Ana içeriğe atla

Kadir Gecemiz Hayırlara Vesile, Dualarımız Kabul Olsun İnşallah.

 
Merhabalar

Ramazan geliyor. Geldi derken; bitmesine 3 gün kaldı ve geldik bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesine.
Her ne kadar tam günü bilinmemiş olsa da; Ramazan ayının son 10 günü içerisindedir Kadir Gecesi ve Ramazan ayının 27.gecesi olarak kabul edilir.

Kadir'in anlamı, değer, kıymet ve itibar demektir.

Kadir Gecesinin fazileti; kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bu gece de indirilmesi ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bu gecede Peygamberlik görevinin verilmesidir.

Kadir Suresi Meali:

Yüce Allah'ım şöyle buyuruyor:
  • Doğrusu, Biz. onu (Kur'an-ı) Kadir Gecesinde indirdik.
  • Kadir Gecesi'nin ne olduğunu bilir misin?
  • Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
  • Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.
  • O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyuruyor:

"Kim ki faziletine inanarak ve mükafatını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini ibadetle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır."

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Ramazan ayının son on gününde, her zamankinden daha fazla ibadet eder, aile fertlerini de ibadet için uyandırırdı.

Her kim ki bu mübarek geceye erişirse, öncelikle bu geceye ulaştığı için Rabbimize şükretmeli, bu geceyi en güzel şekilde değerlendirmeli, Kur'an-ı Kerim okumalı, namaz kılmalı ve Yüce Rabbim'den af dilemelidir. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Kur'an okuyanlara Yüce Kitab'ımızın şefaat edeceğini " Kur'an okuyunuz, zira O, kıyamet gününde sahibine (okuyana) şefaatçi olarak gelir" sözleriyle bildirmiştir. 

Bu güzel gece de Cebrail (a.s.)'in diğer melekler yer yüzüne inerek Allah'a ibadet eden kulları selamlamaları ve bu gecenin tan yeri ağarana kadar selam ve esenlik olması da ilahi rahmetin çok güzel bir tecellisidir. Bin aydan daha hayırlı olduğu açıkça bildirilen bu gece bizim için Allah'ın büyük bir lütfudur.

Bu geceye eriştiren Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Hepimizin duaları kabul, günahlarımız affolsun. Tüm müslüman aleminin bu güzel Kadir Gecesi hayırlara vesile olsun. 

Dualarda buluşmak üzere. Hayırlı iftarlar.

Hayırlı Kandiller.

Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Dönerci Maydanoz Ali Datça / Muğla

Merhabalar Datça yemek mekanlarıyla bugünde sizlerleyim.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.