Ana içeriğe atla

Müjde Aklanoğlu - Adı Bende Saklı

 
Merhabalar

Aslında devam kitabı olan kitapları, devam kitabı çıkmadan okumayı, blogda yorumlamayı sevmiyorum ama Ecem'in ayrıcalığı var. Çünkü kendisi malum delinin önde gideni. Üstelik sosyal medyada da o kadar çok alıntı paylaşıldı ki okumaktan kendimi alamadım ve bir günde bitirdim. Fakat devamı çıkana kadar nasıl beklerim bilemiyorum.
Ecem'in kaderi Cem, Cem'in kaderi Ecem'in adında gizlidir. Ecem'i Bana Sevmeyi Anlat kitabından tanıyoruz. Kendisi Esme'nin kardeşi, Rüzgar'ın baldızı oldukça deli bir karakter. Çılgınlıkta son nokta gerçekten. 

Cem kravat manyağı, maç delisi ve tam bir düzen hastası. Ecem ise Cem'in tam zıttı. Tamamen bir dağınıklık abidesi. Aynı zamanda da maçtan ölesiye nefret eden biri. Bu iki deli bir araya gelirse ne olur peki. Tam bir romantik komedi olur. 

Genç kızlık dönemlerinde Ecem Cem'e aşkını itiraf eder ve hatta onunla evlenebileceğini bile söyler. Ancak o dönem Cem, Ecem'i çok da dikkate almaz ve hatta çocuk gibi görür. Bunun üzerine Ecem kendisine bir daha Cem'le ilgilenmeyeceğine dair bir söz verir, yemin eder ve Cem'le uzun yıllar görüşmez. Görüşmedikleri bu süreçte tabii ki Ecem çocukluğundan kurtulmuş ve bir içim su genç kız olmuştur. 

Bu iki delinin günün birinde karşılaşmaları da yine olaylı olur. Cem Ecem'i utanç verilecek bir durumdan kurtardığında aslında kendi başının da bir o kadar belada olduğunun farkında değildir. Çünkü geçmişte kaçtığı Ecem'in peşinden bu sefer kendisi koşmaya başlayacaktır ve bu hiç Cem Aydınoğlu'na göre bir davranış değildir. Çünkü Cem kızların peşinden değil, kızlar Cem'in peşinden koşmaktadır. Cem kendini sürekli Ecem'in etrafında dolanırken, onu birilerinden kıskanırken bulur. Ama intikam soğuk yenen bir yemektir ve Ecem Cem'e bunu büyük bir zevkle öğretecektir.

Müjde Aklanoğlu kitaplarının sevmediğim yönlerinden biri maalesef sürekli devam kitabı şeklinde çıkması. İlk kitabı okuduktan sonra ikinci kitabı beklemek her ne kadar merak uyandırıyor olsa da; aradan geçen zaman nedeniyle kitap içeriğini unutabiliyorsunuz ve bu da okuyucu açısından olumsuz bir durum. Yazara buradan sesleniyorum; Ya tek kitap olsun, ya da iki kitap aynı anda çıksın. Çünkü bu süreç beni ve diğer okuyucuları deli ediyor. 

Müjde Aklanoğlu kalemini beğendiğim bir yazar ve tüm kitapları da mevcut. Sadece Yemin serisini ve Bana Bir Masal Anlatsana kitabını henüz okuma fırsatı bulamadım. Hikayelerinde sonraki sayfa da ne olacak diye okuyorsunuz. Bu zamana kadar wattpad üzerinden yayınlanan hikayelerini de takip ettim. Her birinde farklı bir kurgu mevcut. Araştırılarak hikayelere katılan şeyler var ve bu da kitabı yazarken önemsediğini gösteriyor. 

Kitaptaki diyalogları, Ecem ve Cem kapışmalarını çok sevdim. En favorim ise Ecem'in hastanede çalışma ve anons sahneleriydi. Kahkahalar atarak okudum. Hatta bende öyle bir şey yapabilmeyi çok istedim. Neyse burasını daha fazla anlatmayayım. Kitap çok can alıcı bir yerde bıçak gibi kesip bitti. Yazar yine bizim hevesimizi kursağımızda bıraktı. Umarım devamı için çok beklemeyiz.

Bu kitabı kahkaha atmak, stresten uzaklaşmak isteyen herkese tavsiye ediyorum. 

Herkese keyifli okumalar. Gülümsemeyi ve insanları, hayatı sevmeyi unutmayın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Karanlıkla savaşabilir misin?

Korkularını saklına astığın gibi, vicdanının sesini susturabilir misin? Sınırların ne kadar? Ne kadar ileri gidebilirsin? Peki bir DELİ’yi sevebilir misin? Aşk için nelerden vazgeçersin? Yüreğin gibi, geleceğini feda edebilir misin?


O EDERDİ, ÇÜNKÜ O... DELİNİN DELİSİYDİ!
Geçmişini bir çöp torbasına koyup kaderin derin sırlarına atarken, nereden bilecekti ki tekrar gün yüzüne çıkacağını?...
Çocukken âşık olduğu adamın şimdilerde kaçtığı tehlikeli kişi olması ne ironiydi...
Birbirine taban tabana zıt; iki deli! Birisinin dediğim dedik, umursamaz, sakar, pasaklı, çocuksu, masum, saf ve ukala bir cadıyken, diğerinin amaçları, hedefleri olan, onurlu, kuralcı, kurnaz bir işadamı olduğuna aldanmayın!...
Aslında o gündüzleri işadamı Cem Aydınoğlu kimliğinden, geceleri Delifişek namıyla sıyrılan bir mafya adamıydı.
Kurallarını yalnız kendisi koyduğu hayatında kimseyi istemeyen Delifişek, bir zamanlar kaçtığı baş belasının peşine bu sefer kendisi düşerse, dünyayı dize getiren gücüne ve herkesi korkutan yapısına rağmen, ona ve yüreğine tek sözünü bile geçiremezse, sizce ne olur?
İnadın dibine vuran, aşkın tutkuya yelken açtığı harika bir romantik komedi olur.


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 512

Destek Yayınları

Yorumlar

  1. bu kitabı okumak isterim ama okuyamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyamıyorum derken anlamadım size nasıl yardımcı olmam gerekiyor? Kitabı internetten satın alarak okuyabilirsiniz.

      Sil
  2. bu kitap mutlu bitiyor mu?🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın devamını okumadım. Bu ilk kitap. Ayrıca yorumlarda maalesef kitap sonları hakkında yorum yazmıoyorum. Teşekkürler.

      Sil
  3. devam kitabı hangisi bu arada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki devam kitabı çıkmış. Ama ben okumadım ve okumayı da düşünmüyorum. Ticari amaçlı uzatılmış seri okumayacağım.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?