibi okuyan biri olarak bu kitap resmen elimde süründü. Okumak için büyük bir çaba gösterdim.
Öncelikle fazlasıyla argo ve küfür vardı ki bu beni aşırı rahatsız etti. Yasemin ve Nergiz'in bu kadar birbirine bağlı olması ise bu devirde bu kadar birbirine bağlı kuzenlerin varlığını sorgulamama neden oldu. (İnsan kendi kardeşiyle bile bu kadar iyi anlaşamazken.) Bu kuzenlerin bağlılığı biraz uç yaşam. Tamam hikayelerin hepsi hayal ürünü zaten de, biraz daha gerçekçi olsaydı daha iyi olurdu. Ayrıca hayatlarında ne olursa noktasına, virgülüne kadar birbirlerine anlatıyorlar. İnsanın azıcık özeli olmalı diye düşünenlerdenim. Birbirlerinin hayatlarına müdahale edecek kadar bağlılar diyeceğim ama bu bana göre bağlılık değil. Yasemin'in her şeyine Nergiz'in müdahale etmesi gereksizdi.
Nergiz'in girdiği dergide bu kadar özgüvenli konuşması, herkese kafa tutması da çok uç nokta. Günümüzde böyle bir şey yapılsa ne kadar bilgili olursa olsun adamı anında kapının önüne koyuverirler. (Hele ki bu kadar argo konuşacaksınız. Mümkün değil tutmazlar.) Bir de neden herkes Yasemin ve Nergiz'e aşık oluyor. Memlekette başka kadın mı yok ki, etraflarında sürekli erkekler dolanıyor.
Hikayede dikkat çekilen meme ve rahim kanseri olayı vardı. Bu güzeldi. Ne de olsa erken teşhis hayat kurtarır.
Hikaye de sevdiğim karakterler Erkan ve Soner'di.
Kitap kötü değildi ama sevemedim. Zaman zaman komik detayları yok değildi. Ama bence bu bile hikayeyi kurtaramamış. Nehir Erdem'in kalemini severim ama bu kitap biraz amatör kalmış. Argolardan arındırılmış, Yasemin karakteri biraz daha özgüvenli bir karakter olsaydı belki bir tık daha iyi olabilirdi.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitaplı günleriniz olsun. Hayırlı Cumalar.
Hoşçakalın.
Tanıtım Bülteninden
Kendimi kapattığım yerlerin kilidi sensin... Ailemsin... Dostumsun... Rakibimsin... Sevdiğimsin... Kalbime sahip çıktığın için teşekkür ederim aşk."
Hayatın toz pembe olmadığını öğrenen ve var olabilme savaşını birlikte göğüsleyen iki küçük kadın... Biri diğerine göz oldu, diğeri ona söz... Büyümeyi el ele öğrenen Nergiz ve Yasemin, hayatın zorlukları içinde beraber yürüdüler. Öte yanda iki kadının yarısı olabilmek için savaşan iki erkek... Mesleğinde zirveyi yaşayan Soner ve zirveden uçurumun dibine yuvarlanmış yüreği yaralı Erkan... Aşkın en tutkulu halini, en masum, en asil ve en deli yaşarken mutlu sona ulaşmayı başarabilecekler mi?
Hayatın toz pembe olmadığını öğrenen ve var olabilme savaşını birlikte göğüsleyen iki küçük kadın... Biri diğerine göz oldu, diğeri ona söz... Büyümeyi el ele öğrenen Nergiz ve Yasemin, hayatın zorlukları içinde beraber yürüdüler. Öte yanda iki kadının yarısı olabilmek için savaşan iki erkek... Mesleğinde zirveyi yaşayan Soner ve zirveden uçurumun dibine yuvarlanmış yüreği yaralı Erkan... Aşkın en tutkulu halini, en masum, en asil ve en deli yaşarken mutlu sona ulaşmayı başarabilecekler mi?
İki ayrı nefesten masumiyetin ve tutkunun hikâyesi..
Basım Yılı : 2017
Sayfa Sayısı : 656
Müptela Yayınları
Kitap içinde halk söyleyişleri ve argo azda olsa amenna ama küfür olmamalı.. Edebiyat öyle kolay iş değil...unutulmasın edebiyat edep kelimesinden türetilmiştir..
YanıtlaSilTanıtım için editöre teşekkür ederim.
Sibel;
SilMesela Barut kitabında da vardı ama denizci kitabı olduğundan gideri vardı. Maalesef by kitapta rahatsız etti.
Ben filmlerde bile argoya, küfüre karşıyım. Hele ki bir kitapta hiç olmamalı. Tanıtım için teşekkürler. 👍
YanıtlaSilBerlin;
SilBazı kitaplar kaldırıyor ama ben bu kitapta maalesef rahatsız oldum.
teşekkürler beyda hanım tanıtım için
YanıtlaSilsessiz haykırış;
Silrica ederim :)
Evet Beyda Hanım, sizin olmasaydı iyiydi dediğiniz kısımlar kitapların olumsuz anlamda verdikleri mesajlardır. Evet küfür ve argoya ben de karşıyım. Teşekkürler.
YanıtlaSilFatih Pınarca;
Silkitabına göre küfür ve argo olmalı diye düşünüyorum. Aynı yazarın Barut kitabında denizci hikayesi olduğundan olması gerekendi. Ama ben bu kitapta maalesef sevemedim.
Kitapta veya filmde kufür beni de rahatsiz eder. Özendirilmeye calisiliyormus gibi oluyor.
YanıtlaSilDerya;
SilBazı kitaplarda olabilir ama bu kitapta olmamış maalesef. Beni aşırı rahatsız etti.