Ana içeriğe atla

Roger Fisher - Okumanın Tarihi Steven

 

Roger Fisher Okumanın Tarihi Steven 

Okumak, insanlığın belki de en çarpıcı ve kalıcı başarılarından biridir. Bu mucizenin kökenlerinden günümüze uzanan serüvenini gözler önüne seren Okumanın Tarihi ’nde Mezopotamya’nın çiviyazılarının karmaşıklığından Antik Mısır’da sesli okumaya, Roma İmparatorluğu’nda yayılan kodeks kültüründen, Rönesans’ın basılı kitap devrimine ve nihayet internet çağının ekranlarına dek, okumanın farklı biçim ve anlamları inceleniyor.
Steven Roger Fischer, okumanın bireysel yaşamlarımızın yanı sıra toplumsal yaşamımızı nasıl etkilediğini tarihsel, kültürel ve teknolojik bağlamlarıyla ele alıyor. Okumanın toplumları dönüştüren gücünü, insan bilincinin gelişimini şekillendiren etkisini ve gelecekte bizi bekleyen olası dönüşümleri ortaya koyuyor.
Okumanın Tarihi, akademik disiplinlerin sınırlarını aşan, genel okur kitlesinin de rahatlıkla okuyabileceği bir eser olarak, okumayı hayatının vazgeçilmezi sayan, tarihe ve kültüre meraklı herkesin kütüphanesinde yer alması gereken temel bir kaynak niteliğinde.

Basım Yılı : 2025

Çevirmen: Ayşe Handan Konar 

Sayfa Sayısı : 312

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Reklam değildir. Gönüllü paylaşımdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Aşkın Nur Karataş Röportajı

Merhabalar Günün adı pazartesi olmuşsa demek ki yazar röportajı yayın zamanıdır. Bugünkü konuk yazarımız Aşkın Nur Karataş. O zaman bu keyifli röportajla sizleri baş başa bırakalım.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Selin Solaris - Raven'in Peşinde

 

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Merhabalar Şimdi diyeceksiniz ki bu Füsun? Nereden çıktı? Füsun Tokyürek şarkıcı Nalan Tokyürek'in nam-ı diğer Of Aman Nalan'ın kardeşidir.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Selvi Atıcı - Kimliksiz Kitap Tanıtımı

Karanlık sırlara ya da kirli bir geçmişe sahip insanların bile en çok ihtiyaç duyduğu şeydir sevmek...

Ergun Tekkalmış - Bunaltılar