Ana içeriğe atla

Hindistan Cevizi Yağı


Merhabalar

Hindistan cevizi yağını bir çok blogger arkadaşımdan ve çevremden sıkça duydum. Fakat hindistan cevizi sevmediğimden es geçtim. Ancak kullandıktan sonra bu zamana kadar neden almamışım diye kendime de kızdım. Zira evin her bölümünde acayip işlevli, hatta bana göre yedeği olması gereken bir ürün. Hadi bakalım ben nerelerde kullanmışım?  İşlevleri neler? 
Öncelikle belirteyim ben hindistan cevizinin tozunu sadece irmikli toplarda seviyorum. Onun dışında hiç bir türevi (şampuan, saç kremi, duş jeli vs.) hayatımda kullandığım bir ürün olmadı. Hele ki kokusu resmen içimi bayar. O derece. Ama hindistan cevizi yağının kokusuna resmen bittim. 

Ürünü aslında ben sadece saçlarıma bakım yapmak için almıştım. Fakat internette bir çok alanda kullanıldığını gördüm ve ben de bir kaçını denedim ve mükemmel sonuç aldım. 

Öncelikle saç maskesi olarak kullandım. Duşa girmeden yarım saat önce saçıma uyguladım ve duşta yıkadım. Ayrıca duştan sonra nemliyken uyguladım ve elektriklenmesini önledim. Sadece elinizde ufak bir miktar eritip üstünden geçiyorsunuz. Briyantin mantığı yani. Fazlası saçı yapış yapış yapar.

Mükemmel bir lip balm. Yani dudak balsamı. Küçük bir kutuya koyup yanınızda taşıyın ve dudaklarınız kuruduğunda uygulayın. Benim dudaklarım mat ruj kullanmaktan dolayı fazlasıyla kuruyor. Özellikle gece yatarken uygularsam, sabaha kadar düzeltiyor. Kullandığımdan bu yana dudaklarımda kabuk görüntüsü yok oldu.

El ve vücut kremi olarak da kesinlikle çok iyi. Hazır yeri gelmişken söyleyeyim ellerinize sürdükten yaklaşık beş dakika sonra cilt tarafından emiliyor ve yağlı his bir bırakmıyor. Yine gece yatarken uyguladığımda, sabah ellerim yumuşacıktı. Ancak ofis için kullanıma uygun olduğunu söyleyemem. Yağlı hissin geçmesini bekleyecek vakit yoksa sıkıntı olabilir. Ama gece yatarken uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız. 

Makyaj temizleyici olarak kullananlarda vardı. Denedim. Süper makyaj çıkarıyor. Ancak kirpik dökülmesi yapar mı? bilemiyorum. Sadece bir kez denedim göz makyajında ve bence makyaj temizleme ürünlerinden daha güzel temizledi. Makyaj temizlemek isteyenler göz dışında(kirpik dökülme etkisinden emin değilim) kalan makyajını temizlemek için kullanabilirler. Üstelik cilde de faydası olan bir ürün. Ara ara makyaj temizlemek için kullanıyorum. Yüzümün nemlenmesi açısından iyi oluyor. Memnunum bir sıkıntı da yaşamadım. 

Tırnak etlerini yumuşatmak ve tırnakların bakımlı görünümünün süresini uzatmak isterseniz de kullanabilirsiniz. Tırnakları hindistan cevizi yağı ile ovmanız yeterli. Bunu gece yatmadan önce yapıp ellerinize eldiven giyerseniz hem elleriniz daha yumuşak olacak, hem de tırnaklarınız daha bakımlı görünecektir.

Benim şimdilik kullanım alanlarım bu kadar. Sizin farklı kullanım alanlarınız varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Son bir şey daha bir yerde okumuştum. Kahvesinin içine aroma vermesi için deneyeceğini söylemişti yazan kişi. Denemedim ama denemeyi düşünüyorum. Şayet denersem sizlere de deneyimlerimi aktarırım.

Bugünlük bu kadar. 

Hayırlı iftarlar. Afiyet olsun.

Okumayı unutmayın.

Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Tarihte Bugün 14 Mart