Ana içeriğe atla

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

Borsa İstanbul Rekorlarla Kapandı!

Borsa İstanbul, 26 Nisan 2024 Cuma günü rekorlarla kapandı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre %2,05 değer kazanarak 9.915,62 puandan tamamlandı ve tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Endeks, gün içerisinde 9.956,11 puana kadar yükselerek en yüksek seviye rekorunu da kırdı.

İşlem Hacmi ve Sektör Performansı:

  • Toplam işlem hacmi 115,2 milyar lira olarak gerçekleşti.
  • Bankacılık endeksi %3,38, holding endeksi ise %1,95 değer kazandı.
  • Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık (%3,38) olurken, en çok kaybeden finansal kiralama faktoring (%4,62) oldu.

Küresel Piyasalar ve ABD Verileri:

  • Analistler, küresel pay piyasalarında ABD'de açıklanan verilerden alınan sinyallerin ülkede enflasyonla mücadelenin beklenenden uzun sürebileceğine işaret etmesiyle dalgalı bir seyir izlendiğini ifade etti.
  • Kişisel tüketim harcamaları martta %0,8 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti.

Haftaya Dair Beklentiler:

  • Haftaya yurt içinde enflasyon, ekonomik güven endeksi, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) takip edilecek. Yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı, ABD'de tarım dışı istihdam, ADP özel sektör istihdamı, fabrika siparişleri, Avro Bölgesinde büyüme ve enflasyon ile dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.
  • Fed'in faiz kararı: Analistler, Fed'in faizlerde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini aktardı.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.000-10.100 seviyelerinin direnç, 9.700 ve 9.600 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Önemli Notlar:

  • Fiyatlar anlık olarak değişebilmektedir.
  • Yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmanız ve bir finansal danışmana danışmanız önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Hıdırellez Nedir?

 

Paul Auster - Yükseklik Korkusu Kitap Alıntısı

 

Tarihte Bugün 03 Mayıs

Ömür İklim Demir - Muhtelif Evhamlar Kitabı