Merhabalar
Kış
geldi.
Her ne kadar fiyatı coşmuş olsa da kestaneler pişirilmeye başlandı. Hoş biz henüz daha kestaneye siftah yapmadık ama olsundu. Elbet kestane alacaktık. O zaman daha önceden nereden öğrendiğimi hatırlamıyorum ama işime çok yarayan tarifi sizlerle de paylaşayım dedim. Hem hafta sonu geldi. Evde zaman geçirmek isteyenlerin belki işine yarar.
Kabuğundan
kolay çıkabilen ve kestanenin derinliklerine kadar işleyen bu pişirme
yöntemi nedir? Eskiden kestane
pişirdiğimde dışı yanar, kabuğu kolay çıkmaz, dışının yanmasına rağmen
orta kısmı da pişmez takır takır kalırdı. Ama artık öyle bir şey yok.
Öğrendiğimden beri herkese tavsiye ettiğim bu yöntemi sizlere de öğreteyim. Hatta dün işyerimde kestane pişirmeye karar
vermişlerdi. Burada da uyguladım ve herkes çok sevdi.
Yarım
kilogram kestaneyi çizdikten sonra bir tencereye alıyoruz ve yaklaşık 2
çay kaşığı kadar kabartma tozu yada karbonatı ilave ediyoruz.
Kestanelerin üstü geçecek kadar kaynar suyu döküp tencerenin kapağını
kapatıp yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Sonrasında bir tepsiye dökerek
fırında ya da teflon bir tencerede kapağı kapalı olarak, ara sıra da
karıştırarak pişiriyoruz. Bu yöntem sayesinde kestane pişirmek eziyet
olmaktan da çıkıyor. Keyifle kestane yiyebiliyoruz.
Herkese şimdiden afiyet olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Hayırlı ve nurlu Cumalar olsun.
Hoşçakalın.
ayyy canım çektiiii haftasonu yapayım yaaa, beyoğlunda mesela kestane almak için bir servet ödüyosunuz sokakta satanlardaaan :)
YanıtlaSilDeep;
SilYap yap:) Sokaktakiler insanın cebini boşaltıyor.
çok faydalı bir yazı olmuş gerçekten, kestaneler ne çok uğraştırıyor insanı:) elinize sağlık, sevgiler:)
YanıtlaSilEren O.
SilTeşekkürler ve afiyet olsun :)
Kestaneyi çok severim. Bu tekniği deneyeceğim. Çok teşekkürler.
YanıtlaSilYıldız;
SilRica ederim ve afiyet olsun canım :)
Geçen gün indirimden aldım,üstüne çizıkler atıp fırına verdim ama biraz kuru oldu..Bu tarifi deneyerek yapayım bir de:)Teşekkürler canım ❤
YanıtlaSilDüş Tasarımcısı;
SilBu şekilde içleri de pişiyor ve gerçekten tadı muhteşem oluyor canım :::)
vaaay bunu hiç duymamıştım deneyeyim ben de gerçi ben kestaneyi en çok çiğ seviyorum o ayrı :)
YanıtlaSiluzmanamator;
SilÇiğ yiyen bir arkadaşım var ama ben pişmiş severim :)
tek tek çizmek zor olmuyor mu acaba ..çizmek için özel bir alet var mı offfcanım kestane şekeri ve çukulatası çekti bak şimdi yaaa:))))
YanıtlaSilbabaannemintakvimciği;
SilEv ahalisinin eline birer bıçak veriyorsun ve çizdiriyorsun. Henüz öyle bir alet icat edilmedi :)
Bakıyorum canım çok sağol :)
SilÇok severim kestaneyi ama kalorisi çok yüksekmiş canım yaaaaa :(
YanıtlaSilYurdagül;
SilEvet sorma o kalori yüzünden birkaç tane yeyip bırakıyorum :(
Kestane mevsiminde bu bilgi çok faydalı oldu teşekkürler.
YanıtlaSilFatih Pınar;
SilRica ederim. Afiyet olsun.
Ahhh harika bir yöntem deneyeceğim 👍
YanıtlaSilTigris;
SilAfiyet olsun :)
Ben de teflon tavada yapıyorum ama karbonattan haberim yoktu.Yine de sobada pişmişin yeri ayrı tabi :)
YanıtlaSilYeşim;
SilSobada tabii ki de çok farklı. Ama bu yöntemi uygulayıp sobada da pişirdim. Daha güzel pişti :=)
aa bilmediğim yöntemler var burada. Bende kestane yazısı yazmıştım
YanıtlaSilhttps://pudrasekerim.blogspot.com/2018/12/kestane-kebap-yemesi-sevap.html 😉
Mehtap;
SilUmarım işine yarar canım :)
Elinize sağlık muhteşem bir yazı olmuş canımı çektirdi valla :) Gerçi o sobanın üstünde yaptığımız eski tadı bir türlü bulamadım ama idare edeceğiz :)
YanıtlaSilAli Yatarkalkmaz;
SilKoyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derlermiş. Teşekkürler :)
Ben kestaneleri ıslatıp kesiyordum. Kabartma tozu karbonat karışımını ilk kez duydum. Deneyeceğim bir kestane tutkunu olarak.:)
YanıtlaSilSevgiler..
En Nefis Tariflerim;
SilUmarım seversin :)
En sevdiğimm! :)Kestane şekeri de pek güzeldir.
YanıtlaSilTuğçe;
SilEvet onu da çok severim :)
Çizilir soba varsa sobanın üstüne dizilir piştikçe çevrilir:)
YanıtlaSilYusuf Sezgin;
SilSoba şu anda çok nadir bulunan bir şey. Çok istisna...