Ana içeriğe atla

Kestane Nasıl Pişirilir?

Merhabalar

Kış geldi.
Her ne kadar fiyatı coşmuş olsa da kestaneler pişirilmeye başlandı. Hoş biz henüz daha kestaneye siftah yapmadık ama olsundu. Elbet kestane alacaktık. O zaman daha önceden nereden öğrendiğimi hatırlamıyorum ama işime çok yarayan tarifi sizlerle de paylaşayım dedim. Hem hafta sonu geldi. Evde zaman geçirmek isteyenlerin belki işine yarar.

Kabuğundan kolay çıkabilen ve kestanenin derinliklerine kadar işleyen bu pişirme yöntemi nedir? Eskiden kestane pişirdiğimde dışı yanar, kabuğu kolay çıkmaz, dışının yanmasına rağmen orta kısmı da pişmez takır takır kalırdı. Ama artık öyle bir şey yok. Öğrendiğimden beri herkese tavsiye ettiğim bu yöntemi sizlere de öğreteyim. Hatta dün işyerimde kestane pişirmeye karar vermişlerdi. Burada da uyguladım ve herkes çok sevdi.

Yarım kilogram kestaneyi çizdikten sonra bir tencereye alıyoruz ve yaklaşık 2 çay kaşığı kadar kabartma tozu yada karbonatı ilave ediyoruz. Kestanelerin üstü geçecek kadar kaynar suyu döküp tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Sonrasında bir tepsiye dökerek fırında ya da teflon bir tencerede kapağı kapalı olarak, ara sıra da karıştırarak pişiriyoruz. Bu yöntem sayesinde kestane pişirmek eziyet olmaktan da çıkıyor. Keyifle kestane yiyebiliyoruz.

Herkese şimdiden afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Hayırlı ve nurlu Cumalar olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. ayyy canım çektiiii haftasonu yapayım yaaa, beyoğlunda mesela kestane almak için bir servet ödüyosunuz sokakta satanlardaaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Yap yap:) Sokaktakiler insanın cebini boşaltıyor.

      Sil
  2. çok faydalı bir yazı olmuş gerçekten, kestaneler ne çok uğraştırıyor insanı:) elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Kestaneyi çok severim. Bu tekniği deneyeceğim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Geçen gün indirimden aldım,üstüne çizıkler atıp fırına verdim ama biraz kuru oldu..Bu tarifi deneyerek yapayım bir de:)Teşekkürler canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düş Tasarımcısı;
      Bu şekilde içleri de pişiyor ve gerçekten tadı muhteşem oluyor canım :::)

      Sil
  5. vaaay bunu hiç duymamıştım deneyeyim ben de gerçi ben kestaneyi en çok çiğ seviyorum o ayrı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzmanamator;
      Çiğ yiyen bir arkadaşım var ama ben pişmiş severim :)

      Sil
  6. tek tek çizmek zor olmuyor mu acaba ..çizmek için özel bir alet var mı offfcanım kestane şekeri ve çukulatası çekti bak şimdi yaaa:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvimciği;
      Ev ahalisinin eline birer bıçak veriyorsun ve çizdiriyorsun. Henüz öyle bir alet icat edilmedi :)

      Sil
    2. Bakıyorum canım çok sağol :)

      Sil
  7. Çok severim kestaneyi ama kalorisi çok yüksekmiş canım yaaaaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagül;
      Evet sorma o kalori yüzünden birkaç tane yeyip bırakıyorum :(

      Sil
  8. Kestane mevsiminde bu bilgi çok faydalı oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Ahhh harika bir yöntem deneyeceğim 👍

    YanıtlaSil
  10. Ben de teflon tavada yapıyorum ama karbonattan haberim yoktu.Yine de sobada pişmişin yeri ayrı tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşim;
      Sobada tabii ki de çok farklı. Ama bu yöntemi uygulayıp sobada da pişirdim. Daha güzel pişti :=)

      Sil
  11. aa bilmediğim yöntemler var burada. Bende kestane yazısı yazmıştım
    https://pudrasekerim.blogspot.com/2018/12/kestane-kebap-yemesi-sevap.html 😉

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık muhteşem bir yazı olmuş canımı çektirdi valla :) Gerçi o sobanın üstünde yaptığımız eski tadı bir türlü bulamadım ama idare edeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Yatarkalkmaz;
      Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derlermiş. Teşekkürler :)

      Sil
  13. Ben kestaneleri ıslatıp kesiyordum. Kabartma tozu karbonat karışımını ilk kez duydum. Deneyeceğim bir kestane tutkunu olarak.:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. En sevdiğimm! :)Kestane şekeri de pek güzeldir.

    YanıtlaSil
  15. Çizilir soba varsa sobanın üstüne dizilir piştikçe çevrilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Sezgin;
      Soba şu anda çok nadir bulunan bir şey. Çok istisna...

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?