Ana içeriğe atla

Arzular Şelale Değil Bildiğin Okyanusmuş

Merhabalar

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Arzular Şelale Maşallah yayını paylaşmıştım. O yayındaki duygularımı anlatmaya halen kelimeler yetmezken, gün geçmiyor ki sevgili öğretmenlerimiz yeni bir saçmalığa imza atmasınlar.

Geçtiğimiz hafta oğlum dedi ki; "Anne Görsel Sanatlar dersinde çanta yapacağız." Ne çantası olduğunu sorduğumda keçeden çanta yada cüzdan yapacaklarını, bunun içinde keçeyi birleştirmek adına, iğne-iplik yada sıcak silikon tabancası götürmeleri gerektiğini söyledi ve bende sinirler tavan durumuna geldi. Neden sinirlendiğimi de anlatayım. 

1- Bu çocuklar ömrü hayatları boyunca iğne-iplik eline almış mı da kalkıp çanta yada cüzdan her neyse böyle bir şey yaptırmaya kalkıyorsunuz? Kalın keçeyle, düzgün olmayacak bir dikişle çocuklar nasıl bir eser ortaya çıkaracaklar gerçekten merak ediyorum. 
2- Sıcak silikonun ne olduğunu acaba öğretmen kendisi ne kadar biliyor? Bu çocuklar yanlışlıkla o sıcak silikonu ellerine yapıştırsalar ne olacak? 
3- Biz neden normal insanlar gibi, normal resimler yapamıyoruz da? antin-kuntin şeylerle uğraşıyoruz?
4- Tecrübeyle sabittir daha önceden yapılanları ne kadar beğendiniz de, çocukların ellerinin yatkın olmadığı saçma sapan uygulamalar verip, sonra da beğenmeyeceksiniz? 

Bu durumdan benim çıkardığım sonuç, siz öğretmen kimliği altında bir ruh hastasısınız. Zira çocuklara yapamayacakları ödevler veriyor ve sonrasında da beğenmeyerek egonuzu tatmin ediyorsunuz. Şimdi diyebilirsiniz, bırakın çocuklar öğrensin. Öğrensinler tabii ki. Her şeyi öğrensinler. Ama daha doğru dürüst ağaç, ev, adam gibi temel çizimleri bile yapmaktan aciz çocukları bu tarz entel-dantel ödevlerle oyalamak, zaman kaybından başka bir şey değildir. Bu çocukların kaç tanesi acaba yaptığı bu ödevden memnundur diye de sorgulamak lazım!... İşin maliyet kısmını da gerçekten bir kenara bıraktım artık ama eğitim kısmında hiçbir şey katmayacak uğraşlarla hem can sıkıcı, hem de itici bir öğretmen profiline sahipsiniz. 

Allah aşkına biraz daha duyarlı olun diyeceğim ama sanırım beyin kullanma kısmına henüz geçemediğinizden duyarlılık safhasına ulaşamadınız.

Yorumlar

  1. Çocuk büyütmek bir birey yetiştirmek yeterince zorken mevcut eğitim sistemimiz bu görevi bizim için daha da zorlaştırıyor. Alla kolaylık versin Abla 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol gerçekten Beyda nasıl çıldırır part bilmem kaç durumlarındayım. Bakalım bundan sonraki zırvalık ne olacak. Merakla bekliyorum.

      Sil
  2. Slikon tabancasından ben bile tırsıyorum yahu😬

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben bile çekiniyorum ki çocuklar ne yapacaklar bilmiyorum. Allah kolaylık versin inşallah....

      Sil
  3. çocuk büyütme işi gün geçtikçe beni korkutuyor :s benden isteseler ha tamam çocuğum der gönderirdim heral

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde el mecbur gönderiyoruz ama her hafta ortaya çıkan farklı isteklerden, kırtasiye, dükkan dolaşmaktan fenalık geldi. Delirmemek elde değil.

      Sil
  4. Biz bile daha dogru düzgn keceden biseler üretemiyoruz ki. Yazık çöpe gitcek yaptiklari.

    Cok zor gercekten cocukları büytmek ve egitmek canm benm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Önceden yaptıkları gibi bunlarda çöp.Yazık yavrum da diyor ki "anne yaptığımı kullanırsın değil mi?" Kullanırım kullanmasına da nasıl bir şey çıkacak ortaya merak ediyorum doğrusu...

      Sil
    2. sen güzel yapıyosun yalan atma :D

      Sil
    3. Öp hemende ortaya cikar 😂 18 yasimda kirmizi kadifeden acayip şık bir canta yapmistim. Zirvede bıraktm 😂

      Sil
    4. Öp değil öf olacak o 😃

      Sil
    5. :D yakalarım sevgili en sevdiğim arkadaşım

      Sil
    6. Meltemciğim bana dediysen şayet bunu ben tam bir yetenek düşmanıyım. Evde bu işlere eli yatkın kişi eşimdir ama seferki sadece okulda yapılacak olduğundan maalesef biz katılamayacağız. Sonradan karar değiştirmezlerse şayet :)

      Sil
    7. Annesinin Prensesi ben düğme dikmekte bile özürlüyüm o derece yani. Bırak çanta vs yapacağım. Yapanlara hayranım ama bende yetenek sıfırın altında :)))

      Sil
    8. Ama gerçekten herkes yapamıyor. Cok zor. Bende hayranım eli çok yatkın olanlara :) bende elde dikiş de berbatım. Esim dalga geciyor diktiğin yerde güller bitiyor diye 😁

      Sil
    9. Bendensin şekerim. Aynıyız :)

      Sil
    10. Yaşasın o zaman yeteneksizler 😂

      Sil
    11. ben bir şeyi beceremezsem bir daha da elime almam öyle de bir insanım:) Özlem becerikli ya, kıyafetlerini bile değiştiriyor kendince

      Sil
    12. Yakında bir yayın hazırlıcam Meltem kızıma kendi bogazli badimden elbise yaptim. bak bakim olmuş mu 😂 en gec haftaya hazır.

      Sil
    13. Vayy Özlem düğme dikemiyor ama elbise tasarlıyor ilginç. Very interesting :)

      Sil
    14. El dikisim cok kötü canim ya. Ama kazak türü bogazli badi oldugundan dikis yeri icine gömülüyor gözkmüyor 😂 önce gör de ondan sonra. Belkide begenmiceksin 😂

      Sil
    15. Oooo ben o kadar yapsam üstüne 5 göbek atarım :) Ben düğmeyi zor dikiyorum :)

      Sil
    16. Valla mı 😂 Tamam o zaman ben harikayım süperim. İkinizi öpüyorum 😁😘😘

      Sil
  5. Tamam müfredat uygulanıyor eyvallah ama akıl vermiş Allah kullanmak lazım bence. Yapılamayacak şeyleri sırf yazıyor diye dayatmak çok saçma.

    YanıtlaSil
  6. Ben de çok saçma ve gereksiz buluyorum. Tek düze bir kalıba sokmaktansa çocuğu, kendi fikirleriyle ortaya bir şeyler çıkartması daha makul yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani nerede canım bunu düşünecek öğretmen ben göremiyorum. Müfredat ne derse aynen kopyala, yapıştır. Ortaya çıkan herhangi bir şey yok.Yazık.

      Sil
  7. Ayol bırak çocuğu ben bu yaşımda böyle keçeden, meçeden çanta manta yapamam ayol! Düğme zor dikiyorum kolay mı? Terzi mi bu çocuklar? Allah Allah yahu....ayrıca bu silikon denen meret çok zehirlidir diye biliyorum. Soluması filan tehlikeli...:(
    Ne diyeyim geçmiş olsun Beyda'cığım..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Müjde abla. Ben düğmeyi zor dikiyorum. Çocuklar keçeden çanta,cüzdan yapacaklar. Bundan sonraki aktivite ne olacak merak ediyorum. Nasıl olsa gene gereksiz bir meşgale çıkacak ortaya.

      Sil
  8. Bazı derslerin malzemeye daha çok ihtiyacı oluyor ama öğretmenin de bunu ayarlayarak vermesi gerekirdi. Belli bir müfredat takip edilse bile öğrenci, çevre ve ekonomik durumlar göz önünde tutularak konularda esneklik yapılır, yapılması gerekir. Tabi her öğretmen bu kadar ince düşünmüyor ve işine geldiği gibi davranan, karşı tarafı umursamayan çok insan var. Üzüldüm sadece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekonomik durumu düşünen kim ki. Sene başından beri saçma sapan şeylere döktüğüm para buradan nerelere yol oldu bir bilsen. Yazık ki ne yazık ama kimse sesimizi duymuyor maalesef :(

      Sil
  9. Merhaba, yazınız için teşekkürler. Blog yazarlarının buluşma ve sosyal paylaşım noktasına sizleri de bekleriz. Böylelikle içeriklerinizi bloggerlara tanıtabilir ve diğer bloggerlar ile kolaylıkla irtibat kurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. bazı öğretmenler böyle sinir bozucu olabiliyor. :( bence şikayet etmelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edeceğim etmesine de hangisinden başlasam bilemedim. Spor, görsel sanatlar, müzik diğerleriyle ilgili de yazılar gelecek merak etme :)

      Sil
  11. Bundan sonra da muhtemelen, sarma falan yaptırırlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarma basit kalır. Daha meşakatli bir şey lazım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?